تنگدستی ناشی از پاندمیک کرونا، میلیون‌ها کودک را تهدید می‌کند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

تردیدی نیست که کرونا با تاخت و تاز خود در سراسر دنیا، اقتصاد کشورهای بزرگ که تا پیش از این بحران از استحکام مالی و تجاری قابل توجهی برخوردار بود، را تضعیف کرده است.

سازمان ملل پیشتر در مورد پی‌آمدهای فراتر از مشکلات بهداشتی ناشی از ویروس کرونا که هزاران تن را به کام مرگ کشانده، هشدار داد.

Advertisement

از جمله پی‌آمدها که سازمان ملل به آنها اشاره کرد، می‌توان به فقر و ناهنجاری‌های ناشی از آن بر کودکان در ابعاد روانی و آموزشی، اشاره کرد.

سازمان ملل در هشدار مجدد خود که در قالب پژوهشی از سوی دو سازمان «یونیسف» و «کودکان را نجات دهید» ( save the children) تدوین شده و پنجشنبه 28 مه، انتشار یافت در مورد پی‌آمدهای اقتصادی پاندمیک کووید 19 هشدار داد که 86 میلیون کودک را نیز علاوه بر آمار سال گذشته تا پایان سال جاری در ورطه فقر و تنگدستی فرو خواهد برد.

«یونیسف» و «save children» در بیانیه مشترک تاکید دارند که این پژوهش نشان داده است، مجموع کودکان جهان که در گرداب فقر و تنگدستی کشیده خواهند شد، تا اواخر سال جاری به 672 میلیون کودک خواهد رسید که این رقم در مقایسه با سال گذشته، رشدی برابر 15% خواهد داشت.

کودکان آسیا و اروپا هم درگیر این مشکل هستند

در بخش دیگری از این بیانیه توضیح داده شده که این کودکان غالبا در کشورهای آفریفایی واقع در جنوب صحرای بزرگ و دیگر کشورها در جنوب آسیا بسر می‌برند.

بر أساس این پژوهش که مبتنی بر برآوردهای بانک جهانی و صندوق جهانی پول و همچنین داده های دموگرافیک حدود 100 کشور تنظیم شده، شمار کودکانی که در اروپا و آسیای مرکزی به دلیل بحران کرونا دچار فقر خواهند شد، افزایش خواهند یافت.

در این بیانیه به نقل از هنرییتا فور، مدیر اجرایی یونیسف آمده است: «حجم زیاد مشکلات مالی فراروی خانواده‌ها، عامل تهدید کننده ای برای دستاوردهای تحقق یافته در بازه زمانی چند ساله در زمینه کاستن از فقر و تنگدستی و محرومیت کودکان از خدمات اساسی می‌باشد.

انگر آشینگ، رئیس سازمان « سیو دsave the children» نیز تاکید کرد که با اقدام موثر و سریع، « می توان خطر ناشی از کرونا را مهار کرد که کشورهای فقیر و کودکان ضربه پذیر را در معرض تهدید قرار می دهد».

آشینگ در بیانیه هشدار داد که این کودکان «در مقابله با برهه های گرسنگی، هر قدر هم کوتاه مدت و سوء تغذیه، بشدت ضزبه پذیرند که ممکن است آنها را در طول زندگی شان با مشکل روبرو سازد».

این دو سازمان از کشورها خواستند برای متوقف کردن تاثیرات منفی پاندمیک کرونا بر کودکان، مبادرت به تقویت سیستم های پوشش دهی اجتماعی و تغذیه مدارس کنند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم