برایان هوک: ممنوعیت تسلیحاتی مانع تبدیل شدن ایران به تاجر اسلحه تروریستها میشود
برایان هوک مسئول گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه ایالاتمتحده آمریکا روز یکشنبه 28 ژوئن گفت که ممنوعیت تسلیحاتی که سازمان ملل علیه ایران وضع کرده باید ادامه داشته باشد تا مانع تبدیل شدن این کشور به تاجر تسلیحات مورد علاقه سازمانهای تروریستی و سرکش جهان شود.
برایان هوک در گفتگو با آسوشیتدپرس تاکید کرد جهان باید تهدیدات انتقامجویانه ایران درباره تمدید تحریمهای تسلیحاتی را نادیده بگیرد. تحریمهای فعلی در ماه اکتبر به پایان میرسد و برایان هوک تهدیدات ایران را «یکی از روشهای مافیا» توصیف کرد.
هوک گفت: «اگر براساس قواعد ایران بازی کنید، ایران بازی را میبرد، این روش مافیا است که شهروندان را ترسانده و آنها به پذیرفتن چیزی از ترس روی دادن چیز بدتری وا میدارد.»
او در ادامه پیشبینی کرد که ایران به اخراج بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی دست بزند و گفت که این موضوع بحران ناشی از توافق برجام را عمیقتر میکند.
در پی تحریمهای تسلیحاتی که بر ایران وضع شده، این کشور تا کنون از خرید هواپیماهای جنگنده، تانک، شناورهای جنگی و دیگر جنگافزارها محروم مانده است اما این امر مانع قاچاق این تسلیحات به مناطق جنگی نشده است.
مسئول گروه اقدام ایران در وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا در سفر به ابوظبی به عنوان بخش از یک سفر منطقهای تاکید کرد: «اگر اجازه دهیم این تحریمها به پایان برسد، میتوانید مطمئن باشید ایران آنچه را به صورت پنهانی انجام میداد، به صورت علنی انجام دهد.»
هوک در سفر به امارات با عبدالله بن زاید آلنهیان دیدار و گفتگو کرد و روز یکشنبه با دیگر مسئولان اماراتی دیدار خواهد کرد.در پی تنشهای مربوط به برنامه هستهای ایران سازمان ملل در سال 2010 ایران را از خرید بخش اعظم تسلیحات خارجی تحریم کرد. این تحریمها مانع به روزرسانی جنگافزارهای ایران شد؛ جنگافزارهایی که بخش اعظم آنها پیش از انقلاب سال 1979 خریداری شده بود. این تحریمها همچنین به ایران اجازه صادرات اسلحله را هم نداد.آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا سال گذشته پیشبینی کرد که ایران پس از برداشته شدن تحریمها به خرید جنگندههای روسی سوخو30 و هواپیماهای آموزشی یاکوفلیو یام 130 و تانکهای تی 90 از روسیه اقدام خواهد کرد.
براساس این پیشبینیها ایران احتمالا سامانه دفاع موشکی اس400 و سامانه دفاع موشکی ساحلی باستیون را از روسیه بخرد.
برایان هوک در پاسخ به این سوال که ایران هزینه خرید تسلیحات جدید را کجا تامین خواهد کرد، گفت که کاهش درآمدهای ایران اتفاق خوبی برای منطقه است و بر توان این کشور در حمایت از بازوهای منطقهایاش را کاسته است.
او گفت: »گمان نمیکنم کسی اعتقاد داشته باشد که رفتارهای ایران شایسته برداشته شدن تحریمهای مرتبط با تسلیحات باشد.»