بازداشت دستکم 8 شهروند عرب در شوشتر توسط نیروهای امنیتی

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

فعالان حقوق‌بشر در خوزستان روز پنج‌شنبه 28 مه 2020 از بازداشت هشت تا سی شهروند عرب در شوشتر توسط ماموران اداره اطلاعات این شهرستان خبر دادند.

خبرگزاری هرانا ضمن تایید این خبر نوشت «ساعت 6 صبح روز پنج‌شنبه 8 خردادماه 1399، حکیم کعبی، علی بدوی، محمد بدوی، حمید زغیبی، ایوب طرفی، عامر رحیمه، حمید عقیلی و مصطفی عقیلی شهروندان اهل شوشتر به همراه همراه با شمار دیگری از شهروندان بازداشت و به مکان نامعلومی شدند.»

Advertisement

بازداشت این شهروندان توسط ماموران اداره اطلاعات شهرستان شوشتر صورت گرفته است.

طبق این گزارش «این افراد ساکن کوی اندیشه، شهرک علم‌الهدی و کوی فرهنگ شوشتر هستند. هجوم نیروهای امنیتی ساعت 6 صبح به منزل آنان موجب رعب و وحشت خانواده و فرزندان خردسالشان شده است.»

از میان این افراد مصطفی عقیلی 15 ساله است و گفته می‌شود که شمار دیگری از بازداشت شدگان نیز کمتر از 18 سال دارند.

حکیم کعبی 31 ساله متاهل، علی بدوی 29 ساله، محمد بدوی 21 ساله، حمید زغیبی 32 ساله متاهل و پدر سه فرزند، ایوب طرفی 28 ساله، عامر رحیمه 20 ساله و حمید عقیلی 18 ساله است.

بنا به گفته منابع محلی شمار افراد بازداشت شده تا 30 تن برآورد می‌شود.

تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت، اتهامات مطروحه و محل نگهداری این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

گفتنی است یک روز قبل از بازداشت این افراد «پایگاه خبری پلیس ایران» از بازداشت 14 نفر در بندر ماهشهر خبر داد.

سردار حیدر عباس‌زاده در این‌باره گفت: «پلیس اطلاعات و امنیت عمومی شهرستان ماهشهر با کار اطلاعاتی 14 نفر عامل وابسته به گروه‌های تکفیری و تجزیه‌طلبی را که در سطح شهرستان اقدام به تیراندازی به مقر‌های انتظامی، بسیج، نصب پرچم جعلی الاحوازیون بر روی درب و دیوار شهر، پرچم گردانی و ارسال کلیپ آن‌ها به خارج از کشور ، را شناسایی کردند.»

در گزارش پایگاه خبری پلیس اشاره‌ای به هویت شهروندان بازداشتی نشده است.

پیشتر نیز کریم دحیمی فعال حقوق بشر، از بازداشت پنج شهروند اهل‌سنت عرب اهوازی از سوی نیروهای امنیتی خبر داده بود.

ایوب خزرجی، یوسف خزرجی، جمیل سیلاوی، خلیل سیلاوی و ابراهیم کروشاوی 5 شهروندی هستند که روز پنج‌شنبه 21 مه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گفته این فعال حقوق بشر عرب هر ساله و در ایام ماه رمضان و عید فطر در استان خوزستان تعدادی از شهروندان عرب اهل‌سنت به بهانه‌های مختلف بازداشت شده و یا تحت فشارهای امنیتی قرار می‌گیرند.

گفتنی است ایران همواره مخالفان سیاسی خود را تجزیه‌طلب، تکفیری و وابسته به سرویس‌های خارجی می‌خواند.

شهروندان عرب در خوزستان از بدو تشکیل حکومت جمهوری اسلامی ایران به آنچه که، فشار‌ها و تبعیض‌ها از سوی دولت به خود می‌خوانند، معترض بوده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم