دبیرکل سازمان ملل متحد: کرونا بدترین بحران پس از جنگ جهانی دوم است
«پیامدهای بحران کرونا به نزاعها و جنگها در جهان دامن خواهد زد»
آنتونیو گوتیرش دبیرکل سازمان ملل متحد چهارشنبه یکم آوریل 2020 اعلام کرد شیوع همه گیر ویروس جدید کرونا کووید- 19 بدترین بحران در 75 سال گذشته پس از جنگ جهانی دوم است.
او همچنین ابراز نگرانی کرد که پیامدهای بحران کرونا منجر به دامن زدن به نزاعها و جنگها در جهان خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه آنتونیو گوتیرش در دیدار با رسانهها گفت که ویروس جدید کرونا که برای اولین بار در اواخر سال گذشته در چین ظاهر و به همهگیری جهانی تبدیل شده، «بدترین بحران جهانی از زمان تاسیس سازمان ملل در سال 1945 است».
گوتیرش توضیح داد که علت آن این است که در این همه گیری دو فاکتور به طور همزمان عمل می کنند، اول اینکه این بیماری تهدیدی برای همه مردم جهان است، و دوم این که تاثیر اقتصادی آن منجر به رکودی خواهد شد که نظیر آن را در گذشته نزدیک به چشم ندیدهایم».
دبیر کل سازمان ملل متحد افزود: « اجتماع این دو فاکتور همراه با خطر وقوع بی ثباتی عمیق و کارهای خشونت آمیز فزاینده اموری هستند که ما را عملا به این باور خواهند رساند که این سخت ترین بحرانی است که از زمان جنگ جهانی دوم با آن مواجه هستیم».
آنتونیو گوتیرش همچنین ضمن تاکید این که این بحران از تمام بشریت همبستگی و کنار گذاشتن اختلافات را میطلبد، گفت:« نیاز به واکنش بسیار قوی و خیلی فعال داریم که جز با همبستگی میان همه ما، فراموش کردن بازی های سیاسی و آگاهیمان به اینکه تمام بشریت روی محک قرار دارد، محقق نخواهد شد».
گوتیرش گفت، جامعه جهانی کماکان بسیار از تحقق همبستگی مطلوب دور است زیرا که کل تدابیری که تاکنون برای مقابله با شیوع همهگیر کرونا اتخاذ شده تنها از سوی کشورهای پیشرفته و برای حمایت از شهروندان و اقتصادهایشان اتخاذ شده است.
گوتیرش همچنین افزود:« ما از داشتن بستهای جهانی برای کمک به کشورهای در حال توسعه جهت غلبه بر بیماری و در عین حال رسیدگی به عواقب وخیم آن بر ساکنان این کشورها و بر کسانی که کارهایشان را از دست دادهاند، بر شرکتهای کوچکی که با خطر از بین رفتن مواجه هستند و همچنین آنهایی که در خارج از دایره اقتصاد رسمی هستند و کسانی که فرصت بقایی برای آنها باقی نمانده است، به دور هستیم».
آنتونیو گوتیرش دبیرکل سازمان ملل متحد در ادامه گفت:« ما با کندی به سوی مسیر درست حرکت میکنیم، اما به برداشتن گامهایی در این زمینه نیازمندیم و اگر خواهان شکست ویروس (کرونا) و حمایت از نیازمندان هستیم ضروری است که گامهای بیشتری برداریم».
دبیرکل سازمان ملل همچنین تاکید کرد که امروز تمام جهان « نیاز به ابزارهای مالی ابتکاری» دارد تا واکنش کشورهای در حال توسعه به این بحران را ممکن سازد.