اعتصاب غذای نسرین ستوده در اعتراض به جلوگیری از آزادی زندانیان سیاسی
نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر محبوس در بند زنان زندان اوین از روز دوشنبه 16 مارس 2020، در اعتراض به جلوگیری از آزادی زندانیان سیاسی طی نامهای از اعتصاب غذای خود خبر داد.
به گزارش «خبرگزاری هرانا» او در این نامه با اشاره به بحران کرونا و ضرورت تعطیلی بسیاری از بندهای زندان های ایران از جمله بند زنان زندان اوین گفته است «از آنجا که کلیه مکاتبات حقوقی و قضایی جهت یادآوری ضرورت آزادی زندانیان بیپاسخ مانده است اینجانب با اقدام به اعتصاب غذا به عنوان آخرین راه چاره یک زندانی، درخواست خود را مبنی بر آزادی زندانیان سیاسی مجددا اعلام میدارم.»
نسرین ستوده در بخشی از این بیانیه گفته است: «در میانه بحرانی که جهان و ایران را در بر گرفته است، همان نهادهای نظامی و اطلاعاتی که با تحمیل مدیریتهای ستیزهجویانهشان امنیت کشور را برهم زدهاند؛ همچنان بر ادامه حبس زندانیان سیاسی در شرایط پرمخاطره کنونی اصرار میورزند تا فاجعه هر چه عمیقتر و گستردهتر گردد و طوفان این ویروس کشنده زندانیان سیاسی و یا خانوادههای آنان را از بین ببرد.»
او در ادامه خاطرنشان کرد «این یک ضرورت ملی است که بسیاری از بندهای زندانهای کشور از جمله بند زنان زندان اوین تعطیل شود و این یک ضرورت ملی است که حکومت از در آشتی با دنیا درآید تا از مزایای دانش و تکنولوژی برای مقابله با بیماری کرونا بهرهمند گردد. از آنجا که کلیه مکاتبات حقوقی و قضایی جهت یادآوری ضرورت آزادی زندانیان بیپاسخ مانده است اینجانب با اقدام به اعتصاب غذا به عنوان آخرین راه چاره یک زندانی، درخواست خود را مبنی بر آزادی زندانیان سیاسی مجددا اعلام می دارم.»
گفتنی است نسرین ستوده وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در تاریخ 23 خرداد 1397 در منزل خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.
به گفته پیام درفشان، وکیل دادگستری، نسرین ستوده در حال حاضر به خاطر محکومیت به پنج سال حبس تحت عنوان اتهام جاسوسی -که در کیفرخواست وی وجود ندارد-، شکایت بازپرس دادسرای کاشان و صدور قرار بازداشت توسط شعبه دوم بازپرسی در زندان بهسر میبرد.
شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران در یک پرونده، نسرین ستوده را به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به پنج سال حبس محکوم کرده بود و این حکم در مرحله تجدید نظر به شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع شده است.
او در جلسه دادگاهی که در تاریخ 9 دی ماه 97 در شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران از بابت پرونده ای دیگر برگزار شده بود به صورت غیابی و از بابت هفت عنوان اتهامی تحت عناوین «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام، عضویت موثر در گروهک غیرقانونی و ضد امنیتی علیه نظام، تشویق مردم به فساد و فحشاء و فراهم آوردن موجبات آن، اخلال در نظم و آسایش عمومی، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، ظاهر شدن بدون حجاب شرعی» در محل شعبه بازپرسی به 33 سال حبس تعزیری و 148 ضربه شلاق محکوم شد. گفته میشود از این حکم سنگین میزان 12 سال حبس قابلیت اجرایی دارد.
لازم به ذکر است نسرین ستوده پیش از این نیز در شهریورماه سال 89 نیز بازداشت و به 11 سال حبس، 20 سال محرومیت از وکالت و 20 سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به 6 سال حبس و 10 سال محرومیت از وکالت کاهش یافت. او از 13 شهریور 1389 تا 27 شهریور 1392 به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی»، در زندان اوین به سر برده است.
نسرین ستوده 56 ساله و مادر دو فرزند به نامهای مهرآوه و نیما است.
گفتنی است بسیاری از زندانیان در ایران به عنوان آخرین راه برای رسیدن به خواستههایشان دست به اعتصاب غذای اعتراضی میزنند. بسیاری از این اعتصابها در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات پرونده، مراعات نشدن حقوق زندانی و یا بازداشتی و بلاتکلیفیهای بلندمدت بوده است.