در حالی که پاندمیک کرونا سرگرم درو کردن جان انبوهی از انسانها در سراسر جهان است، دانشمندان کوششهای نستوه خود را بسیج کرده و در مسابقهای با زمان، تلاش دارند، به واکسن کرونا دست یابند.
رویترز روز چهارشنبه 13 مه، به نقل از یک مقام مسئول آمریکایی آورده است که پیشبینی میشود ترامپ، مدیر اجرائی پیشین شرکت« گلاسکوسمیث کلاین» و یک ژنرال آمریکایی را به رهبری تلاشهای دولت برای تولید واکسن ضد ویروس کرونا، منصوب کند.
در همین راستا دستور کاری موسوم به «اوپریشن راپ اسپید» برای تسریع تلاشها در جهت تولید واکسن، تدوین خواهد شد.
این منبع به رویترز گفت که المنصف السلاوی، مدیر پیشین شرکت «گلاسکو سمیث کلاین »، پزشک و پژوهشگری مراکشی تبار است که به همراهی گوستاو بیرنا، جراح عمومی آمریکا، بر تلاشها برای تولید واکسن و آزمایش و تولید آن در مدت زمانی محدود برای مبارزه با کرونا، نظارت خواهد داشت.
زمستانی بسیار تاریک
این در حالی است که ریک برایت مسئول برکنار شده از اداره مهم بهداشتی آمریکا، در نظر دارد به کنگره در خصوص احتمال روبرو شدن آمریکا در سال 2020 با «تاریکترین زمستان» از دهها سال پیش به این طرف، در صورت شکست در توزیع ابزارهای لازم برای مقابله هماهنگشده با کرونا، هشدار دهد.
پیشبینی میشود که برایت، ناقوس خطر را در مورد تدابیر نامتوازن در پیش گرفته شده برای مقابله با شیوع کرونا در آمریکا در جریان شهادت خود در برابر کمیسیون کنگره، به صدا در آورد.
براساس شهادت از پیش تدوین شده و انتشار یافته برایت از سوی کنگره، در جلسه کمیسیون کنگره خواهد گفت که «شانس ما در حال محدود شدن است و اگر در تلاش خود در تنظیم پاسخگویی هماهنگ مبتنی بر دانش، شکست بخوریم آنگاه بیم آن میرود که این پاندمیک، شدیدتر شده و مدت حضور آن تداوم یافته و منجر به بیماریها و مرگ و میرهای بی سابقهای بشود.»

بیش از294 هزار جانباخته
بر اساس آمار تهیه شده از سوی فرانس پرس، به نقل از منابع رسمی، ویروس کرونا تا ساعت 19 به وقت گرینویچ روز چهارشنبه 14 مه، دست کم 294 هزار 199 تن در سراسر جهان را از زمان نخستین ظهور خود در چین در دسامیر گذشته، به کام مرگ فرستاده است.
بر اساس آمار رسمی، بیش از 4 میلیون و 305 هزار مورد ابتلاء به کووید 19 در 196 کشور و منطقه جهان ثبت شده است اما این آمار، بیانگر شمار واقعی مبتلایان نیست چرا که کشورهایی هستند که تست تشخیص کرونا را جز در وضعیتهای خطرناک، اجرا نمیکنند.
گفتنی است دست کم یک میلیون 473هزار و 700 مورد ابتلاء نیز در سطح جهان، بهبود یافته اند.