پلوسی خواستار برچیدن نمادهای «نفرت» از کاخ سفید و پایتخت شد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا، روز چهارشنبه خواستار در برچیدن 11 مجسمه مربوط به فرماندهان نظامی و مقامات مسئول آمریکایی از جمله مجسمه جفرسون دیویس و رابرت ای لی که به دوران حکومت کنفدراسیون آمریکا برمی گردد، شد.

دیویس، سیاستمدار آمریکایی بود که ایالات کنفدراسیون آمریکا را در طول جنگ داخلی آمریکا رهبری می‌کرد. ژنرال رابرت لی، نیز فرمانده ارتش کنفدراسیون ایالت‌های جنوبی آمریکا بود.

درخواست پلوسی در پی بالا گرفتن اعتراضات علیه نژادپرستی در آمریکا صورت می گیرد که به دنبال کشته شدن جورج فلوید آمریکایی آفریقایی تبار به دست پلیس به اوج خود رسیده است.

پلوسی، رهبر دموکرات‌ها در کنگره، در نامه‌ای به کمیته مشترک پارلمان گفت: «حفظ تندیس مردانی که به «وحشیگری» دامن زدند تا ما را به این نژادپرستی آشکار رساندند، بزرگترین توهین به آرمان‌های دموکراسی و آزادی است».

او افزود: «ادای احترام به این مجسمه‌ها ادای احترام به میراث فرهنگی نیست بلکه ادای احترام به نفرت است و باید از بین بروند».

برخی از این مجسمه‌ها متعلق به کسانی است که در طول جنگ داخلی برای جدایی از آمریکا که ناکام ماند، شرکت کرده بودند در مکان‌های برجسته در ساختمان کاپیتول واقع شده‌اند. در میان این تندیس‌ها مجسمه برنزی از جفرسون دیویس، رئیس جمهوری کنفدراسیون ایالات متحده آمریکا و یک مجسمه مرمر دیگر الکساندر استیونز، معاون رئیس جمهور کنفدراسیون وجود دارد.

پلوسی خاطرنشان کرد: «قرار دادن تندیس‌های این دو مرد که به جرم خیانت علیه آمریکا محکوم شده‌اند آنهم در «تالار تندیس‌ها» که یکی از محبوب‌ترین مناطق گردشگری در ساختمان پایتخت محسوب می‌شود، غیر قابل قبول است.

پلوسی به سخنان تندی را که استیونس در یک سخنرانی خود در سال 1861 بیان کرده بود، یادآوری کرد که او در آن گفته بود: «کنفدراسیون براساس یک حقیقت بزرگ پایه ریزی شده و آن اینکه یک مرد سیاه پوست با مرد سفید پوست برابر نیست».

جفرسون دیویس
جفرسون دیویس

این اولین بار نیست که نانسی پلوسی خواستار برچیده شدن تندیس‌ها که از نظر او نمادهای برده داری و نزادپرسیتی هستند شده است او در سال 2017 هنگامی که شهر شارلو تسویل شاهد برخوردهای نزادپرستانه از سوی گروهی از تندرهای سفید پوست شده بود، نیز خواستار برچیده شدن آنها شد.

پیشتر دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا با تغییر نام پادگان‌های نظامی که به اسم فرماندهان ارتش کنفدراسیون ایالت‌های جنوبی آمریکا نامیده شده‌اند، مخالفت کرد. ترامپ چهارشنبه در توییتر نوشت که این پادگان‌ها «بخشی از میراث بزرگ آمریکا» هستند.

مخالفت ترامپ پس از آن بیان شد که در پی تظاهرات نژادی گسترده در آمریکا در اعتراض به مرگ جورج فلوید، گزارش‌هایی درباره موافقت مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا با تغییر نام این پادگان‌ها منتشر شده بود. 10 پادگان مهم نیروهای مسلح آمریکا که در ایالت‌های جنوبی قرار دارند، به نام فرماندهان ارشد ارتش کنفدراسیون نامیده شده‌اند.

«کنفدراسیون ایالت‌های جنوبی» آمریکا مجموعه‌ای از ایالت‌های جنوبی بودند که پس از پیروزی آبراهام لینکلن در انتخابات ریاست جمهوری سال 1860 جدایی خود را از ایالات متحده اعلام کردند. یازده ایالت جنوبی آمریکا در سال 1861 در واکنش به سیاست‌های ضدبرده داری آبراهام لینکلن اعلام استقلال کرده و درگیر جنگی 4 ساله با ایالات متحده شدند.

پلوسی در واکنش به اظهارات ترامپ گفت نگهداری این تندیس‌ها که یادآورنده دوران برده‌داری هستند و نمادی از برتری‌طلبی نژادی به شمار می‌روند، «ادای احترام به تنفر است، نه میراث تاریخی» و باید جمع‌آوری شوند.

دلیل جدایی این کنفدراسیون که در ابتدا از هفت ایالت جنوبی تشکیل می‌شد، نگرانی زمین‌داران بزرگ و کشاورزان از تلاش آبراهام لینکلن برای لغو برده‌داری بود. این ایالت‌ها در فاصله سال‌های 1861 تا 1865 با ارتش آمریکا جنگیدند و در نهایت با تسلیم ارتش کنفدراسیون، دوباره به ایالات متحده پیوستند. کاربرد پرچم این کنفدراسیون و نمادهای آن مانند مجسمه رهبران آن در شهرهای جنوبی آمریکا از مسایل جنجالی در این کشور است.

برچیدن نمادهای کنفدراسیون دو سال پیش پس از کشته شدن 9 سیاه‌پوست در کلیسایی در ایالت کارولینای جنوبی بار دیگر مورد توجه قرار گرفت. حدود 1500 تندیس و نماد از فرماندهان نظامی و سیاستمداران ایالت‌های جدایی‌طلب جنوب آمریکا در سراسر این کشور وجود دارد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم