هشدارهای وزیر دولت احمدی نژاد: مجلس حتی در ذیل امور هم نیست چه رسد به راس امور
شمسالدین حسینی وزیر اقتصاد در دولت محمود احمدینژاد که اکنون به عضویت مجلس یازدهم درآمده، در مصاحبه با خبرگزاری «تسنیم» (وابسته به سپاه پاسداران)، اقتصاد ایران را زمین گیر، مردم را فقیرتر از پیش، نظام آماری کشور را مخدوش و بی اساس، کسری بودجه را پایدار و مجلس را کاملاً بی تأثیر در امور توصیف کرد.
او که در دوران صدارت در دولت احمدینژاد، نامش با پرونده بابک زنجانی و فسادهای میلیاردی دلارهای نفتی این فرد گره خورده و خود را به بی اطلاعی کامل زد تا مشکلات این پرونده، گریبانگیرش نشود، در ادامه گفتهاست که در هفت سال گذشته درآمد سرانه کشور کاهشی برابر با 25 درصد داشته و شاخص نابرابری (ضریب جینی) از 36 درصد در سال 2014 به بیش از 42 درصد افزایش پیدا کردهاست که در نتیجهٔ آن شاخص رفاه ایرانیان 32درصد کاهش یافتهاست.
شمسالدین حسینی سپس یادآوری کردهاست که در همین فاصله نقدینگی به عنوان شاخص گرانی و تورم از 500 هزار میلیارد تومان به بیش از 2500 هزار میلیارد تومان رسیده و رقم بودجه از 104 هزار میلیارد تومان به 570 هزار میلیارد تومان رسیده بی آنکه در نبود درآمدهای نفتی و مالیاتی، معلوم باشد که این منابع از کدام محل قرار است تامین شود.
این نماینده مجلس سپس یادآوری کرده است که همانند سالهای پیش رشد اقتصادی ایران در سالهای 97 و 98 (شمسی) به ترتیب منفی 5 درصد و منفی 7 درصد بودهاست، مضاف بر اینکه به گفته شمس الدین حسینی حالا «کرونا هم کار را دشوارتر کردهاست.»
شمسالدین حسینی یکی دیگر از مشکلات کشور را عدم شفافیت به ویژه عدم شفافیت نظام آماری کشور دانسته که به گفته او کاملاً «مخدوش» است. او گفتهاست که در هفت سال گذشته کل رشد اقتصادی ایران بهطور متوسط سالی نیم درصد اعلام شده آنوقت ادعا میشود که در «همین مدت یک میلیون و هشتصد هزار شغل ایجاد شدهاست.»
عضو جدید مجلس با انتقاد از جایگاه کنونی مجلس تأکید کرد: «نه تنها الان مجلس در رأس امور نیست بلکه در ذیل امور هم نیست.» و اکنون کاملاً «خارج از امور است».
در این رابطه به گفته کارشناسان امور ایران بودجه نه در مجلس که در جلسه سران سه قوه صورت میگیرد که البته به دستور رهبر تأسیس و عملاً به گفته علی مطهری همانند مجمع تشخیص مصلحت نظام جایگزین مجلس شدهاست.
شمسالدین حسینی یکی دیگر از نمودارهای بی عدالتی و فساد در کشور را تفاوت فاحش «میان پایتخت و مراکز استانها و بین مراکز استانها و نقاط دوردست استانها» دانسته و افزود: نظام باید بر سر ایجاد توازن میان مناطق کشور سریعاً به تفاهم و تصمیمگیری برسد. وی تأکید کردهاست: «امروز داریم صد و ده هزار میلیارد تومان یارانه ارز میدهیم اما به دست کسی نمیرسد جز تعدادی محدود.»