بررسی پیش‌نویس قطعنامه‌ای درباره کرونا در شورای امنیت

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

شورای امنیت سازمان ملل متحد چهارشنبه 22 آوریل 2020 بررسی پیش‌نویس قطعنامه‌ «تقویت هماهنگی‌» برای مقابله با پاندمی کرونا و «توقف اقدامات خصمانه» در نزاع‌ها را آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت بررسی پیش‌نویس این قطعنامه که توسط کشورهای فرانسه و تونس برای «تقویت هماهنگی» و «توقف اقدامات خصمانه» پیشنهاد شده را در حالی آغاز می‌کند که تشدید اختلافات میان بعضی کشورهای عضو دائمی این شورا به ویژه میان ایالات متحده، چین و روسیه از زمان شیوع همه‌گیری جهانی کرونا تاکنون مانع از دستیابی به چنین قطعنامه‌ای شده است.

Advertisement

اولین جلسه شورای امنیت درباره بحران پاندمی کرونا با طرح ابتکاری آلمان و بدون ارائه هیچ‌گونه پیش‌نویسی در 9 آوریل 2020 منعقد شده بود.

این بار اما فرانسه و تونس صبح روز چهارشنبه طرح پیش‌نویس قطعنامه‌ای 3 صفحه‌ای را میان 15 کشور عضو شورای امنیت ارائه دادند.

از سویی دو دیپلمات که خواستند نامشان فاش نشود، تاکید کردند که بررسی‌ها در‌باره پیش‌نویس این قطعنامه پیشنهادی «به زودی» و پس از آن‌که هر کدام از اعضا «واکنش‌هایی» به مفاد آن نشان دهند، آغاز خواهد شد.

از طرفی یک دیپلمات دیگر ضمن اشاره به این‌که احتمالا رای‌گیری برای تصویب پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی اوایل هفته آینده انجام شود، اظهار داشت که «هیچ‌گونه رایزنی‌هایی به معنی سنتی آن انجام نخواهد شد».

همچنین قرار است رایزنی‌های نهایی درباره متن پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی طی ویدیو کنفرانسی انجام شود که روز جمعه 24 آوریل 2020 با مشارکت پنج عضو دائم شورای امنیت برگزار خواهد شد.

تقویت هماهنگی‌ها در مقابله با کرونا

ارائه پیش‌نویس قطعنامه درباره کرونا پس از دو دوره گفتگوهایی انجام می‌شود که از یک ماه پیش درباره دو طرح رقابتی آغاز شده است.

طرح اول به پیشنهاد 10 کشور عضو غیر دائمی شورای امنیت و با نظارت تونس تهیه شده است و دومین طرح را تنها فرانسه به 5 کشور عضو دائمی شورای امنیت ارائه داده است.

این در حالی است که پیش‌نویس قطعنامه ارائه شده در حمایت از تلاش‌های آنتونیو گوتیرش دبیرکل سازمان ملل متحد و در راستای تاکید او بر«ضرورت تقویت هماهنگی‌ها میان تمامی کشورها» برای مقابله با بحران شیوع همه‌گیر کرونا است که در این زمینه خواستار «توقف کلی و فوری اقدامات خصمانه» شده است.

آنتونیو گوتیرش دبیرکل سازمان ملل متحد در 23 مارس 2020 فراخوانی را برای اعلام آتش‌بس جهانی به منظور دادن فرصت برای مبارزه‌ای بهتر علیه پاندمی کرونا، صادر کرد و در این راستا خواستار حمایت شورای امنیت شد.

طرح پیشنهادی ارائه شده از تمامی «طرف‌های نزاع‌های مسلح خواسته تا آتش‌بس انسانی را به مدت حداقل 30 روز متوالی» به مورد اجرا بگذارند تا به کمک‌های بشردوستانه اجازه داده شود میان مردم آسیب دیده جهان توزیع شوند.

این طرح همچنین شامل پاراگرافی درباره سازمان جهانی بهداشت است که خالی گذاشته شده تا «در پایان رایزنی‌ها گزارشی درباره آن» تهیه شود.
پیش‌بینی می‌شود که این مسأله در نشست پیش‌روی‌ پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت شامل ایالات متحده آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و بریتانیا، بررسی شود.

بیشترین بازدید موضوعات مهم