فعالان عرب اهواز: قتل‌های ناموسی نباید دستاویز عرب‌ستیزان و نژادپرستان شوند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

حزب تضامن دموکراتیک اهواز با انتشار بیانیه‌ای کشته‌شدن یک زن آبادانی به نام مریم بریهی توسط همسرش را محکوم و تاکید کرد که قتل‌های ناموسی نباید دستاویز عرب‌ستیزان و نژادپرستان شوند.

در بیانیه‌ای که این حزب روز چهارشنبه 17 ژوئن 2020 منتشر کرد، سنت النهوه که فاطمه بریهی براساس آن ناچار به ازدواج با پسرعمویش شده بود، «بر خلاف همه ارزش‌های اصیل عربی و اسلامی است و حتی با اصل شرعی ایجاب و قبول در ازدواج هم در تضاد است.»

Advertisement

در این بیانیه تاکید شده که «این جنایت که تحت عنوان «قتل ناموسی» صوت گرفت و هیچ ارتباطی با شرف و ناموس نداشته و نتیجه فهم نادرست از این مفهوم است، حزب تضامن دموکراتیک اهواز این اتفاق را که به ندرت در جامعه عرب رخ می‌دهد، محکوم کرده و بر آزادی زنان در موافقت یا مخالفت با ازدواج و حق انتخاب همسر تاکید دارد، زیرا که این موضوع را حقی بشری می‌داند که هیچ تفسیر و تاویلی برای آن قابل توجیه نیست.»

نویسندگان این بیانیه حادثه کشته‌شدن فاطمه را «جنایت» توصیف کرده گفته‌اند اطمینان دارند «این جنایت از سوی اکثریت مطلق ملت‌مان محکوم است و برایمان آشکار است که زنان عرب اهوازی دوشادوش مردان، مسئولیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی را به دوش کشیده و در همه سطوح علمی، اقتصادی و هنری با مردان رقابت می‌کنند» و به باور آنها مسئولیت مقابله با چنین رویدادهایی « روی دوش نخبگان و فعالان عرب در داخل و خارج قرار گرفته و آنها باید تا پایان یافتن این جنایت‌ها که برخی از عرب‌ستیزان می‌کوشند آن را منحصر به ملت عرب کنند، به روشنگری در جامعه ادامه دهند.»

حزب تضامن دموکراتیک اهواز با اشاره به اینکه «این اتفاق در میان دیگر ملت‌ها هم رخ می‌دهد» درباره این موضوع که «رسانه‌های عرب‌ستیز به بزرگنمایی این رویدادها در جامعه ما می‌پردازند» هشدار داد و اعلام کرد برخی می‌کوشند به شکلی «نژادپرستانه و عرب‌ستیزانه» از این اتفاق برای بدنام کردن ملت عرب استفاده کنند، اما این حزب «فعالان عرب را هم به گسترده‌تر کردن فعالیت‌های روشنگرانه و پرداختن به موضوع زن به عنوان یک شریک همسان در تعیین آینده ملت عرب اهواز» دعوت می‌کند.

در 14 ژوئن 2020 مردی به نام حبیب با مراجعه به کلانتری 19 آبادان اعتراف کرد همسر 19 ساله‌اش که مریم بریهی نام دارد را کشته و پس از جدا کردن سر از بدنش، جسد او را کنار رودخانه بهمنشیر رها کرده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم