سخنگوی وزارت خارجه ایران: نشانه‌ای از زنده بودن رابرت لوینسون نیست

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

سخنگوی وزارت خارجه ایران، ادعا کرد که تهران طی سال‌های اخیر برای به دست‌آوردن مستنداتی درباره سرنوشت دقیق رابرت لوینسون پس از ترک ایران، تلاش کرده اما هیچگونه نشانه‌ای از زنده بودن او به دست نیاورده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایسنا، پنج‌شنبه 26 مارس 2020، عباس موسوی تاکید کرد که «بنا بر اسناد معتبر، این شهروند آمریکایی سال‌ها قبل خاک ایران را به مقصد نامعلومی ترک کرده و ایران طی سال‌های اخیر نهایت تلاش خود را برای به دست‌آوردن مستنداتی درباره سرنوشت دقیق لوینسون پس از ترک ایران به عمل آورده ولی هیچگونه نشانه‌ای از زنده بودن وی به دست نیاورده است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در ادامه گفت: «اگر برای آمریکا فوت ایشان قطعی شده است می‌تواند بدون بهره برداری سیاسی و تلاش برای سوءاستفاده از عواطف خانواده لوینسون این موضوع را اعلام نماید».

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، با رد ادعای مرگ لوینسون، روز گذشته درباره این پرونده گفت: «شما هنوز به ما نگفتید که او فوت کرده است. اما بسیاری از مردم فکر می‌کنند که باید اینگونه باشد».

با توجه به گسترش سریع ویروس کرونا در ایران هفته گذشته مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریكا از ایران خواسته بود كه هر چه سریعتر شهروندان آمریكایی زندانی در ایران را آزاد كند. پومپئو از ایران خواست محل حبس لوینسون را نیز مشخص و امکان بازگشت او به آمریکا را فراهم کند.

از سوی دیگر، خانواده لوینسون اعلام کردند که او پس از 13 سال حبس در زندان‌های ایران جان باخته است.

خانواده رابرت لوینسون، روز گذشته، با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند: «ما اخیراً اطلاعاتی را از مقامات دولت آمریكا دریافت كردیم كه آنها هم مثل ما به این نتیجه رسیدند كه همسر و پدر ما در زندان‌های ایران فوت کرده است».

در این بیانیه گفته می‌شود که شرایط دقیق مرگ لوینسون مشخص نیست، اما او قبل از شیوع ویروس کرونا در ایران درگذشته است.

‌ رابرت لوینسون، از ماموران اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا در اداره تحقیقات فدرال بود که در اسفند 1385 هنگامی که در پوشش کارمند بازنشسته بخش مبارزه با جرائم سازمان یافته اداره تحقیقات فدرال مشغول گردآوری اطلاعات در جزیره کیش بود، ناپدید شد. در همان زمان گمانه‌زنی‌هایی درباره احتمال ربودن شدن وی مطرح شد و تاکنون ادامه دارد.

برخی مقامات آمریکایی گفتند که رابرت لوینسون در هنگام سفر به ایران برای یک شرکت خصوصی کار می‌کرده ‌است، اما در سال 2013 خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش کرد که لوینسون در هنگام انجام مأموریتی تأیید نشده برای آژانس اطلاعات مرکزی بوده است.

پیش از این، دولت آمریکا برای اطلاعاتی که منجر به سلامت یافتن و بازگشت او شود جایزه‌ای 20 میلیون دلاری تعیین کرد.

در سال 2017، خانواده لوینسون از ایران به دادگاه فدرال عالی شکایت کردند، به گزارش نیویورک تایمز با متهم کردن ایران به پنهان کردن اطلاعات مربوط به گم شدن این فرد، از تهران شکایت کرده‌اند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در 9 نوامبر 2019 گزارش داد اسنادی را دیده که نشان می‌دهد ایران در مکاتباتی با سازمان ملل متحد اعلام کرد که رابرت لوینسون در دادسرای عمومی و انقلاب تهران، پرونده‌ای دارد که در حال رسیدگی است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم