کارشناس کاخ سفید: موج دوم کرونا در راه است اما میتوان آن را خنثی نمود
در زمانی که جهانیان نگران بروز موج دوم کرونا هستند، دکتر آنتونی فوشی کارشناس ایمنی و بیماریهای عفونی بر حقیقی بودن این نگرانی و بروز موج دوم کرونا، تاکید ورزید.
فوشی چهارشنبه 27 مه، در هشدار به مردم آمریکا گفت که احراز آمادگی برای موج دوم ویروس کرونا، امری ضروری است اما درعین حال، امکان غلبه بر این پاندمیک نیز وجود دارد.
به گفته فوشی، شکی نیست که در برهه آینده، موارد ابتلای جدیدی پدیدار خواهند شد اما آمریکا هنوز فرصت را از دست نداده و توان جلوگیری از بروز موج دوم کرونا را دارد.
فوشی که مدیریت مرکز آلرژی و بیماریهای عفونی را بر عهده دارد و عضو تیم کاخ سفید دستاندرکار بحران کرونا است، در مصاحبهای رسانهای گفت: «موج دوم، کاملا در چنگ ماست و ما در صورت واکنش درست خود نسبت به این پاندمیک که قطعا در پائیز و زمستان آینده با آن روبرو خواهیم شد، میتوانیم جلوی آن را بگیریم».

خوشبینی و بدبینی
فوشی پس از ابراز این دیدگاه خوش بینانه، بار دیگر تصویر نه چندان امیدوار کنندهای ارائه داده و گفت: «تردیدی نیست که این ویروس تا پائیز و زمستان آینده، ناپدید نخواهد شد. کرونا برغم کاهش شمار موارد ابتلاء در برخی مناطق، همچنان در آمریکا مشغول تاخت و تاز است».
او خاطر نشان نمود که باور ندارد که دنیا به فرصتی برای جلوگیری از افزایش موارد ابتلاء دست خواهد یافت زیرا کنترل یافتن بر این ویروس و نابودکردن کامل آن، فوقالعاده دشوار است و احتمال ادامه شیوع کرونا بهویژه پس از از سر گرفته شدن سفرها، وجود خواهد داشت.
فوشی فاش نمود که مسئولان ذیربط، متوجه شدند که کرونا در زمستان، شیوع پیدا کرده و موارد ابتلای زیادی را بر جای گذاشته و لذا جهانیان باید برای موج دوم کرونا، آماده باشند.
فوشی افزود که کشورش نیاز به ادامه تحقیقات و دستیابی به ساخت فوری واکسن کارآمدی دارد تا به این بحران خاتمه دهد تا در صورت بازگشت این بیماری در آینده نزدیک یا بشکل موسمی، از آمادگی لازم برخوردار باشد.
او گفت: «من کاملا مطمئنم که ما در حال حاضر، موفق به جلوگیری از شیوع کرونا خواهیم شد اما بواقع نیازمند آمادگی کامل برای تعامل با موج تازه کرونا هستیم».

4 ماه فرصت داریم
فوشی در همین راستا عنوان کرد که بسیاری از ایالتها، با مجموع موارد ابتلاء و نه شمار روزانه آن، تعامل میکنند و اگر اوضاع به همین منوال ادامه یابد، آمریکا باید از هم اکنون تا 4 ماه آینده، آماده بروز موج دوم باشد. به گفته فوشی «ما 4 ماه فرصت داریم تا در خصوص داشتن نظام بهداشتی قدرتمند و کاملا توانا از طریق تستگیری و قرنطینه، اطمینان یابیم که این امر در واقع احراز آمادگی برای روبرو شدن با موارد ابتلای دیگری است که پدیدار خواهد شد».

دیدگاهی مبهم
فوشی با اشاره به این که پیش بینی چگونگی سیر أمور در تابستان پیش رو، دشوار است افزود: «ما امیواریم که شمار مبتلایان در ماههای ژوئن، جولای و اوت کاهش یابد و چه بسا کاهش موارد ابتلاء به دلیل تغییرات آب و هوا صورت بگیرد اما تا این لحظه ما نمیدانیم که آیا این عامل آب و هوایی، تاثیری بر شیوع کرونا خواهد داشت یا نه. ما امیدورایم که بتوانیم از عامل آب و هوا نیز کمک بگیریم اما نمیتوان بر این موضوع اعتماد داشت».
فوشی در پایان مصاحبه خود، با نشاندادن کورسوی امید افزود: «غلبه کردن بر کرونا در صورتی که از ایمنی برخوردار شویم و قطعا با واکسن، امکانپذیر است».
به گفته فوشی «با توجه به میانگینها، موارد ابتلای تازه، بسیار اندک است و قطعا میتوانیم بر این پاندمیک، کنترل یابیم تا جائی که پارهای از موارد در برخی مناطق، کاملا زیر کنترل قرار گرفتهاند».

موارد بدون علائم، وضعیت را پیچیده کرده است
فوشی درخصوص دشواریهای مربوط به این بیماری، خاطرنشان نمود که یکی از دشوارترین ابعاد این ویروس، وجود برخی موارد ابتلاء است که فاقد هرگونه علائم شناختهشده هستند که این امر، روند اعمال کنترل بر ویروس را دچار پیچیدگی میسازد.
او گفت: « این واقعیت که ویروس به شدت همهگیر باشد اما مبتلایانی بدون علائم هم وجود داشته باشند که میتوانند به سادگی ناقل باشند، امری فوقالعاده گیجکننده بوده و کنترل بر ویروس را بغرنج می کند».

اینجاست که بازی دگرگون میشود
فوشی در توضیحات خود تاکید کرد، «به احتمال زیاد کرونا در سطح جهان برای یک تا دو فصل دیگر باقی خواهد ماند که این امر بستگی به زمانی دارد که واکسن، ساخته شود. البته پیشبینی میشود که موج بعدی بسیار سبکتر از موج نخست باشد بخصوص در صورت دستیابی به واکسن. اگر ما تا زمستان آینده، واکسن را در اختیار داشته باشیم، بدین معنا خواهد بود که اصول بازی، تغییر میکند اما اگر واکسنی در کار نباشد آنگاه بیتردید باید فصل دیگری را با آن سر کنیم».
چین نگران است
از سوی دیگر فوشی فاش کرد کارشناسان چینی که با سازمان جهانی بهداشت همکاری دارند، مراتب نگرانی شدید خود از موج دوم کرونا بعد از غلبه نسبی چین بر موج نخست، اعلام داشته و تاکید کردند که موارد ابتلاء درچین کاهش یافته و لذا روند کاستن از محدودیتها آغاز گردید اما مشاهده شد که موارد ابتلاء در میان مسافران از خارج کشور، افرایش یافت.
عدم اعلام پیروزی
به همین سبب بود که چینیها، ضرورت احراز آمادگی آمریکا برای احتمال بازگشت کرونا را به فوشی گوشزد کرده و فوشی نیز به نوبه خود گفت: من باید به دولت یادآوری کنم که ما نمیخواهیم موارد ابتلاء از خارج کشور، وارد آمریکا بشوند».
دکتر فوشی در عین حال هشدار داد که برغم رسیدن منحنی شیوع کرونا به نقطه ماکزیمم خود در این اواخر، نباید چنین برداشت کرد که پایان نبرد با ویروس، فرا رسیده که همه جهان را بشکلی بسیار سریع و گسترده، هدف ضربات خود قرار داد.
فوشی گفت: «این امر بدین مفهوم نیست که ما پیروزی خود در متوقفکردن شیوع کرونا اعلام خواهیم کرد اما دستکم به آن هدفی که میخواهیم دست خواهیم یافت».