غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز سهشنبه 30 ژوئن از صدور حکم اعدام برای روحالله زم، بنیانگذار وبسایت و کانال تلگرامی «آمدنیوز» خبر داد.
سخنگوی قوه قضائیه ایران در عین حال تاکید کرده که این حکم «غیرقطعی و قابل فرجامخواهی» است و چنانچه زم به آن اعتراض کند، «پرونده به دیوان عالی ارسال میشود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که آیا رای پرونده روح الله زم صادر شده یا خیر؟ گفت: «بله حکم صادر شده است و از آنجا که رسیدگی به اتمام رسیده است، حکم مبنی بر محکومیت زم صادر شده است و گرچه ما در ایام غیرقطعی جزییات آن را نمیگوییم ولی پروندهای بود که در راستای ماده 355 آیین دادرسی کیفری اجازه انتشار جریان دادگاه اخذ شده بود میتوانیم جزییات آن را بگوییم.
وی افزود:«موارد اتهامی را روح الله زم داشت و دادگاه 13 مورد از عناوین ریز توام را از مصادیق افساد فی الارض دانسته است و حکم اعدام صادر کرده است و در مورد چند مورد اتهامی که افساد فی الارض نبود به مجازات حبس محکوم شده که این حکم غیرقطعی و قابل فرجام خواهی است و چنانچه از ناحیه ایشان فرجام خواهی شود پرونده به دیوان عالی ارسال میشود».
به گفته اسماعیلی، در مورد چند مورد اتهامی که «افساد فیالارض نبوده»، زم به مجازات حبس محکوم شده است
روحالله زم و افرادی که در کانال تلگرامی «آمدنیوز» با او همکاری میکردند، از سوی مقامات قضایی ایران به تشویق به خشونت و برانگیختن مردم به اعتراضهای متهم هستند.
زم در ششمین و آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده خود که بیست روز پیش برگزار شد، اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی» و «توهین به مقدسات» را رد کرده بود.
او در پنجمین جلسه دادگاه نیز این اتهامات رد کرده و گفته بود که کار خبرنگاری میکرده است.
پیشتر سازمان گزارشگران بدون مرز با ناعادلانه خواندن روند دادگاهِ روحالله زم، نسبت به احتمال اعدام وی هشدار داده است.
روز 14 اکتبر 2019 سپاه پاسداران ایران در اطلاعیهای خبر از دستگیری روحالله زم مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز داد.
سپاه اعلام کرد، سازمان اطلاعات سپاه، او را در یک عملیات اطلاعاتی هوشمندانه دستگیر کرده است.
روحالله زم، فرزند آیت الله محمدعلی زم، روحانی شناخته شده ایرانی پس از حوادث انتخابات 2009 در ایران برای مدتی دستگیر و سپس از کشور خارج و به مالزی رفت و پس از آن به فرانسه رفت و در آنجا سایت و سپس کانال تلگرامی آمدنیوز (صدای مردم) را راهاندازی کرد.
انال تلگرامی آمد نیوز در جریان اعتراضات دیماه سال 96 بیش از 2 میلیون عضو داشت و نقش قابل توجهی در آن زمان ایفا کرد، مقامات ایران در همان زمان از تلگرام خواسته بودند که این کانال را مسدود کنند.