فرانسپرس: تعداد مبتلایان به کرونا در جهان از مرز 2.5 میلیون فراتر رفت
بنا به آمار خبرگزاری فرانسه که از منابع رسمی جمعآوری شده است تا ساعت 16:30 به وقت گرینویچ روز سهشنبه 21 آوریل 2020 تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان از مرز 2.5 میلیون نفر فراتر رفته که بیش از 80 درصد از این مبتلایان در اروپا و ایالات متحده آمریکا تشخیص داده شدهاند.
شیوع ویروس جدید کرونا موسوم به COVID-19 از زمان انتشار آن برای اولین بار در چین در دسامبر سال گذشته تاکنون باعث مرگ بیش از 170هزار تن در جهان شده است که تقریبا دو سوم این تعداد از قربانیان در اروپا ثبت شده است.
تاکنون 2 میلیون و 503 هزار و 429 مورد ابتلا به ویروس کرونا در جهان گزارش شده که از جمله آنها 172هزار و 551 تن جان خود را از دست دادهاند. به ویژه در اروپا، قارهای که تاکنون بیشترین آسیبها را دیده یک میلیون و 230 هزار و 522 نفر به ویروس کرونا متبلا شدند که از جمله آنها 108هزار و797 تن فوت شدند.
این در حالی است که ایالات متحده آمریکا همچنان سریعترین روند شیوع ویروس کرونا را شاهد بوده که تا به امروز باعث ابتلای 788 هزار و 920 نفر و از جمله آن مرگ 42 هزار و 458 تن شد.
هشدار درباره وقوع فاجعه انسانی جهانی
از سویی دیگر مدیر برنامه جهانی غذا سهشنبه خطاب به شورای امنیت از احتمال مضاعف شدن تعداد اشخاص در معرض گرسنگی در سال 2020 به علت شیوع جهانی COVID-19 و خطر وقوع «فاجعه انسانی جهانی» هشدار داد.
برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد نیز سهشنبه با انتشار گزارشی درباره بحرانهای غذایی درباره «تعداد کسانی که از گرسنگی شدید رنج میبرند و احتمال مضاعف شدنشان به دلیل همهگیری جهانی ویروس کرونا به فراتر از 250 میلیون نفر تا پایان سال 2020 » هشدار داد.
بنا به این گزارش به دلیلی جنگها و مشکلات آبهوایی و زیانهای اقتصادی تعداد کسانی که در سال 2019 بر لبه پرتگاه گرسنگی قرار داشتند به شکل گستردهای از 113 به 135 میلیون نفر افزایش یافته است.
خطر گرسنگی 256 میلیون نفر را تهدید میکند
اما بنا به ارزیابیهایی برنامه جهانی غذا در سال 2020 بیم آن میرود که این تعداد از افراد که در گرسنگی شدید به سر میبرند به علت شیوع همهگیری جهانی ویروس جدید کرونا و تاثیرات اقتصادی ناشی از آن مضاعف شده و از 135 به 256 میلیون نفر برسد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد سهشنبه طی ویدیو کنفرانسی درباره این موضوع اعلام کرد که دیوید بسلی مدیر برنامه جهانی غذا تصویری بی نهایت تاریک را از اوضاعی که در انتظار سیاره زمین است، ترسیم کرده و در این راستا از بالاترین سلطه اجرایی سازمان ملل خواست تا تدابیر لازم را برای مقابله با اوضاع پیشرو اتخاذ کنند.
از سویی عارف حسین یکی از بزرگترین اقتصادانان برنامه جهانی غذا و شرکت کننده در تهیه گزارش فرانس پرس گفت «که مردمی که در اصل نیاز به کمک داشتند از این پس به کمکهای طولانی مدت نیاز پیدا خواهند کرد و تعداد اشخاصی که به دلیل شیوع کووید -19 از ناامنی غذایی رنج خواهند برد بیشتر خواهد شد».
او همچنین گفت « این ویروس احتمال نداشت که در وقت دیگری بدتر از آنچه اکنون با آن مواجه هستیم شیوع کند».
او گفت که روزانه 21000 نفر در سرتاسر جهان و به دلایلی مرتبط با گرسنگی جان خود را از دست میدهند. این اوضاع روزمره جهان قبل از پاندمی کرونا است».