از چین یا اروپا؛ چگونه کرونا به آمریکا رخنه کرد؟

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا، صبح یکشنبه 12 آوریل، در بیانیه‌ای از گزارش رسانه‌ها مبنی بر اینکه کرونا از طریق اروپا به آمریکا نفوذ کرده و نه از چین، انتقاد کرد.

او در توییت خود این اخبار را فیک، ساختگی و در نوع خود بی سابقه خواند که مبتنی بر هیچ منبع معتبر یا شناخته شده‌ای نیست.

Advertisement

این در حالی است که آمریکا با بیش از 20 هزار مورد مرگ و میر ناشی از کرونا مواجه شده است.

اعتراض ترامپ، با مطرح‌شدن فراخوان‌هایی در مجلس سنا همراه گردید که چین را به بستن بازارهای فروش حیوانات وحشی و خزنده این کشور دعوت کردند که احتمال می‌رود، خواستگاه این اپیدمی باشند.

از اروپا گرفته تا نیویورک

واکنش ترامپ در پاسخ به یک مطالعه یا مقاله تحقیقاتی منتشر شده در نیویورک‌تایمز است که نشان می‌دهد، کووید 19 به طور خاص از طریق اروپا به نیویورک منتقل شده است.

جزئیات موضوع از این قرار است بر اساس پژوهش‌های جدید تهیه شده در دانشکده‌های پزشکی «ایکان» و «گروسمن» دانشگاه نیویورک، منشاء کورونا ویروس انتشار یافته در نیویورک و سایر نقاط ایالات‌متحده خارج از ساحل غربی، از اروپا است و نه از چین که کانون اولیه این ویروس در اواخر سال گذشته است.

تیم‌های تحقیقاتی در دو دانشکده تاریخ ژنتیکی ویروس‌های نمونه‌برداری شده از اهالی نیویورک از اواسط ماه مارس، به این نتیجه رسیدند که بسیاری از این ویروس‌ها، دارای «منشأ اروپایی» هستند.

در همین زمینه، هارم ون باکل، پژوهشگر دانشکده «ایکان» که در این پژوهش مشارکت داشته و در انتظار بررسی همدوره‌ای‌های خود است، به نیویورک تایمز گفت: «بیشترموارد ابتلاء، بشکلی کاملا روشن، دارای منشاء اروپایی هستند.»

کرونا، نسل خود را تکامل داده است

علاوه بر این، پژوهشگران دانشگاه کمبریج، مطالعه جدیدی را منتشر کردند که نشان داد، سه گونه مجزا از کورونا، تکامل یافته و هر یک از این گونه‌ها، نقاط مختلف جهان را تحت تأثیر قرار داده‌اند.

به نظر این پژوهشگران، گونه‌های «ا» و « سی» به نسبت‌های زیاد، میان اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها یافت شده، در حالی که گونه «ب»، شایع ترین گونه در شرق آسیا است.

آنها توضیح دادند كه گونه« ا » را می‌توان، گونه نخست یا «منشأ نخستین نیای ویروس کرونا» دانست که شباهت زیادی به نسلی از کرونا دارد که در خفاش‌ها شناسایی شد که به باور بسیاری ازصاحب نظران، خواستگاه احتمالی کرونا است که نظم جهانی را تا این حد آشفته کرده است.

محققان کمبریج همچنین خاطرنشان کردند که کرونا ویروس، درمراحل بعدی، به گونه‌هایی تکامل یافت که نقاط مختلف جهان را تحت تأثیر قرار داده است.

گفتنی است بر اساس آمار و ارقامی که شنبه شب 11 آوریل، از سوی دانشگاه جان هاپکینز منتشر شده، شمار تلفات در ایالات‌متحده ناشی از کووید 19 ، به بیش از 20 هزار نفر رسیده است

این دانشگاه که مقر آن در بالتیمور است، اعلام کرد که شمار مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در ایالات‌متحده به 20،071 رسیده است، در حالی که تعداد قطعی مبتلایان، بالغ بر 519،453 مورد می باشد.

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل منابع رسمی تا شنبه عصر (19:00 به وقت گرینویچ) ، این ویروس از زمان شیوع آن در پایان ماه دسامبر در چین، دست کم منجر به مرگ 107064 نفر شده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم