اوپک پلاس خود را برای کاهش تولید برای مقابله با تاثیرات کرونا آماده میکند
«جلوگیری از حضور خبرنگاران و محدود کردن شمار نمایندگان کشورهای عضو در جلسه اوپک به دلیل کرونا»
به گزارش خبرگزاری الجزایر، وزیر انرژی الجزایر که ریاست اوپک را بر عهده دارد، اظهار داشت که کشورهای عضو «اوپک پلاس»، درجلسات این هفته خود در وین، کاهشهای جدید معتنابهی در تولید نفت را مورد بحث قرار خواهند داد.
محمد عرقاب وزیر انرژِی الجزایر، به خبرنگار خبرگزاری الجزایر گفت: احتمال اجرای كاهش بزرگ جدید با حذف مقادیر مصرف نشده از بازار به دلیل «شیوع» ویروس كرونا، مورد بحث قرار خواهد گرفت.
او افزود: این روند به دنبال ادامه كاهشهایی است كه در دسامبر 2019 به تصویب رسید. به گفته وزیر انرژِی الجزایر، توافقی میان اوپک و تولید کنندگان مستقل از جمله روسیه در خصوص این موضوع، وجود دارد.
از طرف دیگر ، اوپك اعلام كرد كه تعداد نمایندگان کشورهای عضو در این نشست اوپک، به دلیل كرونا، محدود میشود و از ورود خبرنگاران به ساختمان دبیرخانه به عنوان بخشی از اقدامات پیشگیری از ویروس، جلوگیری خواهد شد.
خوشبینی کویت
خبرگزاری کویت (کونا) اظهار داشت که وزیر نفت این کشور گفته است که با وجود تأثیر «قابل توجه» شیوع ویروس کرونا در بازارهای جهانی نفت خام طی یک ماه گذشته، در مورد نتیجه جلسات این هفته اوپک، خوشبین است.
خالد الفاضل وزیر نفت کویت، قبل از شروع جلسات در وین به خبرگزاری کویت گفت: جلسات «ماراتونی» در نشست کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و متحدین آن برای دستیابی به توافق در مورد بهترین راهها برای برقراری ثبات و توازن در بازار جهانی نفت، منعقد خواهد شد.
خبرگزاری کویت افزود: «الفاضل در مورد نتایج مثبت مورد انتظار از جلسات و ادامه همکاری میان کشورهای اوپک پلاس، ابراز خوشبینی کرد.»
خبرگزاری مزبور در ادامه به نقل از وزیر نفت این کشور گفت: «بازارهای جهانی نفت طی یک ماه گذشته پس از شیوع ویروس کرونا در سطح جهان، به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار گرفتند که باعث کاهش چشمگیر تقاضای نفت شد و این امر بر قیمت نفت، تأثیر منفی گذاشت.»
آژانس بینالمللی انرژی پیش بینی کرده است که در سه ماهه اول، رشد تقاضای جهانی برای نفت، 435 هزار بشکه در روز کاهش یابد و کمترین سطح را در یک دهه به ثبت برساند. به گفته این آژانس احتمال بروز تغییرات دیگر نیز وجود دارد.
کشورهای اوپک در مورد افزایش کاهش تولید نفت به میزان یک میلیون بشکه در روز در کنار دیگر گزینهها، در حالی صحبت میکنند که در صدد دستیابی به ثبات در کاهش قیمتها هستند. این مقدار، بیش ازمیزان 600،000 کاهش در روز است که در ابتدا پیشنهاد شده بود.
این سازمان و متحدانش به رهبری روسیه، که به نام گروه اوپك پلاس، شناخته میشود، در ماه دسامبر با كاهش تولید جمعی به میزان 1.7 میلیون بشكه در روز تا پایان این ماه، موافقت كرده بودند.
وزیر نفت کویت در پی کاهش چشمگیر بازارهای جهانی به دلیل تأثیر شیوع ویروس کرونا، بر اهمیت رهایی از مازاد مورد انتظار در سهام جهانی نفت؛ بویژه در سه ماهه دوم سال، تأکید کرد.
تا به امروز، شمار مرگ و میر جهانی ناشی از این ویروس از مرز 3 هزار نفر، فراتر رفته، و شمار افراد مبتلاء به ویروس به 86.500 مورد رسیده است.
این ویروس در حال حاضر در خارج از چین با سرعتی پرشتابتر از داخل چین انتشار مییابد که ویروس کرونا از آنجا شروع به انتشار کرده است.
سود ناشی از معاملههای نفتی، به لطف پیش بینیهای مبنی بر احتمال اقدام بانک های مرکزی برای مقابله با تأثیر شیوع ویروس کرونا و رشد خوشبینی در مورد کاهش بیشتر تولید اوپک در این هفته، افزایش یافت.
نفتخام برنت، 56 سنت در هر بشکه یا 1.1٪ افزایشبه 52.46 دلار تا ساعت 07:56 به وقت گرینویچ رسید. نفتخام غرب تگزاس با افزایش 71 سنت یا 1.5 % به 47.46 دلار رسید.
قرار دادهای کوتاه مدت، بیش از 3% افزایش یافت.
این دو نفتخام در طی دو روز گذشته بعد از خسارات بیش از 20٪ از نقطه اوج سال 2020 در ژانویه به دلیل علائم تقاضای کاهش تقاضا به دلیل ویروس کرونا ، تا حدودی بهبود یافتند.
سخنگوی وزارت خزانهداری ایالاتمتحده گفت: وزرای دارایی و بانکداران مرکزی گروه هفت کشور بزرگ صنعتی، کنفرانسی را برای بحث در مورد اقدامات مقابله با شیوع بیماری و پیامدهای فزاینده آن در اقتصاد، برگزار منعقد خواهند کرد.