مقام ایرانی: انفجار خط لوله گاز صادراتی ایران به ترکیه اقدام تروریستی است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، اعلام کرد که انفجار در خط لوله گاز صادراتی ایران به ترکیه در نزدیکی مرز زمینی گمرک بازرگان در نتیجه یک عمیات تروریستی صورت گرفت.

در خط لوله انتقال گاز از ایران به ترکیه که در حال حاضر بزرگ‌ترین مشتری گاز طبیعی ایران است و قرارداد 25 ساله صادرات با این کشور را امضا کرده است، انفجاری رخ داد.

مهدی جمشیدی‌دانا، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، سه‌شنبه 12 فروردین 1399، به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «صبح امروز در خطوط انتقال گاز ایران به کشور ترکیه انفجاری توسط گرو‌های تروریستی صورت گرفت».

او از اعزام «نیروهای امدادی به مرز زمینی خاک ایران» برای ارزیابی حادثه، خبر داد که معلوم شد این انفجار در خاک ترکیه صورت گرفته است.

جمشیدی‌دانا، از عدم حضور نماینده مقیم ترکیه در ایران به دلیل شیوع ویروس کرونا خبر داد که باعث شده خبر‌ها به طور دقیق دریافت نشود و همراه با تاخیر باشد.

او محل وقوع این انفجار را 1.5 کیلومتری بعد از مرز بازرگان در خاک ترکیه دانست که باعث شده در حال حاضر انتقال گاز به کشور ترکیه قطع شود.

قرارداد انتقال گاز ایران به ترکیه، در سال 1374 امضا و از سال 1381 صادرات گاز ایران به این کشور آغاز شد.
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تاکید کرد که «هیچگونه مشکلی اعم از فرسودگی و یا حتی شکستگی لوله» وجود نداشت و این انفجار «تروریستی» بوده است.

او احتمال قربانی شدن کسی در این انفجار را بعید دانست و گفت که اطلاعات دقیقی در این باره ندارد.

گفتنی است، گاز ایران در حال حاضر به پنج کشور صادر می‌شود و قرار شده تا سهم ایران از بازار جهانی گاز به 10 درصد افزایش یابد و برای این مساله نیز برنامه‌هایی روی میز دولت قرار گرفته است.

بر اساس گزارش بررسی آماری سالانه شرکت بریتیش پترولیوم (BP) در پایان سال 2017 میلادی، ایران از لحاظ حجم ذخایر گاز با دارا بودن 33200 تریلیون مترمکعب گاز پس از روسیه در مقام دوم جهان قرار دارد و سهمی معادل 17.2 درصد از ذخایر گازی را به خود اختصاص داده است.

ایران با تولید سالانه 223 میلیارد و 900 میلیون مترمکعب گاز پس از آمریکا و روسیه در رتبه سوم کشورهای تولیدکننده گاز جهان قرار دارد و در این زمینه سهم 6.1 درصدی را داراست.

این در حالی است که هنوز بسیاری از استان‌ها و شهرهای ایران چون هرمزگان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان و مناطق جنوبی استان کرمان و شهرهایی از جمله خاش، زابل، سراوان، میرجاوه، چابهار و کنارک و… از داشتن گاز محرومند.

بر اساس گزارش وب‌سایت ایران پترونت، افزایش هزینه‌ها درکنار تأمین سوخت مورد نیاز برای سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی، شرایط زندگی مردم این مناطق را سخت کرده است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم