وعده ترامپ؛ بیرون‌آوردن اقتصاد آمریکا از ‌انسداد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

رسانه‌های آمریکایی فاش کردند که دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری، آماده بازگشایی اقتصاد آمریکا و پایان دادن به انسداد چرخه اقتصاد این کشور در آینده نزدیک با اختصاص‌دادن بسته‌های حمایتی اقتصادی است.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، با ورود ایالات‌متحده به هفته دوم تلاش برای گسترش روند مهار کووید 19 از طریق بستن عرصه های اساسی اقتصاد، از شخص ترامپ و مدیران وال‌استریت تا بسیاری از چهره‌های محافظه‌کار اقتصادی، این پرسش را مطرح کردند كه آیا دولت در اعمال رویکرد بستن اقتصاد، به زیاده روی افتاده تا جائی که می‌بایست بجای اعمال محدودیت‌ها که محنت زیادی را متوجه طبقه کارگر و شرکت‌ها می‌سازد، مبادرت به برداشتن این قید و بندها و محدودیت‌ها کند؟

Advertisement

هنوز اتفاق‌نظر میان مسئولان دولت و دست‌اندرکاران بهداشت در این خصوص وجود دارد که بهترین راه برای از بین بردن ویروس این است که شرکت‌های غیر ضروری، بسته شده و مردم مبادرت به قرنطینه خانگی خود کنند.

پس از آنکه بریتانیا در ابتدا در برابر این اقدام مقاومت کرد، از دوشنبه 23 مارس، مبادرت به انسداد کامل اقتصاد خود نمود، درست همانند فرمانداران ایالت‌های ویرجینیا، میشیگان و اورگان که اقتصاد این ایالت‌ها را تعطیل کرده و بزودی بیش از 100 میلیون آمریکایی، مشمول بخشنامه قرنطینه خانگی خواهند شد.

مقامات بهداشت عمومی هشدار می‌دهند که کاهش این محدودیت‌ها می‌تواند شمار مرگ و میرهای ناشی از کرونا را به میزان قابل توجهی، افزایش دهد. بسیاری از اقتصاددانان می‌گویند که هیچ گونه مقایسه و ترجیح موارد مثبتی، در کار نیست زیرا از سرگیری فعالیت طبیعی پیش از موعد، فقط به از پا در آمدن و فرسودگی بیمارستان‌ها و شمار فزونتر مرگ و میر، منجر خواهد شد و باعث تشدید هر چه بیشتر رکود اقتصادی کنونی، خواهد گردبد.

انسداد اقتصادی باعث خسارت‌هایی می‌شود که شروع به نمایان شدن در بیانیه‌های رسمی کرده است.

پژوهشگران موسسه مورگان استنلی روز دوشنبه 23 مارس، اعلام کردند که پیش‌بینی می‌کنند، اقتصاد در سه ماهه دوم سال جاری با نرخ سالانه 30 درصد رکود، مواجه خواهد شد و نرخ بیکاری به حدود 13 درصد خواهد رسید.

به گفته مسئولان ذیربط، دوره 15 روز اول اعمال راهکار «ایجاد فاصله اجتماعی» در دولت فدرال برای كاهش شیوع ویروس كه تاكنون بیش از 40،000 نفر را در ایالات متحده، آلوده كرده، بسیار حیاتی است؛ اما ترامپ و گروهی از محافظه‌کاران، خاطر نشان می‌سازند که شوک وارده، ممکن است زیان بیشتری را بر اقتصاد کشور، در مقایسه با مرگ و میرها ناشی از ویروس، وارد سازد.

ترامپ روز دوشنبه 23 مارس گفت که دولت وی مجددا، موضوع بسته ماندن اقتصاد را در طول 15 روز اولیه اجرای راهکار فاصله اجتماعی، ارزیابی خواهد کرد که ممکن است یک هفته دیگر نیز ادامه یافته و بخش‌های معینی از اقتصاد کشور با توجه به میزان انتشار ویروس ، زودتر از دیگر بخش‌ها، به چرخه طبیعی اقتصادی بازگردند.

ترامپ در کنفرانس خبری کاخ سفید گفت: «کشور ما برای این ساخته نشده تا بسته شود. ما بار دیگر و به زودی آمریکا را به تجارت آزاد باز می‌گردانیم. خیلی زود و پیش از گذشت سه یا چهار ماه و ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که درمان به موضوعی وخیم‌تر از خود مشکل، تیدبیل گردد.»

به نوشته این روزنامه، نظرات مشابهی از سوی بخش‌هایی از شرکت‌‍های آمریکایی مطرح می‌شود که با بستن اقتصاد مبارزه می‌کنند که باعث خالی‌شدن هتل‌ها، هواپیماها، مراکز خرید و رستوران‌ها شده و بازار سهام را به سمت فروپاشی، روانه کرده است. بازار سهام با گسترش کرونا دچار 34 درصد فروپاشی شده که از دهه‌ها قبل به این طرف، بی‌سابقه است و دستاوردهای سه ساله دوران ترامپ را به باد فنا داد.

لوید بلانکایین ، مدیراجرائی پیشین گلدمن ساکس، در توئیتی در حمایت از بازگشایی اقتصاد نوشت که «خرد کردن اقتصاد»، در بر دارنده تبعات منفی است. او به ترامپ پیشنهاد می‌کند، «ظرف چند هفته به کسانی که ریسک کمتری برای ابتلاء به ویروس دارند، اجازه بازگشت به کار و مشاغل آنها داده شود.»

حتی اندرو ام. كومو، فرماندار نیویورک از حزب دموكرات كه ایالت وی، به عنوان کانون شيوع کرونا در آمريكا، برجستگی یافت نیز علناً شروع به بازرایابی برای اين ایده کرده كه امریکا، بزودی در مرحله‌ای، نیازمند از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی و بررسی کیفیت آغاز این مرحله خواهد بود.

کومو روز دوشنبه 23 مارس، در یک کنفرانس خبری گفت: «شما نمی‌توانید اقتصاد را برای همیشه متوقف کنید.

بنابراین ما باید به این مسئله بیندیشیم که آیا همه باید از دایره کار بیرون بمانند؟ آیا جوانان باید زودتر به سر کار برگردند؟ آیا می‌توانیم کسانی را که به ویروس مبتلا شده و بهبود یافته ودر حال حاضر در امان هستند را تست کرده و به مشاغلشان بازگردانیم؟»

این روزنامه می‌افزاید که، هرگونه فشار برای کاهش محدودیت‌های جدید در تجارت و تحرک اقتصادی، با توصیه‌های توافق شده از سوی مقامات بهداشت عمومی، منافات داشته و باعث افزایش موارد ابتلاء و مرگ و میر ناشی از کرونا خواهد شد. بسیاری از اقتصاددانان هشدار می‌دهند که بازگشایی ناگهانی اقتصاد ممکن است، باعث بروز نتایج معکوس شده، سیستم بهداشت و درمان بهداشتی را که پیشاپیش در تنگنای شدیدی قرار گرفته، بکلی از کار انداخته و منجر به ایجاد عدم اطمینان در میان مصرف‌کنندگان و نهایتا ببار آمدن آسیب‌های عمیق‌تر و دراز مدت تر بر پیکر اقتصاد شود.

افزایش اخیر شمار موارد ابتلاء در هنگ کنگ، پس از کاهش محدودیت‌ها، ببانگر زنگ خطر‌هایی است که نشان می‌دهند، پایان دادن به تدابیر سخت‌گیرانه پیش از وقت خود، می‌تواند عواقب جدی در پی داشته باشد. با این حال، کشورهایی مانند چین که ایده انسداد شدید و حداکثری را در پیش گرفتند، موفق شدند روند همه‌گیری را تحت ضابطه و کنترل در آورند.

آرتور کاپلان ، استاد اخلاق زیست پزشکی در مرکز پزشکی دانشگاه نیویورک گفت: «شما نمی‌توانید، بهترین سلاح ما یعنی قرنطینه اجتماعی را حتی به دلیل ناامیدی اقتصادی کنار بگذارید، مگر اینکه بتوانید، پذیرای مسئولیت کوهی از اجساد مردگان باشید. قرنطینه سی روزه، منطقی‌تر از قرنطینه 15 روزه است. آیا نمی‌توانیم دست‌کم به مدت یک ماه، جان مردم را در اولویت قرار دهیم؟»

بیشترین بازدید موضوعات مهم