سناتور آمریکایی: عدم حذف حساب‌های مسئولان ایران از سوی توییتر در حکم نقض تحریم‌هاست

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

به گزارش سایت خبری «آکسیوز»، سناتور تد کروز، روز جمعه 29 مه از وزارت‌خانه‌های دادگستری و خزانه‌داری آمریکا خواست، تحقیقات جنایی را در مورد پلاتفرم اجتماعی توییتر به دلیل وجود تردیدهایی در خصوص نقض تحریم‌های آمریکا علیه ایران از سوی این پلاتفرم، به مورد اجرا درآورند.

پلاتفرم توییتر به دلیل گذاشتن علامت «مارک»، بیانگر لزوم راستی‌آزمائی محتوای دو توییت ترامپ، مورد انتقادهای شدید از سوی دولت ترامپ قرار گرفته و پیام کروز نیز به مشکلات این شرکت فناوری مستقر در واشینگتن، ابعاد تازه‌ای بخشید.

Advertisement

بر اساس شکایت کروز که طی نامه‌ای مطرح گردید، توییتر، حساب‌های کاربری رهبران ایران برای نشر توییت‌های خود را باز گذاشته که در خدمت برنامه‌های خاص رژیم ایران است.

کروز از بیل بار، دادستان کل و استیون منوشین، وزیر خزانه‌داری خواست، در خصوص نقض تحریم‌های آمریکا تحقیق کند که طبق آن، اقدام شرکت‌های آمریکایی برای تهیه‌کننده کالا و خدمات برای مسئولان بلندپایه ایران را ممنوع شده‌است.

این سناتور آمریکایی در نامه خود آورد: «به باور من هدف اصلی از (قانون صلاحیت‌های فوق‌العاده اقتصادی بین‌المللی) و قانون تحریم‌ها باید در راستای تغییر رفتار افراد و سیستم‌های دست‌اندرکار و نه شرکت‌های آمریکایی باشد اما زمانی که شرکتی اقدام به نقض معتمدانه و علنی قانون؛ آن‌هم پس از تذکر رسمی در این خصوص می‌کند که این اقدام در راستای حمایت غیرقانونی از افراد معینی است، دولت فدرال باید دست به اقدام بزند.»

گفتنی است که کروز به همراه جمعی از اعضای جمهوری‌خواه مجلس سنا، در فوریه گذشته، نامه‌ای را برای جک دورسی، مدیر اجرایی شرکت توییتر فرستاده و طی آن از شرکت مزبور خواستند، حساب‌های کاربری مسئولان ایرانی از جمله علی خامنه‌ای رهبر انقلاب و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه را ببندد.

اعضای مجلس سنا پیشنهاد دادند که ادامه کار حساب‌های کاربری این اشخاص، چه بسا نقض تحریم‌های آمریکا باشد.

مواضع تناقض‌آمیز توییتر

توییتر در آوریل گذشته و به بهانه اینکه خدماتش، معاف از تحریم هاست، تأکید کرد که گفت‌وگوهای عمومی در پلاتفرم، در گیر و دار بحران کرونا، از اهمیت خاصی برخوردار است.

فیجایا جاد، مدیر امور قانونی و سیاست کلی توئیتر نیز نوشت: «ارزش‌های اساسی برخورد باز، آزادی بیان، مسئولیت پذیری عمومی و تفاهم متبادل در حاضر بیش از هر زمان دیگر، از اهمیت برخوردارند و صرف نظر از برنامه‌های سیاسی کشورهای ملی معین، مخالفت با خدمات رسانی به رهبران ایران در این برهه با هدف اصلی شرکت ما که خدمت دهی به گفت و گوی جهانی عمومی است، درتعارض می‌باشد.»

این در حالی است که شرکت توییتر با عملکردهای خود عملاً این اصول را نقض کرده زیرا شرکت مزبور عنوان ساخته‌است «منافع عمومی، وجود گفتمان شخصیت‌های سیاسی در این پلاتفرم را ایجاب می‌کند اگر چه که برخی با این ایده مخالف باشند.»

توییتر در این اواخر مبادرت به الصاق باصطلاح «مارک» بر توییت ترامپ در ارتباط با رای‌دهی مجازی کرد زیرا محتوای این توییت‌ها را گمراه سازده مردم توصیف کرده ‌است.

این اقدام توییتر، موجبات خشم ترامپ را فراهم ساخت به طوریکه وی پنجشنبه 28 مه، فرمان اجرایی را امضا کرد که هدف از آن، لغو حمایت از مسئولیت پلاتفرم‌ها در اینترنت است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم