عراق برای منع رخنه نیروهای ترکیه در خاک خود نقاط بازرسی مرزی ایجاد می‌کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مسئولان امور امنیتی عراق جمعه 3 ژوئیه پس از گذشت دو هفته از حملات هوای ترکیه علیه مواضع شورشیان کرد در شمال این کشور تاکید کردند که نیروهای عراقی، مواضع مرزی خود را با ترکیه تقویت کردند تا از این طریق جلوی رخنه نیروهای ترکیه به خاک عراق را بگیرند.

12 نقطه در داخل خاک عراق

به گفته مسئولان امنیتی عراق، آنکارا در راستای حملات نظامی خود به نیروهای حزب کارگران کردستان «پ.ک.ک» دست کم 12 نقطه را در داخل خاک عراق احداث کرده است.

Advertisement

آنکار ادعا می‌کند که شمال عراق به پناهگاهی امن برای گروه پ.ک.ک تبدیل شده است. ترکیه به این بهانه حملات نظامی زمینی و هوایی موسوم به «عملیات پنجه‌های ببر» را از 17 ژوئن با نقل و انتقال هوائی و زمینی در شمال عراق آغاز کرد.

به گفته منابع عراق، از زمان شروع این عملیات تاکنون دست کم 6 غیرنظامی عراقی کشته و اهالی چندین روستای منطقه کردنشین شمال عراق خانه و کاشانه خود را ترک کرده و آواره شدند.

به گفته مسئولان امنیتی عراق که خواستند نامشان فاش نشود، نیروهای مهاجم ترکیه نقاط مرزی را درمنطقه زاخو در استان دهوک واقع در شمال عراق در عمق 15 کیلومتری داخل خاک این کشور احداث کردند.

زریفان موسی فرماندار منطقه درکار می‌گوید که 5 نقطه بازرسی ترکیه درنزدیکی روستایش وجود دارند که دو مرکز از این نقاط بر کوهستان نزدیک قرار دارند و حملات هوایی ترکیه روستاهای شرانیش و یانکا در این منطقه را هدف قرار دادند.

قدیر شرانیشی از اهالی روستای شرانیش تاکید کرد که این روستا چندین بار هدف بمباران قرار گرفته و «ما از طرفین درگیری یعنی دولت ترکیه و حزب کارگر کردستان می‌خواهیم تا نبردهایشان را از روستاهای ما دور کنند.»

به گفته دلیر زیباری فرمانده گردان اول مرزبانانی عراق، دو نقطه مرزی را احداث کردند تا به حفظ امنیت 245 کیلومتر از مناطق مرزی عراق بپردازند.

ورود اخیر نیروهای ترکیه به خاک عراق با واکنش شدید بغداد مواجه شد تا جایی که سفیر ترکیه در پایتخت عراق از آغاز عملیات نظامی تاکنون دو بار به وزارت خارجه عراق فراخوانده شده است.

ترکیه گفته است تا زمانی که دولت عراق دست به کار اقدامی علیه «پ ک ک » نشود، به هدف قرار دادن مواضع این حزب ادامه خواهد داد.

ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا از دهه‌ها پیش «پ.ک.ک» را عنوان سازمانی تروریستی تلقی می‌کنند.

حمله اخیر ترکیه به مثابه بحرانی برای منطقه کردنشین که از حاکمیتی شبه خودگردان در شمال عراق برخوردار تلقی می‌شود.

کردستان عراق در امور صادرات نفت خود که از طریق لوله‌های نفتی از استان کرکوک تا بندر جهان ترکیه کشیده شده ، بر همکاری آنکارا متکی است.

هدف قرار دادن غیر نظامیان

کیوان کاوه (30سال) که یک مغازه دار است، می‌گوید در پی حمله هوایی ترکیه در ماه گذشته مغازه کوچک او در روستای کونا نماسی در استان سلیمانه عراق ویران شد که به دنبال این حادثه او به اتفاق خانواده‌اش مجبور به ترک این منطقه شد.

حمله هوایی در این منطقه کامیونی حامل عناصری از حزب کارگر کردستان را هدف قرار داده بود که در برابر مغازه او برای خرید تخم مرغ ایستاده بود و یکی از پیکارجویان کرد نیز در این حمله کشته شد.

بایمان طالب ( 31 ساله) همسر کاوه، پای خود را در این حمله از دست داد و حجوان پسر 6 ساله آنها نیز از ناحیه سر هدف ترکش قرار گرفت.

به گفته پزشکان، بیرون کشیدن این ترکش بسیار خطرناک است. کاوه تاکید دارد تنها یک ماه پیش ازحمله هوایی ترکیه مغازه خود را باز کرده بود اما اکنون در شرایطی که بوجود آمده قادر به بازگشت به منطقه خود نیست زیرا « همیشه این دغدغه را را دارد که وضعیت دیگر مانند گذشته نخواهد شد.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم