نگرانی از موج دوم کرونا؛ ثبت بالاترین آمار روزانه ابتلا در چین از آوریل گذشته
چین یکشنبه 14 ژوئن از ثبت 57 مورد تازه ابتلا به کرونا دریک روز خبر داد که بالاترین آمار مبتلایان روزانه از آوریل گدشته بهشمار میآید؛ آنهم در حالی که نگرانی از موج دوم کووید19 نیز روندی افزایشی به خود گرفته است.
مجموع مبتلایان کرونا در چین به 83132 مورد رسیده درحالی که شمار جان باختگان، بر روی رقم 4634 نفر ثابت مانده است.
به گفته کمیته بهداشت ملی چین، 36 مورد از موارد جدید ابتلا در میان ساکنان پکن مشاهده شده است.
مسئولان ذیربط چین، روز شنبه، دستور اعمال قرنطینه اضطراری در 11 محله درپکن را بعد از پدیدار شدن کانون تازه کرونا صادر کردند که نگرانی از بابت شیوع مجدد کووید19 در کشور را ایجاد کرد که از اواخر سال گذشته در ووهان چین بروز کرد.
مسئولان منطقه ونگتای در پکن نیز «وضعیت جنگی» را در مبارزه با موج تازه کرونا اعلام کردند. دهها مورد ابتلا به کووید 19 در اطراف بازار شیفادی در پکن مشاهده شد که 6 مورد در روز شنبه ثبت شده است.
مسئولان محلی بعد از ورود فردی مبتلا به بازار منطقه، مبادرت به بستن این بازار گوشت و بازاری دیگر تا اطلاع ثانوی کردند تا عملیات ضدعفونی و نمونه برداری را انجام دهند. 9 مدرسه و مهد کودک دراطراف این منطقه نیز تعطیل شدند.
گفتنی است پنجشنبه گذشته، نخستین مورد ابتلا به کووید19 در پکن بعد از گذشت 2 ماه اعلام گردید.
سازمان جهانی بهداشت بارها نسبت به احتمال موج دوم کرونا هشدار داده و تأکید کردهاست که چه بسا این ویروس برای همیشه در جوامع بشری حضور داشته باشد و تبدیل به ویروسی موسمی شود.

سازمان جهانی بهداشت در اواخر ماه گذشته تأکید کرد، کشورهایی که شاهد کاهش موارد ابتلا هستند، در صورتی که تدابیر مربوط به پیشگیری ازبیماری را زودتر از زمان لازم متوقف کنند، همچنان با خطر «اضطراری موج دوم» مواجه میباشند.
مایک رایان، رئیس بخش فوریتهای سازمان جهانی بهداشت در همان زمان تأکید کرد که جهان هنوز درنیمه راه موج دوم شیوع قرار دارد و در حالیکه موارد ابتلا در بسیاری از کشورهای روندی کاهشی به خودگرفته، ارقام و آمار بیانگر افزایش موارد ابتلا در آمریکای مرکزی و جنوبی، جنوب آسیا و آفریقا میباشد.
احمد المنظری مدیر منطقه خاورمیانه سازمان جهانی بهداشت نیز درمصاحبه با العربیه عنوان کرد که به پیشبینی سازمان جهانی بهداشت، موج دوم این پاندمی بروز خواهد کرد و مسئولان دست اندرکار در تمامی کشورها نباید محدودیتها را به یکباره لغو کنند بلکه بازگشائی مراکز باید بشکلی مطالعه شده و گام به گام انجام گیرد.