دبیر کل سازمان ملل: توجه‌ خود را به کرونا معطوف کنید که دشمن مشترک بشریت است

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

دبیرکل سازمان ملل متحد روز دوشنبه 23 مارس، خواستار آتش بس فوری کلیه درگیر‌ی‌ها در سراسر جهان در راستای تعامل با بحران شیوع ویروس کرونا شد.

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل گفت: «زمان آن فرا رسیده كه درگیر‌ی‌های مسلحانه را به حالت تعلیق درآورده و با هم بر نبرد واقعی برای حفظ جان خود متمرکز شویم.»

Advertisement

گوترش افزود: «جهان با «دشمنی مشترک موسوم به کووید 19» روبرو است که توجهی به «تابعیت، نژاد، طائفه یا دین» ندارد».

به گفته دبیر کل سازمان ملل، زنان، کودکان، آوارگان، به حاشیه رانده شدگان و معلولان، که در منازعات‌های مسلحانه در سراسر جهان به دام افتاده اند، در عین حال از آسیب پذیرترین اقشار در برابر کووید 19 هستند.

سخنان گوترش در حالی ایراد شد که منازعه سوریه وارد سال دهم و در گیری‌های در یمن، 5 سال شده و طرفین منازعه در لیبی نزدیک به یک سال است که درگیری مسلحانه ای را اغاز کرده و بر ادامه آن إصرار دارند

در سومالی، جنوب سودان، کنگو، مالی و بورکینافاسو، در قاره آفریقا نیز صحنه خونین‌ترین درگیری‌ها است.

در عین حال شرق اوکراین هم 6 سال است، شاهد منازعه بوده و آتش بس میان گروه های مسلح کوچک در حال نبرد در کلمبیا، بر قرار نشده است.

گروه‌های افراطی مانند داعش و القاعده و شاخه‌های منشعب از آنها نیز به طور فعال در حملات در جنوب شرقی آسیا، سوریه، سومالی، نیجریه، مالی، بورکینافاسو و بسیاری دیگر از کشورهای جهان درگیر هستند.

گوترش از طرف های متخاصم خواست که «بی اعتمادی و دشمنی را کنار بگذارند» و از تلاش رقبا برای دستیابی به وحدت در راستای مقابله با ویروس کورونا، الهام بگیرند؛ هر چند که این فرآیند، زمان زیادی می خواهد تا به شکلی عینی در آید.

وی افزود: «به بیماری جنگ، خاتمه دهید و با بیماری به مبارزه بر خیزید که در حال همه گیری در عرصه جهان است. این روند، با متوقف کردن نبردها در همه مناطق، آغاز می شود و این همان چیزی است که بشریت اکنون بیش از گذشته به آن نیاز دارد.».

گوترش با تأکید بر اینکه نظام های بهداشتی در کشورهای درگیر جنگ، در حال فروپاشی هستند، گفت: «تیم های بهداشتی که تعدادشان واقعاً اندک است، اغلب هدف قرار می گیرند» و خطرات فزاینده و جدی، پناهندگان و آوارگان را تهدید می کنند.

او افزود: «اگر درگیری ها ادامه یابند، چه بسا که خود را در برابر همه گیری ویرانگر کرونا بیابیم.»

گوترش عنوان نمود که سازمان ملل در نظر دارد، چهارشنبه آینده، برای مقابله با پاندمیک کرونا، کمک به پناهندگان و آوارگان، کمپینی بشردوستانه برای جمع آوری دو میلیارد دلاررا آغاز نماید.

گوترش با اشاره به اینکه وی، دوشنبه 23 مارس، نامه‌ای را به رهبران گروه 20 و کشورهای دارای اقتصاد های پیشرفته، ارسال کرده است که انتظار می رود در این هفته نشست داشته باشند، گفت: «هماهنگی جدی برای غلبه بر «کووید 19 »، امری ضروری است».

او تصریح کرد: این هماهنگی نه فقط باید پاسخگوئی کارآمد و موثر کشورهای پیشرفته وثروتمند به این ویروس مرگبار را تضمین کند بلکه بپشتیبانی عظیمی را در راستای جلوگیری از انتشار این ویروس سامان دهد که همچون آتش در خرمن کشورهای در حال توسعه، نیفتد.

به گفته گوترش، برای مقابله با پیامدهای اقتصادی و اجتماعی در کشورهای در حال توسعه و حمایت از خانواده ها، مشاغل و جوامع باید یک «بسته عظیم» از کمک ها را سامان داده و تعریف کرد.

بیشترین بازدید موضوعات مهم