قالیباف: مذاکره با آمریکا ممنوع؛ با اروپاییها هم با حداکثر بی اعتمادی صورت بگیرد
رئیس مجلس شورا در ایران در نطق پیش از دستور جلسه علنی این نهاد، مذاکره با آمریکا را مطلقا ممنوع اعلام کرده و شرط مذاکره با اروپاییها را هم «حداکثر بی اعتمادی» به آنها عنوان داشت.
به گزارش «خبرگزاری صداوسیما»؛ محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورا روز یکشنبه 21 ژوئن 2020، با اشاره به صدور قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی علیه ایران، اظهار داشت: «صدور این قطعنامه یک بار دیگر غیر قابل اعتماد بودن غرب به ویژه آمریکا را نشان داد.»
قالیباف در ادامه تصریح کرد «مذاکره با آمریکا مطلقا ممنوع است.» او همچنین افزود: «مذاکره با اروپاییها باید با حداکثر بی اعتمادی و با آژانس بینالمللی انرژی اتمی با اطمینان به این که مستقل است صورت بگیرد.»
رئیس مجلس شورا از سازمان انرژی اتمی و وزارت امور خارجه کشورش خواست گزارش اقدامات متقابل برابر اقدام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به مجلس ارایه کند.
قالیباف در ادامه مدعی شد که «تاریخ 17 سال گذشته نشان میدهد ایران همواره در چارچوب مقررات بینالمللی و منافع ملی خود سخاوتمندانهترین همکاریها را با آژانس داشته، اما اغلب جز دشمنیهای افزونتر و باج خواهیهای بیشتر چیزی عاید آن نشده است.»
رئیس مجلس ایران این سخنان را درحالی عنوان کرده که هفته گذشته آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیشنویس قطعنامه انتقاد آمیز علیه برنامه هستهای ایران را تصویب و در دستور کار قرار داد.
این قطعنامه که به تصویب شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی رسیده رسما از ایران میخواهد جهت بازرسی از دو سایتی که مظنوناند در گذشته در آنها فعالیتهای هستهای غیر مجازی انجام شده به بازرسان بینالمللی اجازه ورود دهد.
از سال 2012 این اولین قطعنامهای تصویب شده در آژانس بینالمللی انرژی اتمی است که از ایران به دلیل برنامه هستهایش انتقاد میکند.
پیشنویس این قطعنامه طی نشست شورای حکام در مقر آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین و در سایه افزایش تنشها در ماههای اخیر درباره برنامه هستهای ایران به تصویب رسیده و در دستور کار آژانس قرار گرفت.
به گفته دیپلماتها این قطعنامه آژانس با مواقف اکثریت اعضا و کسب 25 رای موافق در مقابل اعتراض دو عضو همپیمان ایران، روسیه و چین و دو رای ممتنع دیگر به تصویب رسید.
در همین راستا وزرای امور خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه از تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران نیز حمایت کرده و در بیانیه خود اعلام کردند: «برداشته شدن تحریمهای سازمان ملل در زمینه تسلیحات کلاسیک که بر اساس قطعنامه 2231 وضع شده، از اول اکتبر آینده میتواند پیامدهای جدی در زمینه امنیت و ثبات منطقهای داشته باشد.»