یافتههای یک پزشک مصری؛ کرونا منجر به گرفتگیهای عروقی مرگبار میشود
یک پزشک مصری، جزئیات تازهای از تاثیر ویروس کرونا را کشف کرده و تاکید نمود که این ویروس، نه فقط باعث ملتهب شدن ششها شده بلکه رگهای خونی را هدف هجوم خود قرار داده و منجر به ایجاد گرفتگیهای مرگبار عروقی میگردد که کار ششها را بکلی متوقف کرده و یا عضله قلب را از حرکت انداخته و مرگ را به دنبال خواهد داشت.
دکتر محمد طالب معاون مدیر بیمارستان ویژه قرنطینه النجیله در بندر مطروح در شمال مصر به العربیه نت گفت کادر پزشکی بیمارستان، پس از پذیرش بیماران مبتلا به کرونا، متوجه شدند آنها دچار سکته میشوند زیرا ویروس کرونا علاوه بر ششها و بروز التهاب شدید منتهی به تنگی نفس، رگهای خونی را هدف قرار داده و باعث شکستن گلبولها و لختهشدن آن در رگها میگردد.

دکتر طالب افزود که ویروس کرونا با حمله به گلبولهای قرمز و سفید، منجر به شکستهشدن آهن در خون و رسوب آن در ششها میشود که انسداد رگهای خونی را به دنبال دارد. او تاکید داشت، پروتکل وزارت بهداشت این موضوع را مد نظر داشته و داروی «کلیکسان» را در لیست داروهای لازم برای درمان بیماران کرونا منظور کرده است.
به گفته او «کلیکسان» در شمار داروهای ضد لختگی است و برای جلوگیری از بروز لخته در ششها، مورد استفاده قرار گرفته و مانع لختگی عمیق در رگ میشود که علت اصلی انسداد ریوی است. او تاکید کرد در ترکیب این دارو، ماده «اینوکسابارین» وجود دارد که تاثیر کارآمدی برمتوقف کردن لختهشدن خون داشته و جلوی رسیدن لختهها به قلب یا ششها را میگیرد.
بر اساس پروتکل درمانی خاص بیماران کرونائی در مصر، دادن قرصهای ویتامین «بی» برای تقویت سیستم ایمنی در کنار مجموعهای متنوع از سایر ویتامینها به هدف افزایش کارآمدی و راندمان سیستم ایمنی و توان مبارزه با ویروس کرونا، مجاز میباشد.
دکتر طالب خاطر نشان نمود که ویتامینهای «بی 6»، «بی 9» و «بی 12» در افزایش میزان پاسخگوئی بدن به ویروس و سرعت تولید پادتنها برای مقابله با آن، تاثیر مثبت دارد که متلاشی شدن سلولهای ویروسزده را در روند موسوم به «مرگ سیستماتیک سلولها»، به دنبال دارد.

مدیر بیمارستان النجیله توضیح داد که ویتامین «دی » نیز نقش بسیار کارسازی در درمان بیماران کرونا دارد و سیستم ایمنی سلولیها را تقویت کرده و حمایت لازم را در نابود کردن علل بیماری فراهم آورده و دستگاه تنفسی را نیز در برابر التهاب ریوی، محافظت می کند.
گفتنی است وزارت بهداشت مصر روز گذشته 2 می، اعلام کرد که مجموع موارد ثبت شده ابتلاء به کووید 19، بالغ بر 6193 مورد است که 1522 مورد، درمان و از قرنطینههای بیمارستانی مرخص شده و 415 مورد نیز جان باختهاند.
این وزارت خانه افزود بیمارستانهای امراض عفونی و ریوی پس از افزایش شمار مبتلایان و عبور از مرز 6 هزار نفر مبتلا ، هم اکنون در حال تجهیز مجدد برای پذیرش بیماران مبتلا به کرونا هستند.
وزارت بهداشت مصر مقرر داشته، 34 بیمارستان امراض عفونی و ریوی را بشکل تدریجی در این برنامه بگنجاند تا در کنار بیش از 17 بیمارستان قرنطینه ای کشور، فعالیت کنند.