وزارت صحت عامه(بهداشت) افغانستان چهارشنبه 15 آوریل اعلام کرد، در 24 ساعت گذشته 70 مورد مثبت تازه ویروس کرونا در کشور ثبت شد که با ثبت این موارد آمار مجموع مبتلایان به 784 نفر رسید.
به گزارش منابع خبری، وحیدالله مایار سخنگوی این وزارت گفته است، این مورد مثبت تازه شامل کابل 31 مورد، هرات 22، قندهار سه مورد، غزنی سه مورد، میدان وردک دو مورد، ننگرهار دو مورد، نیمروز دو مورد، کنر دو مورد، فاریاب یک مورد، بغلان یک مورد و ارزگان یک مورد میشوند.
مایار اضافه کرد، تا کنون 25 نفر بر اثر ویروس کرونا در افغانستان جان باخته و 43 نفر دیگر بهبود یافتهاند.
سخنگوی وزارت صحت عامه افغانستان علاوه کرد، هرات با ثبت 306 مورد و کابل با ثبت 209 مورد بیشترین افراد آلوده به ویروس کرونا را دارند.
در همین حال، با گسترش شیوع ویروس کرونا قیودات روز گردی در شهرهای کابل و هرات افغانستان تمدید شد.
از سوی دیگر، سازمان صحی جهان(سازمان جهانی بهداشت) دوشنبه 13 آوریل بسته کمک های صحی به وزارت صحت عامه افغانستان سپرد.
پپر كورن، نماينده سازمان صحي جهان در افغانستان گفت: «این محموله شامل ده هزار کیت محافظتی و دوازده هزار کیت تشخیص برای ویروس کرونا میباشند».
در همین حال، فیروزالدین فیروز، وزیر صحت عامه افغانستان گفت: «موادهاي کمک شده، مي تواند ما را در راستاي حفاظت از جان کارمندان صحی در برابر ویروس کرونا و تشخیص واقعات مثبت اين ويروس کمک کند و در حال حاضر اين موادهاي صحي یکی از ضروریات مهم این وزارت به شما میرود».
براساس اعلامیه ای وزارت صحت عامه افغانستان فیروزالدین فیروز از همکاری سازمان صحی جهان ستایش کرده گفت، این سازمان یکی از همکاران مهم این وزارت است.
همچنان براساس اعلامیهای ارگ ریاست جمهوری افغانستان، میر رحمان رحمانی، رئیس مجلس نمایندگان کشور دوشنبه 13 آوریل در دیدار با رئیس جمهوری محمد اشرف غنی گفت، شفاخانه شخصی اش را با وسایل مجهز طبی برای مبارزه با ویروس کرونا در اختیار وزارت صحت عامه قرار می دهد. شفاخانه پنج طبقهای وی در شهر کابل فعالیت دارد.
از جانب دیگر، اتحادیه اروپا شنبه 11 آوریل 2020 با نشر اعلامیهای نوشت، برای مبارزه با ویروس کرونا 117 میلیون یورو را به افغانستان اختصاص داده که از این میان 50 میلیون آن به سکتور صحت عامه این کشور تخصیص یافته است. بانک جهانی نیز اخیراً 100.4 میلیون دالر امریکایی برای مبارزه با ویروس کرونا به افغانستان اعلام همکاری کرد