40 درصد دانش‌آموزان سیستان و بلوچستان به اینترنت دسترسی ندارند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

به دنبال رونمایی از «شبکه دانش‌آموزی شاد» و آموزش از راه دور در ایران؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان از عدم دسترسی حدود 40درصد از دانش‌آموزان این استان به اینترنت خبر داد.

حمیدرضا رخشانی روز شنبه 18 آوریل 2020 در گفت‌وگو با خبرگزاری کار ایران (ایلنا)، در خصوص اینکه با توجه به عدم دسترسی برخی از دانش آموزان مناطق محروم در استان سیستان و بلوچستان به اینترنت، امکان استفاده از اپلیکیشن شاد چطور فراهم می‌شود؟ گفت: «با توجه به شرایط و زیرساخت‌هایی که استان سیستان و بلوچستان دارد، شاید نزدیک به ۳۰ تا ۴۰ درصد از دانش آموزان ما به اینترنت دسترسی ندارند و از همان روزهای اول شیوع کرونا و از چهارم اسفند ماه به بعد سعی کردیم بسته‌های آموزشی که به صورت سی دی و مکتوب آماده شده را توسط راهبران آموزشی به دست دانش آموزان برسانیم.»

مدیر کل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: «تلاش‌ می‌شود تا بتوانیم همه دانش آموزان را با آموزش همگام کنیم و آنهایی که به اینترنت دسترسی دارند را به کلاس‌های درس مجازی بیاوریم. امیدواریم این تهدید برای آموزش و پرورش راه ارتقای فرصت آموزشی باشد و حتی در آینده در کنار کلاس درس حقیقی، کلاس درس فضای مجازی را هم داشته باشیم و عدالت آموزشی گسترده‌تر شود.»

دانش‌آموزان استان سیستان و بلوچستان همواره با مشکل کمبود کلاس‌های درس و حتی تخته سیاه مواجه هستند و عمدتا در کپر‌ و چادر کلاس‌های درس‌شان تشکیل می‌شود، حالا با شیوع بیماری کُرونا و عدم دسترسی به سیستم ارتباطی و اینترنتی برای آموزش مجازی روبرو شده‌اند. حتی گزارش‌ها حاکی از فقدان سیستم برق‌رسانی در بسیاری از مناطق روستایی این استان است، چه رسد به سیستم اینترنت و آموزش از راه دور!

امین نخعی رئیس اداره فناوری اطلاعات اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در این رابطه می‌گوید: «این مشکل فقط برای زاهدان نیست و تمام استان سیستان و بلوچستان با آن مواجه است. شاید در زاهدان چندان مشکلات حاد نباشد اما در روستاها حاد است و دانش‌آموزان عشایری یک ارتباط پایدار ندارند که بتوانیم آنها را در این کلاس‌ها شرکت دهیم. اگر قرار باشد کاری صورت گیرد باید برای کل استان سیستان و بلوچستان باشد.»

گفتنی است شبکه دانش‌آموزی شاد از 21 فروردین ماه رسماً رونمایی شد و در فاز نخست دانش‌آموزان و معلمان دوره ابتدایی وارد این فضا می‌شوند تا کلاس‌های درس آنها برگزار شود.

آنگونه که وزیر آموزش و پرورش آمار داده است تاکنون 2 میلیون و 900 هزار کاربر در این شبکه آموزشی ثبت‌نام کردند و 250 هزار کلاس درس هم تشکیل شده است.

پیشتر مهدی شرفی رییس مرکز برنامه ریزی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش ایران در مورد مشکلات پیش روی اپلیکیشن شاد گفت که در برخی مناطق روستایی اصلا آنتن‌دهی وجود ندارد حتی شبکه آموزش هم قابل دسترسی نیست از سوی دیگر اگر اینترنت هم باشد ممکن است برخی خانواده‌ها موبایل نداشته باشند چون در روستاها از موبایل زیاد استفاده نمی‌کنند حتی اگر فردی هم موبایل داشته باشد موبایل او هوشمند نیست.

بیشترین بازدید موضوعات مهم