وبسایت تاگس شاو آلمان سهشنبه 2 ژوئن در گزارشی، اخبار جعلی مربوط به علل اعتراضهای اخیر در آمریکا را منتشر ساخت
این گزارش با توضیح درباره جزوهای که گفته میشود «راهنمای مبارزه با خشونت نژادپرستانه پلیس آمریکا» است آغاز شده و به گونههای دیگر از اخبار جعلی پرداخته است.
این اعتراضات یک هفته پیش در پی کشتهشدن جورج فلوید، شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست مأمور پلیس سفیدپوست آغاز شد اما اکنون به خیزشی علیه نژادپرستی و تبعیضهای اجتماعی و اقتصادی در دستکم 75 شهر آمریکا، تبدیل شدهاست.
تاکنون مهمترین و بحثبرانگیزترین اخبار نامستند درباره حرکتهای اعتراضی روزهای اخیر را دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا پخش کردهاست.
او بارها مدعی شدهاست که «چپگرایان تندرو» به همراه گروههای «آنتیفا» (گروههای ضدفاشیسم) و هرج و مرج طلبان، آتشبیار معرکه هستند و تهدید کردهاست که «آنتیفا» را در فهرست گروههای تروریستی قرار خواهد داد.
ترامپ ظاهراً از این امر تغافل میکند که چنین کاری شدنی نیست، زیرا «آنتیفا» یک گروه واحد نبوده بلکه واژهای برای گروههای معمولاً نامنسجمی است که در کشورهای گوناگون به شیوههای مختلفی عمل میکند.

تلاش گروههای راست افراطی
در گزارش «تاگسشاو» آمده است که جزوه تخیلی «راهنمای مبارزه با خشونت نژادپرستانه پلیس آمریکا»، بخش زیادی از اسطورههای گوناگون طرفداران تئوری توطئه راستگرایان افراطی درباره گروههای ضدفاشیستی را در خود جا دادهاست: ادعا این است که یک سازمان مرکزی وجود دارد که برای مبارزه با نظام سیاسی ایالاتمتحده، سرمایهگذاری کلان کرده و در تلاش برای ایجاد یک حکومت جهانی است.
این «جزوه» نخستین بار در سال 2019 پدیدار شد و به موضوعی برای بحث در اینترنت تبدیل گردید..
تاگسشاو مینویسد که «جزوههای» حاوی فراخوان برای اعمال خشونت و «اسناد محرمانه»، اختراعات تازهای نیستند و در این راستا به «پروتکلهای خردمندان صهیون» و «برنامه جایگزینی یک ملت با ملتی دیگر اشاره دارد.
ملاقات با القاعده
گفتنی است که شایعات مربوط به گروههای ضدفاشیستی هم از سالها پیش هر از گاهی پخش میشد.
تاگس شاو در این راستا به خبر جعلی «ملاقات آنتیفا» ها با اعضای شبکه تروریستی القاعده اشاره کردهاست که در سال 2017 توسط یک روزنامهنگار آمریکایی مطرح شد.
شایان ذکر است که نشست گروه7 در این سال در هامبورگ برگزار گردید.
سرویس خدمات علمی پارلمان آلمان به این نتیجه رسیده است که تاکنون از گروههای آنتیفا در هیج کشوری به عنوان «گروه تروریستی» یا باند تبهکار نام برده نشده است.
البته گروههای راست افراطی با ایجاد حسابهای جعلی در شبکههای اجتماعی به نام آنتیفا، اقدام به تبلیغ خشونت میکنند، اما تاکنون موفقیت چندانی کسب نکردهاند.
اخیراً توئیتر حساب کاربری را که با نام «آنتیفا آس» فعال بود را مسدود کرد.
استخدام تظاهرکنندگان حرفهای
در آلمان تنها سیاستمداران وابسته به حزب راستگرای «آلترناتیو برای آلمان» به این گروه، تهمتهای سنگین میزنند، از جمله این که آنتیفاها برای فعالیتهایشان مزد دریافت میکنند. آنها از بردن نام این منابع مالی خودداری کردند.
این افسانه اکنون در ایالاتمتحده هم در چارچوب اعتراضات فعلی بازگویی میشود: ظاهراً از طریق یک آژانس میتوان تظاهرکنندگان حرفهای استخدام کرد.
کارشناسان در این روزها همواره تأکید کردهاند که نابرابری اجتماعی در ایالاتمتحده در سالهای اخیر شدت یافتهاست و مهمترین دلایل اعتراضهای اخیر، ناامیدی بخشی از جامعه از تغییر اوضاع، خشم از نژادپرستی عریان، اوضاع بد اقتصادی، سیاست داخلی دولت ترامپ و مزید بر این علتها، بحران کرونا است.
کریستیان هکه کارشناس سیاست ایالاتمتحده و استاد علوم سیاسی آلمانی ضمن بیان این که، مرگ خشونتبار فلوید تنها جرقهای برای آتشافروزی بوده، میگوید، «آمریکا در حال حاضر با شدیدترین بحران خود در دوران پس از جنگ جهانی دوم روبرو است، بحرانی که میتواند رؤیای آمریکایی را به کابوس آمریکایی تبدیل کند.»