افغانستان: روزانه 24 غیرنظامی توسط طالبان کشته یا زخمی می‌شوند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان سه‌شنبه 30 ژوئن در توییتی نوشت، پس از هفتۀ کاهش خشونت در ماه فوریه سال جاری میلادی، طالبان به طور میانگین روزانه 44 حمله را در نقاط مختلف این کشور انجام داده‌ که در نتیجه روزانه 24 غیرنظامی کشته یا زخمی می‌شوند.

فیصل اضافه کرد، موفقیت توافق‌نامه صلح دوحه و روند صلح افغانستان مستلزم کاهش فوری خشونت و آغاز مذاکرات مستقیم بین‌الافغانی صلح است. توافق‌نامه صلح میان آمریکا و طالبان به تاریخ 29 فوریه 2020 در دوحه قطر امضا شد.

Advertisement

از سوی دیگر، سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی گروه طالبان در قطر امروز سه‌شنبه در توییتی نوشت، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا از طریق «ویدئو کنفرانس» با ملا عبدالغنی برادر معاون سیاسی این گروه در مورد کاهش خشونت، تطبیق توافق‌نامه صلح، آغاز مذاکرات بین‌الافغانی، خروج نیروهای خارجی از افغانستان و رهایی زندانیان صحبت کرد.

شاهین نوشت، مایک پمپئو تاکید کرد که گروه طالبان و دولت افغانستان باید گراف خشونت‌ها را کاهش دهند.

در همین حال، ملا عبدالغنی برادر معاون سیاسی گروه طالبان گفته است، این گروه با امضای توافق‌نامه صلح با آمریکا متعهد است و اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان علیه هیچ کشوری استفاده شود.

برادر علاوه کرد، طالبان برای آغاز مذاکرات بین‌الافغانی آماده است، اما تأخیر در رهایی زندانیان باعث تأخیر در مذاکرات شده است.

شایان ذکر است که این گفته‌ها در شرایطی مطرح شده که روز دوشنبه 29 ژوئن 2020 در نتیجه حملات موشکی به یک جشن عنعنوی(سنتی) در ولسوالی سنگین ولایت هلمند در جنوب افغانستان 25 نفر کشته شدند و 20 نفر زخم برداشتند که مقام‌های هلمند می‌گویند که این موشک‌ها توسط افراد گروه طالبان شلیک شده و در ساحه تحت کنترل این گروه اصابت کرده است.

اما قاری یوسف احمدی سخنگوی طالبان اعلام کرد که این حملات موشکی توسط افراد وابسته به دولت افغانستان شلیک شده و چندین غیرنظامی کشته شدند.

هم‌چنان سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در توییتی از تمام رسانه‌های داخلی و خارجی خواسته که امروز سه‌شنبه به ولسوالی سنگین ولایت هلمند بیایند و برای معلوم کردن واقعیت گزارش‌دهی دقیق از این رویداد را انجام دهند تا عاملان این «جنایات ضد بشری» شناسایی شوند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم