انتقاد جمعی از مدیران اسبق حوزه سلامت از سخنان روحانی درباره شرایط کرونایی ایران

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

جمعی از مدیران اسبق حوزه سلامت و اعضاء هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی و نظام پزشکی روز چهارشنبه 1 آوریل 2020 با انتشار نامه سرگشاده‌ای خطاب به روحانی، از سخنان اخیر وی درباره وضعیت کرونا در ایران انتقاد کردند.

در این نامه آمده است «فرمودید بنا به گزارش داده شد این هفته وضع ما بهتر از هفته قبل بوده، طبق گرارش ستاد، سه روز قبل دوهزار نفر، دیروز دوهزار پانصد و امروز سه هزار فرد مثبت به آمار کل اضافه شده، آیا وضع نسبت به چند روز قبل بهتر شده؟ آقای رییس جمهور در نوع قرنطینه چینی تلفات اپیدمی کرونا در چین ۲/۵ نفر بازای هر یک میلیون جمعیت بود و درایران تا این لحظه ۳۸ وجود نازنین بازای هر یک میلیون نفر جمعیت. یعنی ۱۵ برابر چین. و واحد شمارش انسان است!!! پانزده برابر بیشتر در واحد انسانی نتیجه تفکرات اشتباه مدلول مشاورات نادرست.»

در ادامه این جمع از مدیران اسبق حوزه سلامت نوشتند «فرمودید مردم اگر همکاری نکنند کرونا کنترل نمی‌شود، در این حالت وظیفه حاکمیت چیست؟ فقط نصیحت می‌کند؟ آیا در این مدت با نکوهش و نصیحت مردم به کنترل جامعی رسیده اید؟ چگونه مردم را به خانه ماندن تشویق اما بانک ها و ادارات را باز میکنید، تجاری که با بانک وادارت درگیرند چه کنند؟ کارگران روز مزد و فصلی چه کنند؟ آیا برای اقشار مختلف تدبیری اندیشیده اید؟»

اعضاء هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و نظام پزشکی یادآور شدند «افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه و ساختار حمایتی نیستند چه وضعیتی خواهند داشت؟ از دویست میلیون یورو تخصیصی چه میزان به تولید داروی ضد ویروس وچه میزان به واردات دارو تخصیص داده شده است؟»

این افراد با مطرح کردن این سوال که آیا گزارشی از هزینه‌های درمان و هزینه‌های بهداشتی ومواد رفع آلودگی وپرداخت از جیب (out of pocket) مردم دارید؟ گفتند «آیا قیاس علمی بر میزان هزینه بری قرنطینه کامل با هزینه های بهداشتی درمانی و زندگی های ازدست رفته و ناتوانی های ایجاد شده در دست دارید تا تصمیم همه جانبه، جامع و ملی گرفته شود؟ لطفا یکبار گزارش بخواهید که کره جنوبی در چه وضعیتی است و ما در چه وضعیتی (مجاورت این کشور به مرکز آلودگی هم مد نظر باشد)، شاید ناچار باشیم بجای غره شدن به اینکه اروپایی ها با ما تماس ویدئویی داشتن و اعجاز آماری ما را جویا بودند، لازم شود ما با کره ای ها تماس گرفته و از اعجاز آنان پرس و جو کنیم.»

مدیران اسبق حوزه سلامت تصریح کردند «مطمئن هستیم حضرتعالی قصد ایجاد آرامش و دادن انگیزه به جامعه دارید اما مردم از تناقضات موجود در گویش مسئولین بخوبی در می‌یابند که تسلطی بر بحران ندارید. امیدواریم باعث کدورت خاطر نشده و تنها باعث تعمق بیشتر ودقت در تحلیل و اجرای قدرتمند قرنطینه کشور و جلوگیری از تلفات انسانی و اتلاف سرمایه های ملی شده باشیم.»

در پایان اعضاء هیات علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی و نظام پزشکی ایران نوشتند «اقای رئیس جمهور نگاهی به آمار بیماران پر خطر و آمار تخت‌های ای سی یو و پر پر شدن کادر درمانی در این دوران حکایت از اوضاع بهتر از هفته قبل نمیکند، استراتژي هاي كنترل وپيشگيري در نظام مراقبت چيست؟ وچقدر اين استراتژي ها بدرستي تعريف وبكارگيري شده است؟ نتايج حاصل از آن از چه خروجي قابل قبولي برخوردار است ؟ لطفا قرنطینه درون شهری را اجرا فرمایید تا حلقه انتقال قطع شود این اقدام را سرعت ببخشید و تاخیر در آن ضایعات جبران ناپذیری خواهد داشت، نمی توان به نصیحت اکتفا کرد اگر در همان اوان تردد برون شهری قطع می‌شد اوضاع بهتری داشتیم حال تاخیر نکنید.»

گفتنی است حسن روحانی رئیس جمهوری ایران صبح امروز در جلسه هیئت دولت گفت «امروز بیمارستان‌های ما در وضعیت خوبی است و در بسیاری از شهرها تخت‌های بیمارستانی خالی است حتی تخت‌های آی‌سی‌یو هم خالی هستند, شش‌هزار تخت آی‌سی‌یو داریم که از این تعداد فقط 4000 آن اشغال شده است.» روحانی تصریح کرد: «شرایط سخت اعمال‌شده تا 20 فروردین ادامه خواهد داشت.»

رئیس جمهوری ایران در پایان گفت «لازم است توضیحی برای مردم بدهم که قرنطینه چینی یعنی چه، قرنطینه چینی معنایش این بود که دستور دادند تمام مغازه‌ها بسته و تمام ماشین‌ها از حرکت متوقف و تمام درب خانه‌ها بسته شود و هیچ کس حق ندارد از خانه خارج شود و غذای 24 ساعت توسط مأمورین به داخل خانه‌ انداخته می‌شد، این مدل قرنطینه چینی در ووهان بود. این مدل را هیچ کس در دنیا نپسندید و هیچ کس هم اجرا نکرد، در هیچ کشوری اجرا نشد و نمی‌شد که اجرا شود. این مدل مخصوص خودشان بود. با شیوه‌ها و سیاست‌هایی که دارند، شرایط اجتماعی که دارند می‌توانند به مردم بگویند درب خانه‌ها برای 15 الی 20 روز پلمب. اما اجرای این طرح در ایران و در هیچ کشور دیگری امکان‌پذیر نیست، بنابراین از آن شیوه هیچ کس تبعیت نکرد و ما هم تبعیت نکردیم.»

بیشترین بازدید موضوعات مهم