آذری‌جهرمی: اینترنت رایگان خانگی از فردا متوقف می‌شود؛ رفع فیلتر تلگرام دست من نیست

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

وزیر ارتباطات ایران روز پنج‌شنبه 26 مارس 2020 از متوقف شدن اینترنت رایگان خانگی به دلیل «عدم موافقت سازمان ملی مقابله با کرونا جهت تمدید مجدد آن»، خبر داد.

به گزارش «باشگاه خبرنگاران جوان» محمدجواد آذری‌جهرمی وزیر ارتباطات ایران، در نشست آنلاینی که با فعالان فضای مجازی داشت خبر از ارسال «درخواست تمدید و ارائه اینترنت رایگان» به سازمان ملی مقابله با کرونا داد، که به گفته او، با این درخواست موافقت نشده و اینترنت رایگان خانگی از فردا متوقف می‌شود.

در ادامه این جلسه مجازی، امیر ناظمی معاون وزیر ارتباطات به تشریح کمپین‌های وزارت ارتباطات برای کمک به کسب و کار‌های مجازی پرداخت و گفت «از کسب و کار‌های که در بحران کرونا به مشکل اقتصادی خورده‌اند، از طریق اعطای تسهیلات بانکی حمایت می‌شود.»

در ادامه این نشست فعالان فضای به بیان دغدغه‌های خود در بحران کرونا پرداختند و پیگیر رفع فیلتر در بحران کرونا شدند.

او با بیان اینکه در این بحران حتی تعداد زیادی از زندانیان هم آزاد شدند، گفت «اگر تلگرام و توییتر و فیسبوک را زندانیانی در نظر بگیریم، آزادی آن‌ها در بحران کرونا گریزناپذیر است.»

همچنین وزیر ارتباطات گفت که فیلترینگ به شبکه اینترنت داخلی فشار آورده و به نظر ما هم مشکل زاست. ما از ابتدا مخالف فیلترینگ تلگرام بوده و در شرایط کرونا هم نظرات درباره رفع فیلتر شبکه‌های اجتماعی را منتقل کرده، اما اختیاری در این زمینه ندارد.

گفتنی است، طی تظاهرات دی ماه سال 1396 در ایران، تلگرام به مدت بیش از یک هفته از دسترس کاربران خارج شد و بالاخره در تاریخ 23 همان ماه، دوباره در دسترس قرار گرفت.

این پیام رسان در 10 اردیبهشت 1397، بار دیگر در ایران به دستور قضایی از دسترسی کاربران خارج شد.

در بامداد روز سه‌شنبه 11 اردیبهشت1397، تلگرام به تدریج با اختلالاتی مواجه شد. همزمان آذری جهرمی، در رشته توییتی مخالفت ضمنی خود را با حکم انسداد تلگرام اعلام کرد.

در پی این اقدام، جمعی از وکلای ایرانی از صادرکننده حکم فیلترینگ تلگرام شکایت کردند که این شکایت بی‌نتیجه باقی ماند.

تلگرام در ایران قبل از فیلترینگ، دارای حدود 45 میلیون کاربر بود و 60 درصد از پهنای باند اینترنت این کشور صرف استفاده از این پیام‌رسان می‌شد.

در نظرسنجی که در مهرماه 1397، حدود شش ماه پس از فیلترینگ تلگرام، توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران انجام شد، مشخص شد که علی‌رغم فشار گسترده حکومت ایران برای مجبور کردن مردم به استفاده از پیام رسان‌های داخلی به جای تلگرام، باز هم اکثریت کاربران از این پیام‌رسان استفاده می‌کنند. طبق این نظرسنجی، 62.5 درصد از پاسخگویان اعلام کردند قبل از فیلتر تلگرام از این پیام‌رسان استفاده می‌کردند و در مهر ماه 1397، 47.3 درصد از کل پاسخگویان اعلام کردند که همچنان از تلگرام استفاده می‌کنند.

بر اساس نتایج نظرسنجی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در اسفندماه 1397، 71 درصد جوانان 18 تا 29 ساله از تلگرام استفاده می‌کنند.


بیشترین بازدید موضوعات مهم