پرواز هواپیمایی خلیج به ایران پس از 4 سال برای بازگرداندن بحرینیها به کشورشان
دولت بحرین روز سه شنبه 14 آوریل اعلام کردند، شرکت هواپیمایی «گلفایر»، این کشور، پس از چهار سال تعلیق پروازهایش به ایران، برای بازگرداندن شهروندان بحرینی که به دنبال شیوع بیماری کرونا در ایران گیر افتادهاند، پرواز به تهران را از سر گرفتند.
دولت بحرین پس از حمله تعدادی از بسیجیان تندرو به سفارت پادشاهی سعودی در تهران و آتشزدن بخشی از ساختمان آن و به دنبال کشف چند هسته زیر زمینی با مقادیری اسلح و مواد منفجره در سال 2016 توسط نیروهای امنیتی این کشور که به گفته منامه این هستههای «خرابکاری» توسط سپاه قدس در ایران آموزش نظامی دیده و از سوی تهران حمایت مالی میشوند، بحرین روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع و سفارتخانههای دو کشور بسته شدند. همزمان پرواز هواپیمایی «گلف ایر» در سال 2016 متوقف و تا کنون هیچ پروازی به مقصد ایران نداشته است.
این اولین پرواز «گلف ایر» به ایران است که پس از 4 سال وقفه کامل صورت میگیرد. این پرواز برای بازگرداندن نزدیک به هزار زائر بحرینی که قبل از بحران شیوع بیماری کرونا جهت برگزاری برخی مراسم مذهبی به ایران سفر کرده بودند، انجام میگیرد.
بحرین با ثبت 1،348 مورد ابتلا به ویروس کرونا و شش مورد مرگ ناشی از این بیماری، برای بازگرداندن شهروندانش از ایران تلاش کرد تا خطوط هوایی دیگری را پیدا کند اما پس از هفتهها تلاش موفق به انجام این کار نشد تا اینکه هواپیمایی دولتی «گلف ایر» این کشور ناچار پس از 4 سال تعلیق پرواز، برای نقل شهروندان بحرینی از ایران به کشورشان اقدام کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نزدیک به هزار شهروند بحرینی بیش از دو ماه است که در ایران به سر میبرند این افراد که اغلب شیعه هستند قبل شیوع بیماری کرونا برای زیارت اماکن مقدس شیعیان در مشهد و قم به ایران سفر کرده بودند اما با بحرانی شدن اوضاع و متوقف شدن همه پروازها به تهران، این شهروندان در ایران گیر افتادند.
مقامات دولت بحرین میگویند عملکرد دولت ایران در پذیرش زائران بحرینیها در شرایط کنونی که همه نهادهای بهداشتی بین المللی نسبت به خطر شیوع کرونا هشدار میدهند، به مثابه «حمله بیولوژیک» عمدی از سوی تهران علیه منامه است .
منامه میگوید مقامات تهران برای عدم افشای سفر شهروندان بحرینی به ایران در گذرنامه آنها مهر ورود و خروج نمیزند و این پنهانکاری نه تنها در عرف بین المللی رفتاری غیر قانونی تلقی میشود بلکه پنین اقدامی روند شناسایی و پیشگیری کشورها برای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا را با مشکل مواجه میکند.
مقامات بحرین همواره در مناسبتهای مختلف مانند کنفرانسهای منطقهای یا حضور در مجمع عمومی سازمان ملل یا دیگر محافل بین المللی، جمهوری اسلامی ایران را به دخالت در امور داخلی کشورشان و دامن زدن به اغتشاش و تفرقه میان مردم منطقه خلیج متهم میکند. از سوی دیگر ایران این اتهامات را رد میکند.