اشتباهات و اتفاقات تصادفی در طول تاریخ بارها فجایع و آثار زیانباری بر جای گذاشته و جان میلیونها بشر را به کام مرگ کشاندهاند، اما در سال 1956 اشتباهی در زمینه پزشکی رخ داد، که سبب شد جان میلیونها انسان نجات یابد.
کشف پنیسیلین، اختراع مایکروویو، اکتشاف قاره آمریکا از جمله این اشتباهات سازنده بودند، اما در دهه پنجاه میلادی نوبت یک مهندس آمریکایی به نام ویلسون گریتباچ بود که به شکل اشتباعی دستگاهی اختراع کند که در دهههای بعد میلیونها نفر را از خطر مرگ برهاند.
ویلسون گریتباچ در 19 سپتامبر 1919 در شهر بوفالوی ایالت نیویورک از خانوادهای مهاجری و بریتانیاییالاصل به دنیا آمد و به مدرسه وست سینیکا رفت.
او در جنگ جهانی دوم هم شرکت کرد و پس از آن به دانشگاه کورنیل رفته و در سال 1950 در رشته مهندسی برق فارغالتحصیل و دو سال بعد تدریس در دانشگاه بوفالو را آغاز کرد.
او در طول سالهای فعالیتش چندین اختراع به ثبت رساند، اما مهمترین اختراع خود را در سال 1956 و از طریق جایگذاری تصادفی یک قطعه الکتریکی اشتباه به جای یک خازن الکتریکی بود.

این اشتباه سبب شد دستگاه گریتباچ هنگام آزمایش، ضربانی شبیه ضربان قلب شبیهسازی و تولید کند. این مهندس آمریکایی با بررسی دقیقتر نتایج حاصله از اشتباهش دریافت، خروجی اختراعش چیزی شبیه ضربان قلب انسان است، لذا از خود پرسید آیا ممکن است این دستگاه به بیمارانی که قلب ضعیف و یا آسیبدیدهای دارند، کمک کرده و با فعالسازی مجدد قلبشان از طریق پالسهای الکتریکی، آنها را به زندگی عادی بازگرداند.
او در سالهای بعد همه تلاشش را صرف کوچکتر کردن حجم اختراعش کرد؛ به این امید که بتوان روزی آن را در قلب بیماران کارگذاری کرد.

ویلسون گریتباچ در اول می 1958 این دستگاه را برای اولین بار روی قلب یک سگ امتحان کرد و نتایج آن کاملا رضایتبخش بود و اینگونه اول دستگاه پیسمیکر در بدن یک موجود زنده نصب و به کارگیری شد. دو سال بعد و در سال 1960 دستگاه پیس میکر برای اولین بار روی انسان امتحان شد و به قلب یک مرد بیمار 77 ساله پیوند زده شد. این مرد توانست 18 ماه با این دستگاه زنده بماند.
دو سال پس از این عمل جراحی، ویلسون گریتباچ توانست گواهی ثبت اختراع این دستگاه که در دهههای بعد جان میلیونها نفر را نجات داد، به ثبت برساند. او در سال 1972 موسسه تحت عنوان Wilson Greatbatch Ltd به ثبت رساند که به تولید قطعات دستگاه پیسمیکر و دیگر تجهیزات طبی میپرداخت.
او همچنین به پژوهشهایش در زمینههای دیگر، از جمله انرژیهای تجدیدپذیر و بیماری ایدز ادامه داد و در این راه برنده جوایز متعددی شد که مهمترینشان گردنبند ملی فنآوری و نوآوری آمریکاست که جورج بوش پدر به گردن ویلسون گریتباچ آویخت.