هیات افغانستان نتایج اولیه در مورد قتل کارگران افغان در مرز ایران را اعلام کرد
هیأت حقیقتیاب حکومت افغانستان یکشنبه 10 مه نتایج اولیهاش را در مورد ادعای به آبانداختن مهاجرین افغان توسط مرزبانان ایرانی را اعلام کرد.
محمد حمید طهماسی رئیس این هیأت حقیقتیاب در نشست خبری در ولایت هرات گفت، بررسیهای ابتدایی این هیأت نشان میدهد که شمار مجموع مهاجرین افغان که وارد مرز ایران شده بودند 46 نفر بودند که از این میان 10 نفر جان باخته، 19 نفر نجات یافته و 17 نفر دیگر مفقود هستند که این افراد باشندگان ولایتهای هرات و فاریاب میباشند.

طهماسی اضافه کرد، بررسی هیأت حقیقتیاب دولت افغانستان پیرامون رویداد غرق و مفقود شدن شماری از مهاجرین افغان در منطقه مرزی «دهنه ذوالفقار» با ایران، در ظرف یک هفته آینده تکمیل خواهد شد.
وی علاوه کرد: «این هیأت بررسیهای همهجانبه خود را بهمنظور جمع آوری اسناد وشواهد ادامه میدهد. هیات حقیقت یاب شواهد جمع آوری شده را در اختیار مقامات ایرانی نیز قرار میدهد».
در همین حال، عبدالوحید قتالی والی هرات در راس یک هیأت تخنیکی از مسئولان محلی به محل رویداد در منطقه «دهنه ذوالفقار» ولسوالی گلران این ولایت رفته و از نزدیک با قربانیان این رویداد دیدار کرده گفت، یافتهها و مستندات این سفر نیز در اختیار هیأت مرکزی قرار خواهد گرفت. قرار است نتیجه بررسی های این هیأت در اختیار مقامات مرکزی قرار داده شود.

از سوی دیگر، شماری از شهروندان افغان امروز یکشنبه در مقابل سفارت ایران در کابل در یک تجمع اعتراضی از حکومت افغانستان و نهادهای بین المللی خواستند که انداختن مهاجرین افغان توسط مرزبانان ایرانی را بهگونه جدی بررسی نمایند.
هم چنان 120 فعال حقوق زنان افغانستان در نامهای سرگشاده از علی خامنه رهبری جمهوری اسلامی ایران و حسن روحانی رئیس جمهوری آن کشور خواستند به دلیل غرق کردن مهاجرین افغان عذرخواهی کنند.
امضاکنندگان این نامه خواستار جبران خسارت جانی و مالی برای خانواده قربانیان و بازماندگان این حادثه توسط دولت ایران شده و تأکید کردهاند که باید عدالت در این مورد تأمین شود.

گفتنی است که برخی از مسافرین افغان برگشته از مرز ایران مدعی اند 57 کارگر افغان توسط مرزبانان ایرانی بامداد شنبه 2 مه امسال پس از شکنجه و دشنام به رودخانه هریرود انداخته شدند که در نتیجه 23 کارگر جان باختند.
اما عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران چهارشنبه 6 مه یکبار دیگر ادعای شکنجه و به آب انداختن مهاجرین افغان توسط مرزبانان ایرانی را تکذیب کرد. وی گفت، ایران آماده همکاری مشترک با افغانستان برای بررسی این رویداد است.