وزارت بهداشت ایران: بیش از نیمی از فوتیهای سال 99 مبتلایان به کووید 19 بودهاند
معاون کل وزیر بهداشت ایران اعلام کرد که به طور متوسط در هر 4 ماه 130 هزار فوتی در کشور ثبت میشود و امسال بیش از نیمی از فوتیها، مبتلایان به کووید 19 بودهاند.
افزایش ناگهانی و شدید کرونا در ایران همراه با انکار مسئولان و مخالفت آنها با به کار بردن عبارت «موج دوم کرونا» همراه بوده است.
حسن روحانی، 17 خرداد 1399 در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «نباید با بیان این که نقطه دوم و سوم اوج بیماری کرونا در کشور ایجاد شده ... فضای روانی جامعه را به هم بریزیم».
بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، او برخی از مردم را متهم کرد که در طول دوران کرونا «دچار مشکل دیگری شدهاند» ولی «از صبح دچار وسواس هستند و مداوم دستهای خود را میشویند و وسایل را ضدعفونی می کنند».
اظهارات رئيسجمهوری ایران در حالی مطرح شده بود که در روزهای گذشته آمار مبتلایان و فوتیهای کرونا در ایران به شدت افزایش یافته است.
بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، سهشنبه 10 تیر 1399 (30 ژوئن 2020)، آمار فوتیهای کرونا به 162 نفر در روز رسید، رکورد فوتیهای کرونا شکست، این رکورد قبلا مربوط به 16 فروردین با 158 فوت بود.
افزایش ناگهانی موارد فوت از 144 بیمار به 162 بیمار نشاندهنده آن است که به طور میانگین در هر 9 دقیقه، یک نفر بر اثر کرونا جان خود را از دست میدهد و این عدد نگرانکننده است، همچنین افزایش موارد بدحال به عدد 3037 به معنای پُر شدن تختهای آی سی یو و افزایش احتمالی نسبت فوتشدگان از موارد بدحال در روزهای آتی است.
به گفته معاون کل وزیر بهداشت ایران، به طور متوسط در هر 4 ماه 130 هزار فوتی در ایران ثبت میشود و امسال بیش از نیمی از فوتیها، مبتلایان به کووید 19 بودهاند.
این در حالی است که استانهای خوزستان، کردستان، آذربایجانهای غربی و شرقی، هرمزگان، بوشهر، خراسان رضوی و کرمانشاه در وضعیت قرمز و استانهای ایلام، لرستان و گلستان در وضعیت هشدار قرار دارند. وضعیت شهر مشهد از لحاظ ابتلای به کرونا از مرحله قرمز هم عبور کرده و هشدار بسیار بالا برای این کلانشهر به لحاظ بیماری کرونا اعلام شده است.
ایرج حریرچی درباره پیشی گرفتن شمار بستریها از شمار بهبودیافتگان هشدار داد و از مردم درخواست کرد دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کنند چرا که شمار بستریها به حدی رسیده است که بیمارستانها با کمبود تخت و تشدید فشارها به کادر درمانی مواجه شدهاند.
معاون کل وزارت بهداشت ایران درباره روند ابتلای کادر درمانی به کرونا ابراز نگرانی و اعلام کرد شمار مبتلایان کادر درمانی در بیمارستانهای دولتی به 16 هزار نفر نزدیک شده است.
او با اشاره به دو رقمی بودن آمار مبتلایان در هفته قبل، افزود: «همکاری مردم باعث شد تا کرونا را کنترل کنیم، اما از دو هفته اخیر متاسفانه آمارها سه رقمی شده است».
گفتنی است، دیلی میل 17 خرداد 1399 نوشت: «ایران به اولین کشوری در جهان تبدیل شده که موج دوم شیوع کروناویروس را گزارش داده است. این کشور خاورمیانه روز چهارشنبه رکورد 3574 مورد ویروس را ثبت کرد که بالاترین آمار ابتلا به کرونا تا به امروز در این کشور محسوب میشود. بنابراین ایران رسما وارد موج دوم کرونا شده است».
از سوی دیگر، اظهارنظر برخی از مقامات وزارت بهداشت، موید این گزارش است. معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ایران، با بیان اینکه ایمنی اکثر نقاط کشور در برابر کرونا، هنوز زیر 20 درصد است، از احتمال وقوع موج بعدی کرونا در بسیاری از کشورها از جمله ایران به دلایل متعدد، خبر داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری تسنیم، 26 خرداد 1399 رضا ملک زاده با اشاره به اینکه موج دوم شیوع همه گیری بیماریهای عفونی به آن معناست که پس از کاهش موارد جدید بیماری، تعداد مبتلایان دوباره افزایش پیدا کند، گفت: همچنین، موجهای بعدی همهگیری کووید 19 میتواند سختتر باشد و ممکن است، افزایش ابتلا در گروههای سنی یا جمعیتی خاص یا در مناطق بخصوصی در هر کشور یا مانند موج اول همهگیری باشد».