این تصویر کدام جرم سماوی است؟

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

اگر پاسخ شما به این سوال «زحل» است، باید بگوییم پاسخ‌تان اشتباه است، اما خیلی نگران نباشید، خیلی‌های دیگر هم با شما هم‌نظرند و شما در این زمینه تنها نیستید. حتی ناسا وقتی تصمیم به انتشار این عکس به عنوان عکس روز گرفت، در زیر آن نوشت: ـ«چرا زحل اینقدر بزرگ به نظر می‌آید؟»

یک عکاس اهل گواتمالا به نام فرانسیسکو سوجویل توانست پس از 6 ساعت پیاده‌روی و رسیدن به قله اردوگاه دهانه آتشفشان چینه‌ای آکاتینانگو در استان ساکاتپکس این کشور در ارتفاع 9.6 کیلومتری تصویری از کره ماه ، پیش از طلوع آفتاب ثبت کند، که بسیاری آن را با زحل اشتباه می‌گیرند. گروهی از ابرها که حلقه‌هایی مانند حلقه‌های زحل پیرامون ماه به وجود آورده‌اند، ماه را در این تصویر به زحل شبیه‌تر کرده‌اند.

Advertisement

ناسا، آژانس فضایی آمریکا با انتشار این عکس به عنوان عکس روز، در زیر آن نوشت: «چرا زحل اینقدر بزرگ به نظر می‌آید؟ زیرا که این زحل نیست. اینها ابرهای روی زمین هستند که از جلوی ماه می‌گذرند.»

ناسا در ادامه نوشت: «ماه در مرحله هلال ناچیز قرار دارد و با نوری که از زمین به آن تابانده می‌شود، بیشتر سطح آن قابل مشاهده است...خورشید در این عکس به صورت مستقیم از زیر به هلال ماه می‌تابد و این یعنی خورشید پایین‌تر از سطح افق قرار دارد و لذا می‌توان گفت که این عکس قبل از طلوع آفتاب ثبت شده است.»

زحل ششمین سیاره منظومه شمسی از نظر مسافت با خورشید است و بین سیاره‌های مشتری و اورانوس قرار دارد. زحل هزاران حلقه کوچک و بزرگ در پیرامون خود دارد و هر کدام از این حلقه‌ها از میلیاردها میلیارد قطعه سنگ و غبار و یخ تشکیل شده که حجم هر کدام از این قطعات از یک دانه نمک تا یک ساختمان چند طبقه متفاوت است. این گلوله گازی غول‌پیکر پس از مشتری دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی است اما علیرغم حجم بسیار بزرگش، تنها 95 برابر کره زمین جرم دارد.

گالیلو گالیله، ستاره‌شناس نامدار ایتالیایی برای اولین بار در سال 1610 توانست با تلسکوپش، حلقه‌های زحل را مشاهده کند.

بیشترین بازدید موضوعات مهم