خبرنگار العربیه و الحدث روز چهارشنبه 24 ژوئن گزارش داد که جنگندههای نیروی هوایی ارتش ملی لیبی شهر استراتژیک «سرت» و مناطق ممتد تا شهر «الهیشه» را تحت مراقبت و کنترل کامل خود دارد.
گفتنی است که تاسیسات نفتی لیبی در شهر استراتژیک سرت قرار دارد به همین خاطر اردوغان گفته بود نیروهای الوفاق باید شهر سرت را به کنترل خود درآوردند. نیروهای حفتر تمام تجهیزات خود را برای دفاه داز این شهر در اطراف این شهر مستقر کردند.
از سوی دیگر عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر نیر اعلام کرد «سرت» خط قرمز مصر است و او تهدید کرد، مصر برای محافظت از امنیت خود وارد لیبی خاک لیبی خواهد شد.
حکومت الوفاق و ترکیه پیششرطهای برای قبول آتشبس اعلام کرده بودند که ارتش ملی لیبی آن پیششرطها را به کلی رد کرد.
ارتش ملی لیبی در بیانیهای هرگونه حمله از سوی شبه نظامیان الوفاق به سرت را تکذیب کرد.
ارتش ملی لیبی در خصوص صداهای که شب گذشته در این شهر شنید شد، گفت این صداها متعلق به شکستن دیوار صوتی جنگندههای لیبی که برای ماموریت بر فراز شهر سرت به پرواز درآمده بودند.
در بیانیه ارتش ملی لیبی همچنین برکنترل شرق مصراته نیز تاکید شده است.
مسکو حضور 1200 نیرو روسی در درگیریهای لیبی را تکذيب کرد
معاون وزیر خارجه روسیه خبرهای منتشر شده درباره حضور اين کشور در درگیری های لیبی و استفاده از سلاح های روسی را تکذیب کرد.
میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه روسیه روز سه شنبه خبرها درباره ورود سلاحهای روسی به لیبی و مشارکت شرکت نظامی «واگنر» روسیه در درگیریهای لیبی را نادرست و بر اساس اسناد مخدوش عنوان کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی «روشا تودی»، میخائیل بوگدانوف افزود: «تجهیزاتی که در لیبی به دست آمده و به نمایش گذاشته شده است قدیمی هستند».
معاون وزیر خارجه روسیه تصريح کرد: اسامی اعضای شرکت واگنر که به عنوان حاضران در درگیریهای لیبی منتشر شده صحت ندارد.
بوگدانوف هدف از انتشار این اطلاعات در منابع متعدد را مخدوش کردن وجهه خارجی روسیه عنوان کرد.
بیانیه وزارت خارجه روسیه در پاسخ به گزارشی از سازمان ملل که روسیه را به شرکت در جنگ داخلی لیبی متهم کرده است.
مخالفت اتحادیه عرب با مداخله خارجی در لیبی
در همین حال وزیران خارجه اتحادیه عرب در نشست اخیر خود در باره لیبی ضمن حمایت از وحدت ارضی و حاکمیت ملی این کشور، بر مخالفت شدید کشورهای عربی با هرگونه مداخله خارجی تاکید کردند.
وزرای خارجه در اتحادیه عرب در بیانیهای بر ضرورت اقدامات لازم برای ایجاد دولت وحدت ملی در این کشور تاکید کرده و خواستار راه حل بحران لیبی بدون هرگونه دخالت خارجی شدند.
وزیران خارجه اتحادیه عرب همپنین خواستار حل و فصل بحران لیبی از طریق سیاسی شدند و بر اجرای کامل توافقنامه صخیرات و نقش آفرینی نهادها و موسسات قانونی برخاسته از توافقات سیاسی تاکید کردند.
توافقنامه صخیرات درسال 2015 با حضور تمام گروههای سیاسی لیبی و تحت نظارت سازمان ملل در مغرب امضاء شد اما بعدها براثر اختلاف در باره خلع سلاح شبه نظامیان اسلامگرا که ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای ارتش ملی لیبی خواهان آن است با دولت الوفاق توافق الصخیرات ملغی شد و اختلافات سیاسی وارد فاز درگیری نظامی شد.
در این بیانیه آمده است هرگونه دخالت بیگانگان در امور داخلی لیبی، ارسال سلاح ، اعزام شبه نظامیان به این کشور از سوی هر دولتی مردود و مخالف قطعنامههای بینالمللی است. این اقدامات امنیت لیبی و همسایگان آن را مورد تهدید قرار میدهد و ثبات منطقه و دریای مدیترانه را بر هم میزند.
وزیران خارجه اتحادیه از تمام نیروهای خارجی در لیبی خواست خاک این کشور را ترک کنند و هشدار داد، افزایش درگیریهای نظامی دراین کشور سبب گسترده شدن بحران می شود.