ویدئوی نشر داده شده از سوی مرکز رسانهای نیروهای مسلح یمن، گروهی از اعضای شبه نظامیان کودتاچی حوثی، پس از به اسارت در آمدن در جبهه صرواح در غرب منطقه مارب را نشان میدهد که در میان آنها کودکان خردسال نیز حضور دارند.
در این فیلم، کودکی عضوگیری شده، در صحنهای دردناک، در حالی که بلند بلند، گریه را سر داده و مادرش را صدا میزند، به سوی عنصر شبهنظامی حوثی حملهور میشود که او و تنی چند از دوستانش را در جنگ، به دام انداخته و اسیر کرد.
این پسر خردسال در مورد شرایط عضوگیری شدن خود از سوی حوثیها و اینکه چگونه او را در «دوره آموزش فرهنگی» به مدت یک ماه آموزش داده و سپس به جبهه اعزام کردند، سخن میگوید.
صحنه مربوط به این کودک که واکنش بسیاری از فعالان در شبکههای اجتماعی را به همراه داشت، یادآور ادامه اقدامات حوثی ها در ربودن کودکان و وارد ساختن آنها در گرماگرم نبردهای مرگبار است.
عضوگیری 346 کودک در طول سال
قابل توجه است که اتحاد یمن برای نظارت بر نقض حقوق بشر (ائتلاف دیدهبان) قبلاً گزارش کرده بود که شبهنظامیان حوثی در 14 استان یمن، تنها در سال 2019 ، مبادرت به عضوگیری اجباری (346) کودک کرده اند.
براساس آمار تیم نظارت میدانی این ائتلاف، از میان 346 کودک عضوگیری شده از سوی شبهنظامیان حوثی در سال 2019، 89 نفر از آنها در نبردها کشته شده، 113 کودک همچنان در حال جنگ بوده، سرنوشت 136 کودک نامعلوم و 8 کودک به خانوادههای خود بازگشتهاند.
دولت قانونی یمن، شبهنظامیان حوثی را به عضوگیری اجباری 30 هزار کودک متهم میکند، در حالی که گزارشهای مربوط به حقوق بشر داخلی و بینالمللی، تأیید میکنند که شبهنظامیان حوثی، مرتکب «جنایات جنگی» علیه کودکان یمن شدهاند که چالشی آشکار با تمامی قوانین و منشورهای داخلی و بینالمللی قلمداد میشود که عضوگیری اجباری کودکان و قرار دادن آنها در جبهههای نبرد و درگیری را جرم و جنایت توصیف کرده اند.
معمر الاریانی وزیر اطلاعرسانی یمن، رویکرد شبهنظامیان کودتاگرحوثی در عضوگیری اجباری از کودکان را در الهام گرفته از اقدام رژیم ایران در «استفاده از کودکان به مثابه ابزارهایی در جنگ اول خلیج تلقی کرد که از سوی سازمانهای تروریستی وابسته به نظام تهران، الگوبرداری شده و به عنوان ابزار تهدید برای صلح و امنیت بینالمللی»، بکار گرفته میشود.
گفتنی است ، نیروهای ارتش یمن در دوره گذشته، صدها کودک در حال جنگ در کنار شبهنظامیان حوثی را اسیر کرده و آنها را از طریق پروژه توانبخشی کودکان که بودجه آن از سوی مرکز امداد و فعالیت بشردوستانه ملکسلمان، تأمین میشود، وارد دورههای توانبخشی روانشناختی در آمادهسازی برای بازگشت به خانوادههای خود، کردند.