اعتراض در هرات: اگر به قتل کارگران افغان رسیدگی نشود کنسولگری ایران را می‌بندیم

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

برخی از فعالان مدنی در ولایت هرات در غرب افغانستان سه‌شنبه 5 مه در یک گردهمایی اعتراضی برخورد مرزبانان ایرانی با کارگران افغان را عمل غیرانسانی خواندند و خواهان مجازات عاملان این رویداد شدند. آنها تاکید کردند اگر به این حادثه رسیدگی نشود کنسولگری ایران در این ولایت را می‌بندند.

این گردهمایی اعتراضی در مقابل دفتر والی ولایت هرات برگزار شد و فعالان مدنی این ولایت شکنجه، قتل و به رودخانه انداختن کارگران افغان توسط مرزبانان ایرانی را محکوم کردند و خواهان رسیدگی جدی در این مورد شدند.

Advertisement

حلیمه پژواک یکی از اشتراک کنندگان این گردهمایی اعتراضی اعلام کرد، برخورد مرزبانان ایرانی با کارگران افغان یک عمل غیرانسانی بوده و عاملان این رویداد باید مجازات شوند.

به گزارش روزنامه «هشت صبح» این معترضان تاکید کردند، اگر حکومت افغانستان نتواند این رویداد را پی‌گیری کند، آنان با راه‌اندازی اعتراض‌های مدنی گسترده، دروازه کنسولگری ایران در هرات را می‌بندند.

نجمه حیدری، یکی دیگر از اشتراک‌کننده‌گان گفت، این نخستین مورد از رفتار غیرانسانی حکومت ایران با شهروندان افغانستان نیست و پیش از این، بارها چنین رویدادهایی رخ داده است.

در همین حال، جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات می‌گوید، اعضای هیات از محل رویداد در مرز ایران بازدید می‌کنند و گزارش کارشان را به وزارت خارجه می‌سپارند.

گفتنی است که شماری از مهاجرین افغانستان شنبه هفته جاری مدعی شدند که 57 کارگر افغان به گونه غیرقانونی قصد سفر به ایران را داشتند که توسط مرزبانان ایرانی دستگیر پس از شکنجه و دشنام به رودخانه هریرود انداختند که در این رویداد 23 کارگر افغان جان باختند.

از سوی دیگر، الیس ویلز معاون وزارت خارجه آمریکا، در امور آسیای جنوبی و مرکزی سه شنبه 5 مه در توییتی نوشت، رفتار بی‌رحمانه ایران و سواستفاده از مهاجرین افغان که براساس ادعاها منجر به شکنجه، قتل و انداختن آنها به رودخانه شده، «وحشتناک» است.

ویلز نوشت: «ما از تحقیقات همه‌جانبه در این راستا حمایت می‌کنیم و عاملان این حادثه باید پاسخگو باشند».

در همین حال، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان با نشر اعلامیه‌ای برخورد مرزبانان ایرانی با کارگران افغان را «بی رحمانه، تکان دهنده و فاجعه بار» خوانده و آن را نقص آشکار اصول و ارزش‌های حقوق بشری و حقوق مهاجران و پناهندگان عنوان کرده است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان تاکید کرده که عاملان این رویداد باید دستگیر به عدالت سپرده شوند و برای قربانیان این حادثه جبران خسارت شود.

این کمیسیون از دولت افغانستان، کمیشنری عالی حقوق بشر و کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد خواسته شده که یک هیأت مشترک با ترکیب نمایندگان دولت افغانستان، دولت ایران و نهادهای حقوق بشری سازمان ملل تشکیل دهند تا رویداد یادشده را به‌ صورت «همه‌جانبه» و «دقیق» بررسی کنند.

از جانب دیگر، وزارت امور خارجه افغانستان با نشر اعلامیه‌ای نوشت، هیئتی تحت رهبری معین سیاسی این وزارت توظیف شده تا این حادثه را به شکل همه جانبه تحقیق و بررسی نماید، تا در پرتو حقایق موجود تصامیم لازم اتخاذ گردد.

اما وزارت امور خارجه ایران یکشنبه 3 مه 2020 ادعای شکنجه و به آب انداختن مهاجرین افغان توسط مرزبانان ایرانی را تکذیب کرد.

این وزارت در توییتی نوشت: «این حادثه در خاک افغانستان رخ داده و مرزبانی جمهوری اسلامی ایران وقوع هر اتفاقی در این ارتباط در خاک کشورمان را رد کرده است. به جهت اهمیت موضوع و به منظور کسب اطلاع دقیق از چگونگی وقوع این حادثه در خاک افغانستان، مراتب را در همکاری با مقامات این کشور تحت بررسی قرار داده‌ایم».

بیشترین بازدید موضوعات مهم