ایران با توافقنامه طالبان و آمریکا مخالفت کرد

منتشر شده در: آخرین به روزرسانی:
فعال‌سازی حالت خواندن
100% Font Size

وزارت امور خارجه ایران به امضای توافق میان آمریکا و طالبان واکنش نشان داد و با صدور بیانیه‌ای با آن مخالفت کرد.

بر اساس گزارش خبرگزای مهر، یکشنبه 1 مارس 2020، وزارت امور خارجه ایران، با صدور بیانیه‌ای به امضای توافق صلح میان آمریکا و طالبان واکنش نشان داد.

Advertisement

در این بیانیه آمده است: «جمهوری اسلامی ایران اقدامات آمریکا را، تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به حضور نیروهایش در افغانستان می داند و با آنها مخالف است. آمریکا جایگاه حقوقی برای امضای قرارداد صلح یا تعیین تکلیف در مورد آینده افغانستان ندارد».

جمهوری اسلامی ایران، در این بیانیه، صلح پایدار در افغانستان را تنها از طریق گفت‌وگوی بین الافغانی با مشارکت گروه‌های سیاسی آن کشور، از جمله طالبان و با در نظر گرفتن ملاحظات کشورهای همسایه افغانستان، قابل تحقق دانست.

در این بیانیه، جمهوری اسلامی ایران، بار دیگر حضور نیروهای خارجی در افغانستان را غیرقانونی عنوان کرد و آن را از دلایل اصلی «جنگ و ناامنی» در آن کشور قلمداد کرد.

در ادامه این بیانیه، اقدامات آمریکا، «تلاشی برای مشروعیت بخشیدن به حضور نیروهایش در افغانستان» تلقی شده و مخالفت جمهوری اسلامی را با آن اعلام کرد و «سازمان ملل متحد» را به عنوان نهادی که ظرفیت های مناسبی برای «تسهیل مذاکرات بین‌الافغانی و نیز نظارت و تضمین اجرای توافقات حاصله» را داراست، معرفی کرد.

گفتنی است، طالبان و آمریکا، روز گذشته در دوحه، پایتخت قطر توافقنامه‌ای را برای پایان دادن به درگیری‌های نوزده ساله در افغانستان امضا کردند.

بر اساس این توافق قرار است، شمار نظامیان آمریکایی حاضر در خاک افغانستان کاهش زیادی پیدا کند و طالبان حملات خود را متوقف کند.

طالبان پایان دادن به جنگ در افغانستان را بسته به خروج تمامی نظامیان خارجی و خصوصا آمریکایی از خاک افغانستان کرده است، همچنین قرار است بین دو طرف هزاران زندانی مبادله شود.

بنابر اعلام رسانه‌های افغان، این توافقنامه در حالی از سوی نماینده آمریکا امضا شد که در سربرگ آن عنوان «امارت اسلامی افغانستان» به جای «افغانستان» نوشته شده بود، در حالی که این عنوانی از سوی آمریکا به رسمیت شناخته نمی‌شود.

آمریکا، اعلام کرد چنانچه طالبان به تعهدات خود در چهارچوب این توافقنامه عمل کند، آمریکا و ناتو تمام سربازانشان را ظرف 14 ماه از افغانستان خارج خواهند کرد.

برخی منتقدان، امضای این توافق را باعث مشروعیت یافتن طالبان در سطح بین‌الملل به واسطه ترامپ می‌دانند.

از سوی دیگر، ساعاتی قبل از امضای این توافقنامه، رهبران طالبان به تمام اعضای این گروه اسلامگرا در سراسر افغانستان دستور دادند تا «برای شادی ملت... از انجام هر نوع حمله‌ای خودداری کنند».

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان اعلام کرد: «مهمترین مسئله این است که ما امیدواریم ایالات متحده به وعده‌های خود در جریان مذاکره و در چهارچوب توافق پایبند بماند».

او در ادامه تاکید کرد که شرط این توافق خروج نظامیان خارجی از خاک افغانستان است.

بیشترین بازدید موضوعات مهم