نتایج بررسی مشترک دو نهاد حقوقبشر در آستانه روز جهانی حمایت از قربانیان شکنجه، نشان داده است که رادیو و تلویزیون دولتی ایران دست کم 860 «اعتراف اجباری» و «محتوای افترا آمیز» را علیه شهروندان ایرانی در فاصله سالهای 2009 تا 2019 پخش کرده است.
این دو نهاد مدافع حقوقبشر در گزارشی مشترک اعلام کردهاند که «صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران» در طول یک دهه گذشته دستکم اعترافهای اجباری 355 نفر را منتشر و علیه 505 نفر «محتوای افترا آمیز» پخش کرده است.
فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوقبشر در پاریس و سازمان عدالت برای ایران در لندن میگویند صداوسیمای ایران با همکاری دستگاههای امنیتی وزارت اطلاعات و سازمان سپاه پاسداران به «ابزاری برای سرکوب گسترده» مردم ایران تبدیل شدهاند.
عادل رحمانخان، دبیرکل فدراسیون بینالمللی انجمنهای حقوقبشر گفتهاست «زمان آن رسیده که جامعه بینالمللی، برای توقف استفاده از اعترافات اجباری که منشأ بسیاری از موارد جدی نقض حقوقبشر است، به ایران فشار آورد».
از سوی دیگر محمد نیری مدیر سازمان «عدالت برای ایران» تأکید کرده که صداوسیمای نظام برنامههای مبتنی بر «شکنجه و ارعاب و وحشت پراکنی» درمیان شهروندان را پخش میکند و خبرنگاران رادیو و تلویزیون دولتی ایران بدون مواجهشدن با هیچ گونه عواقبی و در کمال آزادی راهی اروپا میشوند.
این سازمان از اتحادیه اروپا خواسته که فعالیتهای رادیو تلویزیون دولتی ایران در کشورهای اروپایی را متوقف کرده و مانع ورود مسئولان صداوسیما به اروپا شوند.
سازمان عدالت برای ایران همچنین از فدراسیون بینالمللی انجمنهای حقوقبشر خواسته تا نظام ایران را برای متوقفکردن این گونه اعمال زیر فشار قرار دهد.