کمپین بازداشت قاضی ایرانی ناقض حقوق روزنامه‌نگاران در آلمان به راه افتاد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

فعالان ایرانی کمپینی به راه انداخته‌اند که هدف از آن دستگیری قاضی غلامرضا منصوری است؛ قاضی که نامش در پرونده فساد مسئولان قضایی به میان آمده و فعالان ایرانی از دولت آلمان خواسته‌اند او را به اتهام نقض حقوق بشر و سرکوب روزنامه‌نگاران بازداشت کند.

قاضی منصوری در واکنش به اتهاماتی که علیه او در دادگاه مطرح شده، ویدئویی منتشر و در آن اعلام کرد که فرار نکرده و برای درمان به آلمان رفته است و پس از پایان بحران کرونا و ازسرگیری پروازهای بین‌المللی به تهران بازخواهد گفت.

Advertisement

او گفت که به 30 سال خدمتش در قوه قضائیه ایران افتخار می‌کند و هنوز به رهبر ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای وفادار است.

دادستانی ایران منصوری را در جلسه محاکمه شبکه فساد متهم کرد که بیش از 500 هزار یورو رشوه دریافت کرده و پیش از دستگیری توانسته از کشور فرار کند.

همزمان کاوه موسوی وکیل ایرانی- بریتانیایی اعلام کرد که علیه منصوری اعلام شکایت می‌کند و از همه ایرانیان خواست اسناد و مدارکی که علیه او و اقداماتی که در نقض حقوق شهروندان دارند، جمع‌آوری کنند.

شادی صدر، مدیر بنیاد عدالت برای ایران هم گفت که در حال جمع‌آوری مدارک لازم برای پیگرد قضایی قاضی منصوری است.

ایرانیان خارج از کشور با امضای طوماری از مقامات آلمان درخواست کردند غلامرضا منصوری را توقیف کنند. امضاء کنندگان این طومار گفتند که منصوری با ویزای ایتالیا به آلمان آمده و از آگوست 2019 تا کنون به صورت پنهانی در این کشور زندگی می‌کند. او به صورت غیابی به دریافت رشوه و فساد در ایران متهم شده استا.

او همچنین در سال 2012 نقش فعالی در دستگیری برادران سعید کریمیان مدیر شبکه تلوزیونی GEM TV داشت. کریمیان سه سال پیش و با هدف اعمال فشار روی این شبکه تلویزیونی در ترکیه ترور شد.

فعالان و روزنامه‌نگاران ایرانی می‌گویند که منصوری تنها در یک روز (8 فوریه 2013) حکم بازداشت 20 روزنامه‌نگار را صادر کرده و به دستور او نیروهای امنیتی به دفتر روزنامه‌های متعددی حمله کرده و تعدادی از روزنامه‌نگاران از جمله سردبیر یکی از این روزنامه‌ها را بازداشت کردند.

اکبر منتجبی روزنامه‎‎نگار اصلاح‌طلب در توئیتر گفت که او فعلا آزاد است، اما در بند قید کفالتی است که در سال 2013 منصوری صادر کرد.

پوریا عالمی، روزنامه‌نگار و طنزپرداز ایرانی هم گفت منصوری او را به حبس انفرادی محکوم کرده و اتهام همکاری با سازمان اطلاعات بریتانیا MI6 را متوجه او کرده و «همکاری با دشمن» یکی از اتهامات همیشگی نیروهای امنیتی ایران به روزنامه‌نگاران و فعالان است.

ریحانه طباطبایی خبرنگار روزنامه شرق هم گفت که در سال 2013 در یک هفته 20 روزنامه‌نگار بازداشت شده‌اند و بازپرس آنها که طباطبایی هم در میانشان بود، غلامرضا منصوری بود.

در روند بررسی پرونده مفاسد قضایی نام یک قاضی آخر به نام بیژن قاسم زاده هم مطرح شد؛ قاضی که دستور فیلترینگ تلگرام صادر و بسیاری از روزنامه‌نگاران را سرکوب کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم