حسن روحانی رئیسجمهوری ایران، روز دوشنبه و سهشنبه (16 و 17 مارس)، پس از اعلام اینکه ایران در آستانه غلبه بر پاندمیک کرونا قرار دارد، مورد انتقاد گسترده قرار گرفت، آنهم در حالی که اوضاع تمامی نقاط کشور با توجه به افزایش شمار مرگ و میر و ابتلاء به کرونا، بشدت به وخامت گرائیده است.
چندین رسانهها د ایران و خارج از کشور، روز دوشنبه 16 مارس، به نقل از روحانی گفتند که کشور، نقطه اوج شیوع بیماری را پشت سر گذاشته و به زودی بر آن غلبه خواهد کرد.
این در حالی بود حسام الدین آشنا، مشاور رسانهای روحانی، بلافاصله در مقام پاسخگوئی به انتقادات وارده به روحانی، مدعی شد که اظهارات رئیسجمهوری ایران، «تحریف» شده است.
آشنا در توئیتی اظهار داشت که گزارشهای رسانهها، گفتههای رئیسجمهوری را تحریف کرده است، زیرا رئیسجمهوری در کمال روشنی گفت که گزارش وزارت بهداشت در مورد شیوع این بیماری، نویدبخش بوده است.
وی افزود: «امروز بعدازظهر رسانههای فارسیزبان غربی مدعی شدند که حسن روحانی در جلسه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا گفته است که ایران از پیک (نقطه اوج) بیماری کرونا عبور کرده است اما بازبینی متن دقیق سخنان روحانی، نشان میدهد که او هرگز چنین سخنی را به زبان نیاورده است.»آشنا افزود: بازبینی متن دقیق این بخش از سخنان امروز روحانی نشان میدهد که او بعد از بیان اقدامات ستاد مدیریت بیماری کرونا و توصیه به مردم، چنین گفته است: «امیدوارم آنچه که در این جلسه گفته شد از پیک این بیماری و عبور از این پیک، که حالا آقای دکتر نمکی هر زمان لازم دیدند این را توضیح بدهند برای مردم، این هم برای ما بسیار امیدوار کننده بود که انشاءالله میتوانیم با اهتمام و تلاش همگانی از این مسئله عبور کنیم»
مرحله اوج را پشت سر گذاشته
در مقابل، دهها تن از کاربران شبکههای اجتماعی در واکنش به توییت آشنا، او را متهم به تلاش برای توجیه اشتباه حسن روحانی کردند.
از سوی دیگر، خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) تأکید كرد كه «روحانی نگفت ما نقطه اوج بیماری را پشت سر گذاشتیم. او صرفاً در مورد تلاشهای انجام شده برای گذر از این مرحله، صحبت كرد.»
اما خبرگزاری ایرنا به نقل از روحانی روز دوشنبه 16 مارس، در گفتوگو ستاد مدیریت کرونا، اظهار داشت: «آنچه که در این نشست درمورد پشت سر گذاشتن مرحله اوج شیوع بیماری گفته شد، این بود که آقای دکتر نمکی هر زمان لازم دیدند این را توضیح بدهند برای مردم، این هم برای ما بسیار امیدوار کننده بود که انشاءالله میتوانیم با اهتمام و تلاش همگانی از این مسئله عبور کنیم.»
علی عسکری، مدیرصدا و سیما، پیش از این در جریان یک نشست امنیتی گفته بود که این همهگیری، در اواخر هفته اول فروردین به نقطه اوج خود خواهد رسید و کمپین مبارزه با این بیماری حداقل تا دو ماه دیگر ادامه خواهد داشت.
در همین حال، تلویزیون دولتی، هشدار مشابهی و چه بسا شدیدتری را در اخبار شامگاهی سهشنبه 17 مارس، عنوان ساخت با این محتوا که اگر مردم به مسافرتهای خود ادامه داده و دستورالعملهای بهداشتی را نادیده بگیرند، کرونا ممکن است به مرگ «میلیونها» تن بیانجامد.
ویدیو کنفرانس
در همین اثنا، رسانههای ایران روز دوشنبه 16 مارس، پس از انتشار تصاویر ویدئویی از دیدار روحانی با مسئولان ستاد مقابله با کرونا، از روحانی و معاون وی، انتقاد کردند.
کاربران شبکههای اجتماعی، تصاویری را از 12 نفر از مسئولان در حال گفتوگو با روحانی از طریق یک مونیتور بزرگ نشر داده و اظهار داشتند «چنین جلساتی، هیچ نتیجهای در راستای مهار شیوع کرونا، در بر نخواهد داشت، آنهم در حالی که 10 نفر در یک اتاق با روحانی حضور دارند.»
گفتنی است از هر 10 مورد ابتلاء، 9 مورد در میان بیش از 18 هزار مورد قطعی ابتلاء به ویروس جدید در سراسر خاورمیانه، از ایران هستند، جایی که مسئولان کشور برای روزها، ابتدا همه گیری «گسترده» کرونا را انکار کردند.
وزارت بهداشت اوایل سهشنبه 17 مارس، اعلام کرد که مرگ و میر ناشی از کرونا به 988 مورد افزایش یافته است که 135 مورد آن، ظرف بیست و چهار ساعت گذشته است.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: «تعداد کشته شدگان به 988 نفر رسید ... با افزایش شمار ابتلاء به 1178 مورد در 24 ساعت گذشته، شمار موارد ابتلاء در کشور، 16169 نفر است.»