تعداد پروانهها، مورچهها و زنبورهای جهان هر 10 سال 9 درصد کاهش مییابد
دانشمندان روز پنجشنبه 23 آوریل 2020 اعلام کردند که تعداد مورچهها، زنبورها، پروانهها، ملخها، کرم شبتابها و سایر حشراتی که روی کره زمین زندگی میکنند رو به کاهش است و هر 10 سال، 9 درصد از تعداد آنها کم میشود. همزمان تعداد حشرات آبهای شیرین مانند آسیابک (حشرهای مانند سنجاقک) و پشهها رو به افزایش است.
این نتایج پس از بررسی 166 مجموعه از دادهها درباره 1676 نقطه در 41 کشور دنیا اعلام شد. این بررسیها از سال 1925 به بررسی حشرات که پرتعدادترین موجودات موجود روی کرهزمین هستند، پرداخته است. براساس همین بررسیها بیشترین نرخ کاهش در غرب میانه ایالات متحده و آلمان رخ داده است.
دانشمندان دریافتند که تعداد برخی حشرات مانند پشهها که عمر خود را آب میگذرانند یا برخی دیگر مانند کیرومونوسها، مگسها و سوسکهای آبی که بخشی از زندگی خود را در آبهای شیرین میگذرانند، در هر 10 سال حدود 11 درصد افزایش مییابد.
آبهای شیرین تنها 2.5 درصد از سطح کرهزمین را پوشاندهاند، لذا بخش اعظم حشرات در خشکی زندگی میکنند.
دانشمندان همچنین متوجه شدند که تعداد حشرات تنها در هوا، روی سطح خاک و روی چمن و سبزهزارها کاهش یافته و تغییری در تعداد آنها که درون درختان و یا زیرزمین زندگی میکنند، رخ نداده است. بر همین اساس جهان در 30 سال گذشته یک چهارم حشراتی که در خشکی زندگی میکنند را از دست داده است و پیشبینی میشود که در 30 سال آینده 24 درصد از حشرات موجود را از دست بدهد ولی در همین مدت تعداد حشراتی که در آبهای شیرین زندگی میکنند، 38 درصد افزایش یابد.