سناتور آمریکایی خواهان مطالبه خسارت از چین و پاسخگویی پکن به آمریکا شد
لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه، خواستار خروج کارخانجات آمریکایی از چین و انتقال آنها به ایالات متحده و تولید لوازم پزشکی در داخل آمریکا، نه در چین شد.
به گزارش روزنامه آمریکایی «یو اس تو دی» این سناتور از دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا خواست تا صورت حساب هزینههای سنگین ناشی از شیوع ویروس كرونا را برای پرداخت آنها به چین بفرستد.
مقامات کارولینای جنوبی روز یکشنبه گذشته در جریان دریافت 1.5 میلیون ماسک جراحی از چین فرصت دست به دست آمده برای ابراز قدردانی از کمک رسانیهای لازم برای مهار شیوع بیماری کووید 19 را مغتنم شمرده، خواستار کاهش وابستگی ایالات متحده در این زمینهها به این دیگر کشورها شدند.
سناتور گراهام هنگام حضور خود در برج مراقبت فرودگاه گرینفیل اسپارتنبرگ پس از مشاهده عملیات تخلیه ماسکها از هواپیما گفت: «ما میخواهیم در ایالات متحده ماسک تولید کنیم . ما نمیخواهیم به چین یا جهت دیگری در این خصوص تکیه داشته باشیم تا نیازهای اساسی مراقبتهای بهداشتی ما را برآورده سازد.»
گراهام در جریان شیوع کرونا، بارها و بارها خواستار کم کردن تکیه ایالات متحده به چین شد تا جایی که اوایل این ماه در توئیتی عنوان کرد، پاسخ ایالات متحده به شیوع بیماری پاندمیک کووید -19 باید «بسیار مقتدرانه باشد تا چین را وادار به تغییر رفتار خود سازد». او همچنین به «فاکس نیوز» گفت که «ایالات متحده باید صورت حساب هزینه های ببار آمده از شیوع کرونا را به چین بفرستد.»
گراهام یکشنبه گذشته با بیان این پیش بینی که کرونا در پاییز نیز مجدداً ظاهر خواهد شد و لذا خواهان این است که ایالات متحده از نظر تجهیزات مورد نیاز در زمان شیوع مجدد ویروس، «از آمادگی بسیار مطلوب تری» برخوردار باشد، افزود: «زنجیره تولید تجهیزات پزشکی، باید به آمریکا بازگردد.»
ویلیام تیمونز نماینده کنگره ایالات متحده، در واکنش به اظهارات گراهام، تاکید کرد: «ضرورت ارسال ماسک از چین برای آمریکا دیگر هر گز تکرار نخواهد شد.»
از سوی دیگر، هنری مک مستر، فرماندار کارولینای جنوبی، آغاز کار فرماندار این ایالت را روزی به یاد ماندنی برای ایالت این ایالت توصیف کرده و از ترامپ به عنوان هم پیمان دیرین خود تشکر نمود.
مک مستر همچنین بار دیگر تمایل خود برای بازگشایی اقتصاد این ایالت را اعلام کرد که هفته گذشته، اقدامات اولیه در این راستا، مطرح شده بود. او افزود: «ما مشتاقانه چشم به راه بازگشت به کار در کوتاهترین زمان ممکن و با برخورداری از حداکثر سلامت و ایمنی هستیم.»