معاون اول روحانی مدعی شد که قطعنامه شورای حکام تاثیر جدی بر شرایط ایران ندارد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

اسحاق جهانگیری در اولین واکنش رسمی به قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران مدعی شد که ارزشی برای آن قائل نیست و این قطعنامه‌ها تاثیر جدی بر شرایط ایران نخواهد داشت.

به گزارش «خبرگزاری تسنیم»، معاون اول رئیس‌جمهوری ایران بعدازظهر روز شنبه 20 ژوئن 2020 در نشست با مدیران ارشد وزارت نیرو با اشاره به قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی علیه ایران گفت که «این جلسات و قطعنامه‌هایی که در ادامه آن صادر می‌شود، نقش تعیین کننده‌ای ندارند و کشور ما که سخت‌ترین فشارهای ناشی از تحریم‌ها را در ابعاد مختلف انرژی، تجارت، حمل و نقل و بانکی تحمل کرده ارزشی برای آن قائل نیست و این قطعنامه‌ها تاثیر جدی بر شرایط کشور نخواهد داشت.»

Advertisement

او در ادامه ادعای خود خاطرنشان کرد که «کشور‌های غربی اصرار عجیبی دارند که فضای روانی را علیه ملت و کشور ایران ناامن نشان دهند، آن‌ها می‌خواهند بار روانی تحریم‌ها را همچنان زنده نگه داشته تا به نوعی مردم، سرمایه گذاران و تولید کنندگان کشور را نگران کنند.»

معاون اول رئیس جمهوری ایران در پایان ضمن اعتراف به «شرایط سخت و پیچیده ایران» گفت «این شرایط به معنای بن بست نیست و ما می‌توانیم از این مرحله به فضل الهی با سربلندی عبور کنیم.»

گفتنی است که هفته گذشته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش‌نویس قطعنامه انتقاد آمیز علیه برنامه هسته‌ای ایران را تصویب و در دستور کار قرار داد.

این قطعنامه که به تصویب شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی رسیده رسما از ایران می‌خواهد جهت بازرسی از دو سایتی که مظنون‌اند در گذشته در آنها فعالیت‌های هسته‌ای غیر مجازی انجام شده به بازرسان بین‌المللی اجازه ورود دهد.

از سال 2012 این اولین قطعنامه‌ای تصویب شده در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که از ایران به دلیل برنامه هسته‌ایش انتقاد می‌کند.

پیش‌نویس این قطعنامه طی نشست شورای حکام در مقر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین و در سایه افزایش تنش‌ها در ماههای اخیر درباره برنامه هسته‌ای ایران به تصویب رسیده و در دستور کار آژانس قرار گرفت.

به گفته دیپلمات‌ها این قطعنامه آژانس با مواقف اکثریت اعضا و کسب 25 رای موافق در مقابل اعتراض دو عضو هم‌پیمان ایران، روسیه و چین و دو رای ممتنع دیگر به تصویب رسید.

در همین راستا وزرای امور خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه از تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران نیز حمایت کرده و در بیانیه خود اعلام کردند: «برداشته شدن تحریم‌های سازمان ملل در زمینه تسلیحات کلاسیک که بر اساس قطعنامه 2231 وضع شده، از اول اکتبر آینده می‌تواند پیامدهای جدی در زمینه امنیت و ثبات منطقه‌ای داشته باشد.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم