لاوروف: ما به خاطر اروپا «رویاروئی » با تروریسم در ادلب را متوقف نخواهیم کرد
درادامه درگیریها در استان ادلب میان نیروهای ترکیه و گروههای وابسته به آنها از یک سو و نیروهای رژیم از سوی دیگر و تشدید بحران مهاجرین میان ترکیه و اروپا، روسیه بر موضع خود در رابطه با تداوم آنچه که آن را مبارزه با تروریسم در استان واقع شمال غرب سوریه خوانده است، تاکید ورزید.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز سهشنبه 3 مارس 2020 در کنفرانس مطبوعاتی با همتای فنلاندی خود در هلسینکی گفت که کشورش «برای حل بحران مهاجرت به اروپا، دست از مبارزه با تروریسم در منطقه ادلب سوریه برنخواهد داشت.»
ابراز تردید از سوی روسیه
در رابطه با موضوعی مرتبط با پرونده مهاجران، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد كه مواضع اتخاذ شده از سوی ترکیه و كشورهای غربی در مورد هجوم پناهندگان و بحران انسانی در ادلب، نادرست است.
به گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس، وزارت دفاع روسیه، تاکید دارد: «شمار افرادی که از آغاز امسال از مرز سوریه و ترکیه عبور کردهاند، از 35 هزار نفر تجاوز نمیکند.»
به گفته این وزارتخانه، در حال حاضر حدود 200،000 پناهنده در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه به دلیل درگیریها در ادلب حضور دارند، اما تعداد افرادی که از ابتدای سال از مرزهای مناطق درگیری به ترکیه عبور کردهاند، از 35000 نفر فراتر نمیرود.

علاوه بر این، کرملین امروز 3 مارس، اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، طی گفتگوی تلفنی با آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان، پیرامون وضعیت ادلب صحبت کرد.
کرملین تاکید: پوتین و مرکل ابراز امیدواری کردند که دیدار پوتین و اردوغان، رئیسجمهوری ترکیه در پنجشنبه آینده در مسکو، تعیین کننده باشد.
صدراعظم آلمان، اقدام اردوغان در گشودن مرز به روی پناهجویان را کاری غیر قابل قبول توصیف کرد و آن را، نوعی فرصت طلبی و سوء استفاده از پناه جویان تلقی کرده و گفت: «من میدانم که ترکیه در رابطه با ادلب، با یک چالش بسیار بزرگ روبرو است.
با این حال، برای من غیرقابل قبول است که اردوغان رئیسجمهوری و دولت وی، این نارضایتی را از طریق گفتگو با اتحادیه اروپا ابراز نکرده، بلکه با سوء استفاده از پناهندگان، نارضایتی خود را تجسم بخشند. به نظر من این راهی نیست که بتوان در آن گام برداشت.»

سازمان ملل: درگیری را متوقف کنید
از سوی دیگر، فیلیپو گراندی، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در مقابله با منازعه فزاینده در خصوص موضوغ مهاجران، که پنجشنبه گذشته با اقدام آنکارا در اعلام گشودن مرزها به روی پناهندگان، آغاز شد، از اتحادیه اروپا خواست تا امروز، سهشنبه 3 مارس، از اتحادیه اروپا بخواهد تا منابع و پشتیبانی بیشتری از یونان در برابر موج جدید مهاجران ارائه دهد که با سونامی پناهندگان از سوریه و دیگر مناطق خاورمیانه روبرو شده است.
وی به خبرنگاران در ژنو گفت: «یونان، عضو اتحادیه اروپا است، بنابراین منبع اصلی پشتیبانی آن، منابع اروپایی است. یونان آشکارا، به مقادیر بیشتری از این منابع نیاز دارد.»
گراندی همچنین از کشورهای اتحادیه خواست که از «منازعه» پرهیز کرده و توجه خود را معطوف به علل بنیادین مشکل پناهندگان سازند.