خلبان ماهان: در یک پرواز 7تن بار ممنوعه را به همراه قاسم سلیمانی به سوریه منتقل کردیم
یکی از خلبانان شرکت هواپیمایی ماهان ایران گفته که در سال 2013 طی پروازی هفت تن «بار ممنوعه» را به همراه 200 مسافر که قاسم سلیمانی یکی از آنها بود، به سوریه منتقل کرده است.
«پایگاه اطلاع رسانی هیئت رزمندگان اسلام» روز پنجشنبه 18 ژوئن 2020 در گزارشی تحت نام «خاطرهای زیبا از خلبان هواپیمای ایرباس درباره شهید حاج قاسم سلیمانی» آورده است که «امیر اسداللهی یکی از خلبانان شرکت هواپیمایی ماهان ایران در سال 92 طی پروازی که قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسدران نیز سوار آن بوده، هفت تن بار ممنوعه به سوریه منتقل کرده است.»
این خلبان هواپیمایی ماهان با بیان اینکه «هواپیمای مذکور مجبور به فرود در فرودگاه بغداد شده است»، اظهار داشت که «قاسم سلیمانی هنگام بازرسی این هواپیما در فرودگاه، لباس مهندس پرواز را پوشیده و در کابین خلبان مخفی شده است.»
او در ادامه مدعی شده که قاسم سلیمانی پس از تعویض لباسش با مهندس پرواز، آمریکاییها و عراقیهایی که تمامی مسافران را «اسکن چهره» کردند موفق به یافتن او نمیشوند.
در ادامه این گزارش خلبان هواپیما عنوان کرد که «در آسمان عراق از ما خواسته شد در فرودگاه بغداد فرود بیاییم و هنگام بازرسی بارها، به یکی از نیروهای بازرسی کننده دلار رشوه داده و او هم از بازرسی منصرف شده است.»
به گفته این خلبان، قاسم سلیمانی در پایان مسیر به او گفته است: «اگر من رئیسجمهور بودم، مدال افتخار گردنت میانداختم».
گفتنی است ماهان ایر به دلیل خدماترسانی به سپاه پاسداران و انتقال پیکارجو و تسلیحات به سوریه از سال 2011 از سوی آمریکا تحریم شد. پرواز هواپیماهای ماهان ایر از سال 2019 نیز بر فراز آلمان و فرانسه ممنوع شد.

ماهان ایر متعلق به کیست؟
شرکت هواپیمایی ماهانایر خصوصی و وابسته به موسسه مولیالموحدین است که تحت نظر سید حسین مرعشی از وابستگان فامیلی علی اکبر هاشمی رفسنجانی و در زمانی که مرعشی استاندار کرمان بود راه اندازی شد. او خودش در اینباره گفته است: «خوب شرایطی پیش آمد و خداوند لطف و عنایت کرد هواپیمایی ماهان مانند ثروت بادآورده ای در دامان استان افتاد. صد درصد سهام ماهان متعلق به «مولی الموحدین» بوده و هست.»
البته موضوع سهام این شرکت هواپیمایی، واگذاریهای سهام از دو درصد تا زیر پنجاه درصد، و اینکه چه تغییراتی در شیوه مدیریت آن تا امروز رخ داده، عدم شفافیت مالی و مدیریتی و از همه مهمتر اینکه چطور فعالیت یک بنگاه اقتصادی بزرگ تحت نام «خیریه» ثبت شده موضوع بحث امروز من نیست.
آنچه که پیداست مدیریت این موسسه تحت نفوذ و دخالت یک یا چند تن از اعضای حزب کارگزاران سازندگی شروع شد. اما پس از دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد و رقابتهای اقتصادی تیم او با خاندان هاشمی و کارگزاران عملکرد این موسسه به رسانههای حامی دولت و سپاه کشیده شد و تا مدتها موضوع بحث بود.
فراموش نکنیم که حقوق مردم در این رقابتها موضوع بحث نبود. بلکه رقابت سر گروههای سیاسی و اقتصادی داخل حکومت بود.
پس از آن تا مدتی کسی ندانست چه بر سر ماهان و موسسه مولیالموحدین آمد تا اینکه ناگهان خبر از رابطه با سپاه قدس، دعوت از قاسم_سلیمانی به هیات امنا (که با وجود پذیرش وی، عملی نشد) و بالاخره تحریم توسط امریکا بار دیگر ماهان را بر سر زبانها انداخت.
ماهان ایر در سال 2011 از سوی وزارت خزانه داری امریکا متهم به دور زدن تحریمهای ایران شد. سپس به دلیل خدمات نظامی و انتقال تجهیزات نظامی و مالی به حزبالله لبنان و نظامیان بشارالاسد در لیست سیاه قرار گرفت و به دلیل حمایت از تروریسم بینالمللی مورد تحریم قرار گرفت.
این نخستین بار بود که نام ماهان ایر و سپاه قدس کنار هم میآمد و در واقع هواپیمایی ماهان ایر به دلیل در اختیار سپاه قدس بودن تحریم شد.
این نکته مهم قابل ذکر است که تحریمهای اقتصادی امریکا علیه ایران به مردم آسیب زیادی رسانده است و واقعیت دردناک این است که این آسیب از جانب حکومت ایران تقویت میشود. زیرا عملیات سپاه قدس در خاورمیانه و حمایت از حزبالله لبنان، بشارالاسد، نیروهای حشدالشعبی عراق و حوثیهای یمن باعث افزایش خشونت در خاورمیانه، دشمنی مردم کشورهای همسایه با
ایرانیان و تحریمهای بیشتر شده و هزینههای سنگینی را به مردم ایران تحمیل کرده است.
با کنار هم قرار دادن این مسائل به راحتی میتوان فهمید که هواپیمایی ماهان ایر چگونه و با اتکا به چه توانی، برای ادامه پروازهایش به چین از کسی دستور نمیگرفته و آتش به اختیار عمل میکرده است. زیرا سپاه قدس مستقیما به رهبر جمهوری اسلامی مرتبط است و در این زمینه به کسی پاسخگو نیست. آخرین خبری که در این زمینه منتشر شده این است که با وجود همه اتفاقهایی که در کشور ایران رخ داده و به دلیل شیوع ویروس کرونا، ایران از طرف بیشتر همسایگانش قرنطینه شده است، اما وبسایت فلایت رادار 24 نشان میدهد که پروازهای هواپیمایی ماهان از پکن به تهران و برعکس همچنان ادامه دارد.