در حالی که دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا، با یکی از ویرانگرترین بحرانهای بهداشت عمومی و اقتصادی دست و پنجه نرم میکند، درخصوص اقدام و سیاستی که میبایست در پیش بگیرد، خود را در میدان جاذبه دو قطب متضاد با هم مییابد؛ بدین شرح که از یک سو با درخواست تجار، بانکها، مدیران اجرائی شرکتها و صنعتگران برای بازگشایی هرچه سریعتر اقتصاد کشور روبروست و از سوی دیگر، کارشناسان پزشکی، خواهان ادامه وضعیت فاصلهگذاری اجتماعی، برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا هستند.
تماسهای پیاپی تلفنی دوستان تجاری ترامپ برای بهچرخش در آوردن اقتصاد متوقفشده کشور، در تقابل آشکار با تصاویر تلویزیونی از بیمارستانهایی است که مملو از ازدحام بیماران مبتلا به کرونا هستند.
در حالی که کارشناسان بهداشتعمومی به ترامپ میگویند، سیاستهای فاصلهگذاری اجتماعی جاری، حقیقتا نتیجهبخش هستند و لذا نباید به این زودیها کنار گذاشته شوند، مشاوران اقتصادی و دیگر جهات متنفذ کاخسفید به او میگویند، این سیاست به اندازه کافی موفقیتآمیز بوده، لذا اکنون باید چگونگی برداشتن محدودیتها را مورد مطالعه قرار داد زیرا درست است که احتمال مرگ دهها هزار نفر وجود دارد اما میلیونها نفر دیگر نیز در خطر از دستدادن شغل خود هستند.
به نوشته نیویورکتایمز، ترامپ روز جمعه 10 آوریل، در کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود پیرامون مبارزه با کرونا ویروس که تاکنون منجر به جانباختن بیش از 18000 آمریکایی و بیکاری 16 میلیون نفر از شهروندان شده، گفت: «من مجبور به گرفتن تصمیمی خواهم شد، فقط امیدوارم که تصمیم درستی باشد. این تصمیم بدون شک، بزرگترین تصمیمی است که باید اتخاذ کنم.»
رئیسجمهوری با استفاده از برآوردهای تازه در خصوص کاهش احتمالی شمار مرگ و میرها، خاطرنشان کرد که در نظر دارد بعد از پایان مدت اجرای دستورالعملهای کنونی در خصوص قرنطینه خانگی در 30 آوریل، هفته آینده یک تیم کاری را مامور تدوین یک برنامه کند.

ترامپ در عین حال متعهد شد به مطالب مسئولان بهداشت عمومی گوش فرا دهد كه نسبت به تصمیمهای زودرس در راستای کاستن از محدودیتها هشدار دادهاند.
در حقیقت ، تصمیمگیری درباره زمان و چگونگی از سرگیری فعالیتهای اقتصادی ، صرفا منوط به ترامپ نیست زیرا او هرگز دستور بسته شدن اقتصاد کشور را نداده است. تصمیمات مربوط به لزوم اقامت خانگی شهروندان از سوی فرمانداران ایالتها صادر شده و رئیسجمهوری، دستورالعملهای ارشادی غیر الزامی را صادر کرده و خواستار توقف سیر عادی امور روزانه تا پایان این ماه شد.
حال اگر او در صدد صدور بحشنامه تازه بر این مبنا باشد كه از سرگیری فعالیتهای اقتصادی، بی خطر است، بسیاری از كشورها به احتمال زیاد از آن تبعیت خواهند کرد زیرا این کشورها از سوی شرکتها و مجموعههای وابسته به آنها، برای برداشتن محدودیتها، زیر فشار هستند.
ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ما تا زمانی که بدانیم این وضعیت از ایمنی لازم برخوردار است کاری نخواهیم کرد. ما نمیخواهیم به عقب بازگشته و این کارها را از نو انجام دهیم.»
ترامپ در عین حال با تاکید بر این که فلج کنونی در کشور، پایدار نخواهد بود، افزود: «آیا میدانید که ماندن در خانه نیز باعث مرگ میشود؟ این برای کشور بسیار دردناک است.»
گفتنی است شمار موارد مرگ و میر ناشی از کروناویروس در روز جمعه 10 آوریل به بیش از 100000 مورد در سراسر جهان رسید، تا جایی که به عنوان مثال، سیستم مراقبتهای بهداشتی مسکو، پذیرای حد اکثر موارد ابتلاء گردید.
شایان ذکر است، روند تعطیل کردن مراکز در بیشتر مناطق جهان گسترش یافته است زیرا کشورها درحال تلاش برای کاهش سرعت انتشار کرونا هستند.