فرانس‌پرس: دختران افغان با استفاده از قطعات‌یدکی خودرو دستگاه تنفس‌مصنوعی می‌سازند

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

یک تیم از دختران نوجوان در افغانستان تلاش‌های خود را بر روی طراحی نوعی دستگاه تفس‌مصنوعی متمرکز کرده‌اند که با هزینه‌ای اندک و استفاده از قطعات یدکی خودرو ساخته می‌شود.

در افغانستان و همزمان با تلاش مقامات این کشور فقیر برای افزایش توان درمانی برای معالجه بیماران COVID-19 تیمی از دختران نوجوان افغان در تلاشند تا با کمترین امکانات موجود، با ساخت تجهیزات پزشکی و درمانی ارزان قیمت، به یاری‌ بخش بهداشت و درمان کشورشان در مقابله با بیماری همه‌گیر کرونا بشتابند.

Advertisement

به گزارش خبرگزاری فرانس‌پرس این دختران نوجوان افغان می‌گویند که ساخت مدل اولیه این نوع دستگاه‌های تنفس مصنوعی چنانچه موافقت دولت را کسب کند تنها کمتر از 300 دلار هزینه‌ خواهد داشت و این در حالی است که ساخت دستگاه‌های تنفس‌مصنوعی به کار رفته در بیمارستان‌ها حدود 30 هزار دلار هزینه می‌برد.

رویا محبوب که مدیر یک شرکت افغان فعال در زمینه فناوری است و تیمی متشکل از 5 دختر نوجوان افغان با رده‌های سنی مختلف از 14 تا 17 سال را هدایت می‌کند، در همکاری با تعدادی از کارشناسان بهداشتی محلی و کارشناسانی از دانشگاه هاروارد و با الهام‌گیری از مدلی ساخته شده در انستیتو فناوری ماساچوست، تلاش می‌کنند مدلی اولیه از دستگاه‌های تنفس مصنوعی را با هزینه‌ای کم طراحی کرده و بسازند.

این تیم از دختران نوجوان افغان عضو گروهی بزرگ از دانش‌آموزان برتر در زمین فناوری موسوم به «دختران رویاپرداز افغان» از شهر هرات در غرب افغانستان هستند.

شهر هرات افغانستان اکنون با گسترش شیوع ویروس کرونا مواجه است و شمار مبتلایان به ویژه در پی بازگشت اتباع افغان از همسایه‌ مجاور خود ایران، به چندین هزار نفر افزایش یافته است.

این دختران افغان در سال 2017 و پس از آن که درخواست‌های ویزای ورود آنها به آمریکا برای مشارکت در مسابقات روباتیک در واشینگتن از سوی سفارت آمریکا در کابل پذیرفته نشد در کانون توجه رسانه‌های جهان قرار گرفتند، اما پس از آن با میانجی‌گری دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات‌متحده این گروه از دختران نوجوان افغانی موفق شدند به آمریکا سفر کرده و در مسابقات شرکت کنند.

این دختران نوجوان افغان اکنون با استفاده از قطعات خودرو از نوع «تویوتا کرولا» که به وفور در افغانستان یافت می‌شود در تلاشند تا همزمان با افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و پس از فراخوان حاکم هرات برای تهیه تعداد بیشتری از دستگاه‌های تنفس‌مصنوعی، نمونه اولیه این مدل ارزان قیمت از دستگاه تنفس مصنوعی را بسازند.

کشور افغاستان که 35 میلیون نفر جمعیت دارد در حال حاضر تنها 300 دستگاه تنفس مصنوعی دارد.

وحید الله میار سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان در این‌باره توضیح داد که مسئولان افغان از کارشناسان و مهندسان این کشور خواسته‌اند تا این تیم دختران نوجوان افغانی را در اجرای ایده‌شان کمک کنند.

او گفت:« از این دختران نوجوان، خواهرانمان، تقدیر می‌کنیم و تلاش‌هایشان برای ساخت دستگاه‌های تنفس مصنوعی را مورد تشویق قرار می‌دهیم».

او همچنین گفت که این مدل از دستگاه تنفس مصنوعی قبل از کسب اجازه ساخت می‌باید موافقت سازمان جهانی بهداشت و وزارت بهداشت افغانستان را کسب کند.

بنا به آمار ارائه شده از سوی مقامات افغانستان تا چهارشنبه 15 آوریل 2020 شمار مبتلایان به ویروس کرونا در مناطق مختلف افغانستان دست‌کم به 784 مورد رسیده و تاکنون 24 تن از مبتلایان به کرونا در این کشور جان خود را از دست داده‌اند.

در سایه کمبود شدید تعداد تست‌های تشخیص کرونا، تعداد زیادی از مردم افغانستان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم