مجله آمریکایی «فورین پلیسی» «Foreign Policy» در شماره روز یکشنبه نوشت، رجب طیب اردوغان در برقراری قانون منع رفت و آمد در ترکیه شکست خورد. نه تنها هیچکس به او گوش نداد بلکه مخالفان او همزمان با بحران کرونا در این کشور به اعتراضات خود علیه سیاستهایش شدت بخشیدند مخالفانی که بر خلاف طرفداران اردوغان در حزب حاکم «عدالت و توسعه» بسیار سازمان یافتهتر هستند».
این مجله در ادامه نوشت: «تمام تلاشهای اردوغان علیه حزب «مردم جمهوری خواه خلق» که شهر استانبول را در اختیار دارد، نوعی بازی سیاسی است که در نهایت به زیان خود اردوغان تمام خواهد شد.

فورین پلیسی، در این گزارش هشدار داد که میلیونها شهروند ترک به دلیل بحران کرونا شغل خود را از دست میدهند این در حالی است که دولت اردوغان هیچ برنامهای برای بازگرداندن مجدد آنها بر سر کار در دست ندارد.
در گزارش همچنین آمده است: «قبل از نیمه شب جمعه 10 آوریل، صدها هزار شهروند ترک در سراسر این کشور به خیابانها ریختند و علیه مقررات منع رفت و آمد که دولت اردوغان آن را اعلام کرد، شعار دادند».
فورین پلیسی در ادامه نوشت: «دولت ترکیه روز جمعه 10 آوریل مقررات منع رفت و آمد را در 31 استان از جمله استانبول و آنکارا به اجرا گذاشت اما این قانون با اعتراضات شدید و شورش در برخی از محلهای شهرهای بزرگ منجر شد. قرار بود، این مقرارات برای یک هفته اجرا شود اما بیشتر مردم ترکیه در سراسر این کشور علیه این مقررات به خیابانها ریخته و به آن پایبند نشدند و هنگامی که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور از مردم خواست که «قرنطینه داوطلبانه» را اجرا کنند. درگیری میان مردم برسر غذا در نزدیکی نانوایان و مغازهها رخ داد. به طوری که تعداد بسیار کمی از مردم ترکیه اقدامات منع رفت و آمد یا پایبندی به فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کردند».
تلاش اردوغان براى ضايع كردن شهردار استانبول
این مجله نوشت: «دولت اردوغان اکرام امام اوغلو شهردار استانبول و عضو حزب جمهوری خواه خلق، را قبل از اعلام قانون منع رفت و آمد در استانبول او را مطلع نکرده بود در نتیجه زمان کافی برای شهردار استانبول وجود نداشت تا او به مردم اطمینان دهند که آنها بدون غذا یا پشتیبانی دولت باقی نخواهند ماند یا اینکه خللی در سازماندهی حمل و نقل عمومی برای ارائه خدمات به کارکنان مراقبتهای بهداشتی و شهروندان این شهر بزرگ ایجاد نشود».
امام اوغلو شهردار استانبول در ساعات نخست اعلام قانون منع رفت و آمد در صفحه تویتتر خود با انتقاد از اجرای ناگهانی این قانون اظهار داشت: «گرفتن چنین تصمیمی یکجانبه فقط باعث ایجاد «سردرگمی و وحشت مردم میشود».

هفته گذشته به دنبال اعلام ناگهانی قرنطینه در شهرهای عمده ترکیه که شورش و درگیری در برخی محلهای شهر آنکارا و استانبول را به همراه داشت، سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه در توییتی از استعفای خود به خاطر وضع پیش آمده خبر داد.
وزیر کشور ترکیه در استعفانامه خود با قبول مسئولیت نابسامانی به وجود آمده، از رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری این کشور عذرخواهی کرده است.
مخالفان اردوغان استعفای وزیر کشور را یک نمایش سیاسی برای نجات رجب طیب اردوغان از بحران کنونی کشور دانستهاند.
هفته گذشته مقررات منع رفت و آمد در روزهای شنبه و یکشنبه در 31 استان ترکیه و در شهرهای عمده از جمله آنکارا و استانبول به اجرا گذاشته شد.
اعلام ناگهانی اجرای قوانین قرنطینه در این مناطق در شامگاه جمعه، باعث مراجعه همزمان دهها هزار نفر به فروشگاهها و نانواییها شد.
شبکههای اجتماعی با نشر تصاویری که نشان دهنده ازدحام در برابر فروشگاه و در برخی موارد زد و خورد میان مراجعهکنندگان بود، از نابسامانی اوضاع و غافلگیری مردم در برابر مقررات منع رفت و آمد خبر دادند.
مخالفان اردوغان با انتقاد تصمیم مقررات منع رفت و آمد را ناگهانی و بدون در نظر گرفتن تدابیر لازم اتخاذ شد.
برخی از مخالفان علاوه بر این اردوغان را متهم کردند که او با اتخاذ چنین تدابیری تلاش کرد شهردار استانبول را در برابر اعتراضات شهروندان قرار دهد .
طبق آخرین آمار مرگ و میر بر ناشی از بیماری کرونا که روز شنبه 18 آوریل از سوی وزارت بهداشت ترکیه اعلام شد، این کشور تاکنون82,329 مورد ابتلا به بیماری کرونا و 1890 مورد فوتی ناشی از این بیماری داشته است.